Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opties

 1. Premium

  Winst bij stijgen én dalen

  Aan koersbewegingen is goed te verdienen, ook als je geen idee hebt waar het heen gaat. De straddle is een optiestrategie waarmee je profiteert van uitschieters naar boven én naar beneden.

 2. Premium

  Iron Condor met opties Unilever

  De Iron Condor is een optiestrategie waarmee je kunt inzetten op kleine koersveranderingen. We passen hem toe op een degelijk, maar wat saai aandeel: Unilever.

 3. Premium

  Nog meer verdienen aan Besi

  Met een short strangle wordt vooral extra rendement gemaakt als de onderliggende waarde rond een bepaalde koers blijft hangen.

 4. Premium

  Opties: rendementsverhoger bij AkzoNobel

  Het aandeel AkzoNobel is doorgaans weinig spectaculair, maar het dividend is met 3% aantrekkelijk en met behulp van opties is het rendement wat te verhogen.

 5. Premium

  Opties: een driepoot Ahold Delhaize voor meer rendement

  Het defensieve Ahold Delhaize is een hoeksteen in menig aandelenportefeuille. Het dividendrendement is met 4% aantrekkelijk, maar het is ook een wat saaie belegging. Met behulp van opties is het rendement te verhogen.

 6. Premium

  Optiebeleggen: zo zet je een ‘planklegger’ in

  Een voorbeeld van een optiestrategie voor een callspread met een lange looptijd - een 'planklegger' - aan de hand van het aandeel Adyen.

 7. Premium

  Een butterfly spread met opties Heineken

  Heineken is niet het spannendste aandeel op het Damrak, maar met de juiste opties valt het rendement wel wat op te voeren. Met een butterfly spread bijvoorbeeld, een klassieker onder de optieconstructies.

  Heineken is en blijft een ijzersterk bedrijf dat iedere storm zal doorstaan, schreef analist Niels Koerts in december over de bierbrouwer. Daar staat echter tegenover dat het aandeel op 17 keer de getaxeerde winst over boekjaar 2023 voor perfectie geprijsd is, voegde hij daar aan toe.

 8. Premium

  Ratiospread met opties ArcelorMittal

  ArcelorMittal is niet het aantrekkelijkste aandeel in de AEX. De verwachting is dat het aandeel weinig van zijn plaats zal komen de komende maanden. IEX geeft u een optieconstructie waarmee toch een positief rendement kan worden geboekt: de ratiospread.

 9. Zo werkt een 'planklegger': optietips van de IEX Beleggersdag

  Expert Peter Siks presenteerde twee optietips op de IEX Beleggersdag. Hier kunt u ze nog eens rustig teruglezen.

 10. Premium

  Denk hieraan als u short wilt gaan

  Als u geen vertrouwen heeft in een bepaald aandeel, is simpelweg mijden vaak beter. Maar voor wie echt zeker van zijn zaak is, zijn hier een paar tips.

 11. Leer (systematisch) optiebeleggen

  Herbert Robijn van Finodex laat tijdens een gratis webinar op woensdag 16 februari zien hoe u emoties uitsluit, risico's beperkt en zonder moeite systematisch kunt (optie)beleggen.

 12. Beleggen na de coronacrash

  Marcel Tak legt uit hoe u na de coronacorrectie de gewenste risico-rendementsverhouding kunt implementeren. Bijvoorbeeld met deep in the money puts, waarmee het verwachte dividend van Aegon en RDS nu al te incasseren is.

 13. Premium

  Optietip: ASML

  Kan ASML nog positief verrassen?

 14. Premium

  Optietip: AEX putspread

  Voor wat afkoeling na tropische dagen.

 15. Premium

  Optietip: Kiadis Pharma

  Knallen of vallen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links