Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

 1. Vijfde seizoen Bulls & Bears garandeert 'een beetje spice en uitdaging'

  Woensdag 10 januari trapt tv-programma Bulls & Bears af met de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Producer en expert Pim Bertens vertelt er alles over, samen met presentator Gerben van Driel.

 2. Premium

  De dollar zet koers richting ruig vaarwater

  Simon Harvey, hoofd valuta-analyse bij Monex Europe, gaat ervan uit dat de dollar tot de tweede helft van 2024 sterk zal blijven, al is de reservemunt hoger gewaardeerd dan het historische gemiddelde.

  Een van de grote thema’s van 2024 wordt wanneer en zo ja, hoeveel centrale banken volgend jaar de rentes zullen verlagen. Voordat het nieuwe jaar is begonnen, zetten asset managers daar al stevig op in. De consensus gaat verder uit van een zachte Amerikaanse landing en een milde recessie in Europa.

 3. Proefbeleggen bij ABN Amro: "Het is als leren fietsen met zijwielen"

  Sparen bij een bank is minder risicovol dan geld beleggen bij een bank. Risicovrij beleggen zou een perfecte oplossing zijn voor hen die de stap naar de beurs een te hoge drempel vinden. Dat probleem tackelt ABN AMRO als enige bank in Nederland voor zijn klanten.

 4. "Het is in tijden niet zo gunstig geweest om in obligaties te beleggen"

  Obligaties waren ooit een dure investering, maar nu zijn ze voor iedereen toegankelijk dankzij het fractioneel beleggen van Trade Republic.

  Hierbij kun je al vanaf €1 toetreden tot de obligatiemarkt, zowel van overheden als van bedrijven. Trade Republic, een Duitse broker actief in Nederland, biedt ook nog eens 4% rente op niet-belegd geld.

 5. John Hardy: "Valutahandel is voor iedereen te leren"

  Maar je moet wel goed weten wat je doet, zegt John Hardy van Saxo Bank, dat sinds vorige week ook een platform voor valutahandel aanbiedt. Wat is ervoor nodig om daar succes te hebben?

 6. Triodos Groenfonds: al 25 jaar pionier in groenbeleggen

  Triodos Groenfonds bestaat 25 jaar. Doordat investeringen onder de Groenregeling van de overheid vallen, kunnen beleggers mogelijk een extra fiscaal voordeel tegemoet zien.

 7. Premium

  Lekker laten liggen: nu kopen, dertig jaar houden

  Welke aandelen zijn de ultieme plankleggers? Vijf beleggingsexperts tippen er ieder twee. Eén aandeel is duidelijk favoriet.

 8. Van optiehandelaar tot Hoofd Beleggersdesk: maak kennis met de nieuwe aanwinst van IEX

  Hildo Laman is het nieuwe hoofd van de Beleggersdesk bij IEX. Hij heeft een achtergrond in economie, optiehandel en aandelenanalyse. Laman vertelt over zijn carrièrepad, beleggingsstrategie en favoriete aandelen. Als welkomstcadeau tipt hij een aandeel.

 9. Value8 vindt oplossing voor oob-accountantstekort

  Tien vragen aan CEO Peter Paul de Vries.

 10. Premium

  Sif investeert groot: ‘Dit is een nieuwe fase in de industrie'

  Sif bouwt een fabriek om nog grotere fundatiepalen te kunnen maken voor offshore windmolenparken. Dankzij die fabriek kan het doorgroeien en zijn marktpositie versterken en uitbreiden. CEO Fred van Beers legt uit hoe Sif opereert.

  Veiligheid staat voorop bij Sif in Roermond, waar we bij aankomst door de receptioniste vriendelijk worden verzocht de auto achteruit in het vak te parkeren. Zo kun je snel wegrijden bij calamiteiten. En het zorgt ervoor dat mensen zich er gelijk wat bewuster van worden hoe belangrijk veilig werken is, vertelt bestuursvoorzitter Fred van Beers later in zijn kantoor.

 11. Premium

  KPN-CFO Chris Figee: ‘Op ons product wordt niet snel bezuinigd’

  In hoeverre slaagt KPN in het doorberekenen van hogere kosten? Wat mogen beleggers verwachten van het dividend, en wat op overnamegebied?

  We vragen het aan Chris Figee, sinds 3 jaar CFO bij KPN.

 12. Premium

  ‘TKH is nu een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis’

  TKH Group onderging de afgelopen twaalf jaar een transformatie. De stappen die zijn gezet moeten het technologiebedrijf ondanks de dreigende recessie klaarstomen voor meer groei.

  TKH is een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis in 2009 zegt Alexander van der Lof, die inmiddels ruim 20 jaar aan het roer staat. Het concern is volgens hem een stuk minder cyclisch geworden, er is een divisie bij gekomen (Smart Vision) en de focus ligt meer op hoogrenderende onderdelen. 'Verder spelen wij in op drie belangrijke megatrends, wat perspectief op groei biedt.'

 13. Waarom vrouwen (en ook mannen) zouden moeten beleggen

  … en 5 tips om de risico’s te verkleinen

 14. Premium

  ‘Shell maakt écht serieus werk van de energietransitie’

  De olie- en gasprijzen zijn nog altijd hoger dan vorig jaar. Energie-expert Jilles van den Beukel vertelt wat de gevolgen zijn voor beleggers en waar kansen liggen.

 15. Premium

  Stock picking, daar draait het nu om

  Er zijn zeker nog interessante markten om geld in te verdienen, aldus de deelnemers aan de IEX Ronde Tafel. Waar liggen de kansen?

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links