Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

 1. TKH-topman over energietransitie, megatrends, AI en synergievoordelen

  Naast Big Tech-bedrijven bestaan er ook kleinere hoogtechnologische pareltjes die wat minder bekend zijn. Zoals TKH. De CEO komt spreken op de IEX Beleggersdag.

 2. Gouden Stier-winnaar Doelbeleggen.nl weet klanten te ontzorgen: ‘Tijd is je allerbeste vriend’

  Ook dit jaar mocht er weer een fles champagne worden opengetrokken bij het team van Doelbeleggen.nl. Voor de vijfde keer wist de organisatie een Gouden Stier in de wacht te slepen, ditmaal een publieksprijs in de categorie hoogste beoordeling op service en helpdesk. Medeoprichter Tjade Groot is niet alleen tevreden maar bovenal apetrots, zo laat hij IEX weten in een interview.

 3. Beleg slim en groen: ontdek Impact Beleggen bij ABN AMRO

  Wilt u met uw beleggingen een bijdrage leveren aan een betere wereld? Dan heeft u bij ABN Amro de keuze uit twee beleggingsvormen.

 4. Premium

  Ego's op de beurs: 'Het heeft alles te maken met het overschatten van je eigen kunnen'

  Fouten erkennen is belangrijk en beleggers kunnen zich het beste houden aan de PDT-strategie die financieel econoom Shekinah Dare bedacht.

  Shekinah Dare moest en zou als jongvolwassene iets kopen in iedere winkel waar ze kwam. ‘Als ik iets leuks zag, moest ik het gewoon hebben’, vertelt de wetenschappelijk expert bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag van de Universiteit Leiden. ‘Maar eer de maand voorbij was, was mijn salaris op. Op een gegeven moment vroeg ik me af: waarom vertoon ik eigenlijk dit gedrag? Ik heb die spullen helemaal niet nodig. Toen wist ik dat ik er meer over wilde weten.’

  Haar fascinatie voor financieel welzijn, de mate van financiële tevredenheid nu én in de toekomst, motiveerde haar om te promoveren aan de Universiteit Leiden. Ze deed onderzoek naar de samenhang van verschillende psychologische factoren met bijbehorend financieel gedrag. Waarom mensen doen wat ze doen als het gaat om geld en hoe groot de impact van financiële stress kan zijn.

 5. Premium

  Energie-expert Jilles van den Beukel: "Je moet niet raar opkijken als Shell wordt overgenomen"

  Meer energie uit hernieuwbare bronnen, minder fossiele brandstoffen: is dat écht het geluid van de toekomst? Energie-expert Jilles van den Beukel geeft antwoord.

  Onlangs publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat bijna de helft van de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen komt. Dat klinkt als goed nieuws. Is het dat ook?

 6. Premium

  Bioscopen versus streamingdiensten: hoe houdt cinemaketen Kinepolis zich groot?

  Met dank aan de Barbenheimer-hype behaalde Kinepolis vorig jaar meer omzet en winst dan ooit. Maar is dat genoeg om op te boksen tegen de steeds populairdere streamingdiensten?

 7. 4 directeuren over 100 jaar VEB

  Al 100 jaar behartigt de Vereniging van Effectenbezitters de belangen van beleggers. Vier (oud-)directeuren blikken terug en vooruit: Robert de Haze Winkelman, Peter Paul de Vries, Jan Maarten Slagter en Gerben Everts.

 8. Premium

  Commercialisering Onward Medical dichtbij: 'Dit jaar al eerste verkopen in VS'

  De koers van het medisch-technische bedrijf Onward Medical is sinds de jaarwisseling met zo’n 170% gestegen. Welke ontwikkelingen kunnen beleggers dit jaar nog verwachten?

  “Al van jongs af aan voel ik me aangetrokken tot uitdagingen en dingen die niet eerder zijn gedaan”, vertelt Onward Medical ceo Dave Marver vanuit zijn kantoor in Zwitserland. De koers van het medisch-technische bedrijf - dat innovatieve ruggenmergstimulatietherapieën ontwikkelt om beweging, functie en onafhankelijkheid te herstellen bij mensen met een dwarslaesie - is sinds de jaarwisseling met zo’n 170% gestegen. Welke ontwikkelingen kunnen beleggers dit jaar nog verwachten?

 9. Vijfde seizoen Bulls & Bears garandeert 'een beetje spice en uitdaging'

  Woensdag 10 januari trapt tv-programma Bulls & Bears af met de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Producer en expert Pim Bertens vertelt er alles over, samen met presentator Gerben van Driel.

 10. Premium

  De dollar zet koers richting ruig vaarwater

  Simon Harvey, hoofd valuta-analyse bij Monex Europe, gaat ervan uit dat de dollar tot de tweede helft van 2024 sterk zal blijven, al is de reservemunt hoger gewaardeerd dan het historische gemiddelde.

  Een van de grote thema’s van 2024 wordt wanneer en zo ja, hoeveel centrale banken volgend jaar de rentes zullen verlagen. Voordat het nieuwe jaar is begonnen, zetten asset managers daar al stevig op in. De consensus gaat verder uit van een zachte Amerikaanse landing en een milde recessie in Europa.

 11. Proefbeleggen bij ABN Amro: "Het is als leren fietsen met zijwielen"

  Sparen bij een bank is minder risicovol dan geld beleggen bij een bank. Risicovrij beleggen zou een perfecte oplossing zijn voor hen die de stap naar de beurs een te hoge drempel vinden. Dat probleem tackelt ABN AMRO als enige bank in Nederland voor zijn klanten.

 12. "Het is in tijden niet zo gunstig geweest om in obligaties te beleggen"

  Obligaties waren ooit een dure investering, maar nu zijn ze voor iedereen toegankelijk dankzij het fractioneel beleggen van Trade Republic.

  Hierbij kun je al vanaf €1 toetreden tot de obligatiemarkt, zowel van overheden als van bedrijven. Trade Republic, een Duitse broker actief in Nederland, biedt ook nog eens 4% rente op niet-belegd geld.

 13. John Hardy: "Valutahandel is voor iedereen te leren"

  Maar je moet wel goed weten wat je doet, zegt John Hardy van Saxo Bank, dat sinds vorige week ook een platform voor valutahandel aanbiedt. Wat is ervoor nodig om daar succes te hebben?

 14. Triodos Groenfonds: al 25 jaar pionier in groenbeleggen

  Triodos Groenfonds bestaat 25 jaar. Doordat investeringen onder de Groenregeling van de overheid vallen, kunnen beleggers mogelijk een extra fiscaal voordeel tegemoet zien.

 15. Premium

  Lekker laten liggen: nu kopen, dertig jaar houden

  Welke aandelen zijn de ultieme plankleggers? Vijf beleggingsexperts tippen er ieder twee. Eén aandeel is duidelijk favoriet.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links