Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

 1. Waarom vrouwen (en ook mannen) zouden moeten beleggen

  … en 5 tips om de risico’s te verkleinen

 2. Premium

  ‘Shell maakt écht serieus werk van de energietransitie’

  De olie- en gasprijzen zijn nog altijd hoger dan vorig jaar. Energie-expert Jilles van den Beukel vertelt wat de gevolgen zijn voor beleggers en waar kansen liggen.

 3. Premium

  Stock picking, daar draait het nu om

  Er zijn zeker nog interessante markten om geld in te verdienen, aldus de deelnemers aan de IEX Ronde Tafel. Waar liggen de kansen?

 4. Premium

  IEX Ronde Tafel: 'De Fed doet het beter dan de ECB'

  Beleggingsexperts Ewout van Schaick, Sander Zondag, Mary Pieterse-Bloem, Jos Versteeg, Han Dieperink en Erik Mauritz kruisen de degens over zaken die beleggers op dit moment bezighouden.

 5. Premium

  CEO CM.com: We zijn pas net begonnen

  De koersontwikkeling van CM.com is niet om vrolijk van te worden: -70% ten opzichte van een jaar geleden. CEO Jeroen van Glabbeek heeft een optimistische kijk. ‘Beleggers krijgen nu drie keer zoveel bedrijf voor dezelfde prijs.’

  Club Message. Dat is waar de hoofdletters in de naam CM.com voor staan. Onder die naam startten Jeroen van Glabbeek en zijn compagnon Gilbert Gooijers in 1999 in Breda een berichtendienst voor het uitgaansleven.

 6. “De laagdrempeligheid van de beleggingswereld wordt gefaciliteerd door start-ups”

  Wie worden de toekomstige techkampioenen? Op de IEX Beleggersdag geeft Constantijn van Oranje, Special Envoy van Techleap.nl, zijn visie op de Nederlandse techsector. IEX sprak alvast met hem.

 7. “Er moet een gedragscode voor crypto-partijen komen”

  Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn over vijf jaar onstuimige cryptogroei en de wenselijkheid van (zelf)regulering in een jonge sector.

 8. Hoopvolle ontwikkelingen bij Onward voor mensen met een dwarslaesie

  Onward Medical zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van een therapie om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. 'Een wereldprimeur', aldus CEO Dave Marver.

 9. “Er is een beleggingsrevolutie gaande onder jongeren”

  “Er is een revolutie gaande onder de nieuwe generatie beleggers”, stelt Hugo Suidgeest naar aanleiding van een onderzoek dat broker Trade Republic heeft laten uitvoeren door marktonderzoeksbureau Ipsos.

 10. Premium

  Grondstoffen in oorlogstijd

  Welke grondstoffen en metalen krijgen de hardste klappen en waar liggen kansen voor beleggers? We vragen het twee experts.

  Sinds de Russische inval in Oekraïne is er veel aan de hand op grondstoffenmarkten. Welke grondstoffen en metalen krijgen de hardste klappen en waar liggen kansen voor beleggers? Jilles van den Beukel, geofysicus en onafhankelijk energiespecialist, en grondstoffenspecialist Koen Lauwers leggen het uit.

 11. 'Waterstof voor personenauto’s slaat helemaal nergens op'

  “Waterstof voor personenauto’s is absoluut een gelopen race", stelt autojournalist Werner Budding. Hoogleraar autotechniek Maarten Steinbuch gaat daar volledig in mee: “Waterstof voor personenauto’s slaat helemaal nergens op.

 12. Premium

  In welk automerk zien specialisten de meeste toekomst?

  De transitie naar elektrisch zal automarkt op zijn kop zetten, stellen autojournalist Werner Budding en hoogleraar autotechniek Maarten Steinbuch.

 13. CEO Cabka: "Beursgang brengt financiële stuwkracht en meer bekendheid"

  Beleggers belonen de nieuwkomer met een koersstijging van 7% op een rode beurs.

 14. Azerion-topman: "Wij zijn niet afhankelijk van het geld op tafel"

  Ad-tech bedrijf Azerion houdt minder over aan de beursgang vandaag dan gepland. Maar de ambitie van ceo Aytekin lijdt daar niet onder.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links