Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De nieuwe Azië-crisis

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 26 augustus 2013 12:35
    Ja,jongen ,als gewoon burger/belegger kun je daar knap moedeloos van worden,al dat machtsmisbruik en die enorme corruptie overal dus,maar ...was het ooit anders,dan?!
    Het verschil met vroeger is hooguit dat er veel meer, sneller, bekend raakt en daar schrikken we dan van,maar "the Powers in Charge" doen toch altijd al alles wat ze willen,wat in hun kraam te pas komt imo...zucht...
    H6
  2. forum rang 4 s.lin 17 oktober 2013 15:08
    Philips, Unilever en de rest voelen zwakke groei Azië, denkt Rabo
    17 oktober 2013 14:46
    De afnemende groei in opkomende markten en de verzwakking van valuta van de betreffende landen hebben in het derde kwartaal druk gezet op de resultaten van een reeks grote Nederlandse bedrijven.
    Die effecten zijn nog niet volledig in de verwachtingen voor die cijfers verwerkt, stellen analisten van Rabobank in een donderdag gepubliceerd rapport.

    Het vooruitzicht dat de Federal Reserve zijn stimuleringsbeleid gaat beperken en de eerste tekenen van economisch herstel in Europa hebben de afgelopen maanden gezorgd voor een uitstroom van kapitaal uit opkomende markten. Mede daardoor zijn onder meer de munten van India, Zuid-Afrika en Brazilië sterk gedaald ten opzichte van de euro.

    Omzet 4 tot 8 procent gedrukt

    De analisten wijzen erop dat Unilever al heeft gewaarschuwd voor de negatieve effecten van de afzwakkende groei en druk op de valuta in Azië. Nutreco voerde valuta-effecten aan als een van de redenen voor de lagere winstverwachting voor dit jaar.

    Volgens Rabo hebben ook Philips, Reed Elsevier, Arcadis, Corbion, Vopak, DSM, AkzoNobel, Brunel en TenCate waarschijnlijk last gehad van deze ontwikkelingen. Valutaschommelingen kunnen bij deze bedrijven de omzet met 4,4 tot 8 procent hebben gedrukt.

    Het negatieve effect op de winst per aandeel kan oplopen tot 7 procent, afhankelijk van hedgingstrategieën.

    Z24.nl
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links