Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

 1. "Het is in tijden niet zo gunstig geweest om in obligaties te beleggen"

  Obligaties waren ooit een dure investering, maar nu zijn ze voor iedereen toegankelijk dankzij het fractioneel beleggen van Trade Republic.

  Hierbij kun je al vanaf €1 toetreden tot de obligatiemarkt, zowel van overheden als van bedrijven. Trade Republic, een Duitse broker actief in Nederland, biedt ook nog eens 4% rente op niet-belegd geld.

 2. John Hardy: "Valutahandel is voor iedereen te leren"

  Maar je moet wel goed weten wat je doet, zegt John Hardy van Saxo Bank, dat sinds vorige week ook een platform voor valutahandel aanbiedt. Wat is ervoor nodig om daar succes te hebben?

 3. Triodos Groenfonds: al 25 jaar pionier in groenbeleggen

  Triodos Groenfonds bestaat 25 jaar. Doordat investeringen onder de Groenregeling van de overheid vallen, kunnen beleggers mogelijk een extra fiscaal voordeel tegemoet zien.

 4. Premium

  Lekker laten liggen: nu kopen, dertig jaar houden

  Welke aandelen zijn de ultieme plankleggers? Vijf beleggingsexperts tippen er ieder twee. Eén aandeel is duidelijk favoriet.

 5. Van optiehandelaar tot Hoofd Beleggersdesk: maak kennis met de nieuwe aanwinst van IEX

  Hildo Laman is het nieuwe hoofd van de Beleggersdesk bij IEX. Hij heeft een achtergrond in economie, optiehandel en aandelenanalyse. Laman vertelt over zijn carrièrepad, beleggingsstrategie en favoriete aandelen. Als welkomstcadeau tipt hij een aandeel.

 6. Value8 vindt oplossing voor oob-accountantstekort

  Tien vragen aan CEO Peter Paul de Vries.

 7. Premium

  Sif investeert groot: ‘Dit is een nieuwe fase in de industrie'

  Sif bouwt een fabriek om nog grotere fundatiepalen te kunnen maken voor offshore windmolenparken. Dankzij die fabriek kan het doorgroeien en zijn marktpositie versterken en uitbreiden. CEO Fred van Beers legt uit hoe Sif opereert.

  Veiligheid staat voorop bij Sif in Roermond, waar we bij aankomst door de receptioniste vriendelijk worden verzocht de auto achteruit in het vak te parkeren. Zo kun je snel wegrijden bij calamiteiten. En het zorgt ervoor dat mensen zich er gelijk wat bewuster van worden hoe belangrijk veilig werken is, vertelt bestuursvoorzitter Fred van Beers later in zijn kantoor.

 8. Premium

  KPN-CFO Chris Figee: ‘Op ons product wordt niet snel bezuinigd’

  In hoeverre slaagt KPN in het doorberekenen van hogere kosten? Wat mogen beleggers verwachten van het dividend, en wat op overnamegebied?

  We vragen het aan Chris Figee, sinds 3 jaar CFO bij KPN.

 9. Premium

  ‘TKH is nu een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis’

  TKH Group onderging de afgelopen twaalf jaar een transformatie. De stappen die zijn gezet moeten het technologiebedrijf ondanks de dreigende recessie klaarstomen voor meer groei.

  TKH is een ander bedrijf dan tijdens de vorige crisis in 2009 zegt Alexander van der Lof, die inmiddels ruim 20 jaar aan het roer staat. Het concern is volgens hem een stuk minder cyclisch geworden, er is een divisie bij gekomen (Smart Vision) en de focus ligt meer op hoogrenderende onderdelen. 'Verder spelen wij in op drie belangrijke megatrends, wat perspectief op groei biedt.'

 10. Waarom vrouwen (en ook mannen) zouden moeten beleggen

  … en 5 tips om de risico’s te verkleinen

 11. Premium

  ‘Shell maakt écht serieus werk van de energietransitie’

  De olie- en gasprijzen zijn nog altijd hoger dan vorig jaar. Energie-expert Jilles van den Beukel vertelt wat de gevolgen zijn voor beleggers en waar kansen liggen.

 12. Premium

  Stock picking, daar draait het nu om

  Er zijn zeker nog interessante markten om geld in te verdienen, aldus de deelnemers aan de IEX Ronde Tafel. Waar liggen de kansen?

 13. Premium

  IEX Ronde Tafel: 'De Fed doet het beter dan de ECB'

  Beleggingsexperts Ewout van Schaick, Sander Zondag, Mary Pieterse-Bloem, Jos Versteeg, Han Dieperink en Erik Mauritz kruisen de degens over zaken die beleggers op dit moment bezighouden.

 14. Premium

  CEO CM.com: We zijn pas net begonnen

  De koersontwikkeling van CM.com is niet om vrolijk van te worden: -70% ten opzichte van een jaar geleden. CEO Jeroen van Glabbeek heeft een optimistische kijk. ‘Beleggers krijgen nu drie keer zoveel bedrijf voor dezelfde prijs.’

  Club Message. Dat is waar de hoofdletters in de naam CM.com voor staan. Onder die naam startten Jeroen van Glabbeek en zijn compagnon Gilbert Gooijers in 1999 in Breda een berichtendienst voor het uitgaansleven.

 15. “De laagdrempeligheid van de beleggingswereld wordt gefaciliteerd door start-ups”

  Wie worden de toekomstige techkampioenen? Op de IEX Beleggersdag geeft Constantijn van Oranje, Special Envoy van Techleap.nl, zijn visie op de Nederlandse techsector. IEX sprak alvast met hem.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links