Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opties

 1. Premium

  Optietip 17: Vopak op de terugweg naar €40

  De optietip van deze week is een call op het aandeel Vopak. Hoger dividend en de inkoop van eigen aandelen kunnen een hogere koers voor Vopak betekenen dit jaar.

  Het aandeel Vopak is na de jaarcijfers aardig opgeveerd. De dividenduitkering wordt hoger dan gedacht (€1,50) en er zal dit jaar voor €300 miljoen aan eigen aandelen worden ingekocht. Dat is op de huidige koers meer dan 7% van de aandelen.

 2. Premium

  Optietip 16: een butterfly op een defensie-aandeel

  De optietip van deze week is een butterfly op het Duitse defensie-aandeel Rheinmetall. Het aandeel is al behoorlijk gestegen, maar het kan zeker nog hoger komen te staan.

  Met het uitbreken van de Oekraïne-oorlog is de defensie-industrie weer in het vizier van beleggers gekomen. Na jaren, of decennia, van bezuinigingen op defensie in Europa is geleidelijk aan de realisatie ontstaan dat vooral Europese landen flink meer aan defensie zullen moeten gaan uitgeven.

 3. Premium

  Optietip 15: volgend jaar koersherstel voor AMG

  Alweer de 15e optietip, dit keer met een call-constructie op het fors gedaalde aandeel AMG.

 4. Premium

  Optietip 14: let op de Amerikaanse kleintjes dit jaar

  De optietip van deze week is een call-constructie op de Amerikaanse smallcap-aandelen die de laatste maanden zijn achtergebleven. Wordt 2024 het jaar van een grote comeback voor de kleintjes? Met deze tip kan worden meegelift als dat het geval is.

  De Amerikaanse smallcap-index Russel 2000 is vanaf begin 2022 gelijk opgegaan met de S&P 500 tot ongeveer maart 2023. Sindsdien is de S&P goed hersteld, terwijl de Russell is achtergebleven. Wordt dit het jaar waarin de smallcaps, in dit geval de Russell 2000, een inhaalrace gaan maken? De verwachtingen voor de bedrijven in die index zijn in ieder geval gunstig. Voor dit én volgend jaar wordt een gemiddelde winststijging van 25% per jaar verwacht voor de gehele Russell 2000. Als die verwachting uitkomt, dan zou deze index mogelijk flink kunnen stijgen.

 5. Premium

  Optietip 13: tijd voor een parachute

  Alle openstaande optietips zijn gericht op stijgingen. Daarom kan één positie hebben die juist profiteert van een dalende markt geen kwaad. Deze week daarom een put-constructie op de AEX.

  Beurzen gaan niet alleen maar omhoog. Maar ze gaan, zeker op indexniveau, wel relatief vaak omhoog. Dat is een belangrijk element van mijn optiestrategie.

 6. Premium

  Optietip 12: lage stand Ahold Delhaize is een kans

  Het aandeel Ahold Delhaize is aardig gezakt in het laatste halfjaar. De waardering is daardoor relatief laag geworden. Met de optietip van deze week kan worden ingespeeld op een mogelijk koersherstel.

  Het aandeel Ahold Delhaize is in ongeveer een halfjaar tijd zo’n 15% kwijtgeraakt tot minder dan €27 woensdagochtend. Dat is voor dit aandeel een behoorlijk verlies. Door deze daling is de waardering van het aandeel relatief laag geworden. Zo is de koers/omzet verhouding nu 0,28, het laagste in ruim 15 jaar tijd. Het gemiddelde is 0,38. Dat klinkt niet als een enorm verschil, maar een stijging naar het gemiddelde zou een stijging van het aandeel van zo’n 35% betekenen. Ook in K/w gemeten is het nu relatief laag. De k/w is op dit moment 11,3 terwijl de gemiddelde k/w 15,7 is. Dit is allemaal geen garantie dat het aandeel zal gaan stijgen de komende tijd. Maar laag kopen is beter dan hoog. Het is zeker een optiepositie waard.

 7. Premium

  Optietip 11: eindelijk een echte koersstijging voor Unilever

  Het aandeel Unilever is al jaren aan het kwakkelen. Komt er nu eindelijk verandering en daarmee een substantieel hogere koers? Met deze optietip kan worden ingespeeld op de mogelijkheid dat het dit jaar eindelijk gaat gebeuren.

  Het aandeel Unilever beweegt nu al een aantal jaren grofweg rond €45. De zwakke koersontwikkeling was voor activistisch belegger Nelson Peltz reden om een belang te nemen en verandering te eisen. Of er veranderingen komen en wanneer is allemaal nog onzeker. Of het aandeel daardoor substantieel hoger zal komen te staan eveneens. Toch is de situatie wel een bescheiden optietip waard.

 8. Premium

  Optietip 10: Alibaba en de 36 dollars

  De tiende en laatste optietip van dit jaar is een callspread op de Amerikaanse notering van het Chinese Alibaba.

 9. Premium

  Optietip 9: AkzoNobel weer naar €100

  De optietip van deze week is een call-constructie op het aandeel AkzoNobel, dat nog meer dan 30% onder de all-time high staat.

  Het aandeel AkzoNobel is sinds eind oktober opgelopen van iets meer dan €61 naar ongeveer €72 woensdagochtend. Dat is een behoorlijke stijging, maar er zijn veel aandelen die een vergelijkbare sprong hebben gemaakt sinds eind oktober. Sommigen daarvan staan op de hoogste koers ooit (bijvoorbeeld Besi). AkzoNobel staat daarentegen nog altijd meer dan 30% onder de hoogste slotkoers ooit (€107,80), uit 2021.

 10. Premium

  Optietip 8: DAX van record naar record

  De optietip van deze week is een call-constructie op de DAX, ondanks dat deze momenteel op de hoogste stand ooit is aanbeland.

 11. Premium

  Optietip 7: Heineken in 2024 weer boven €100

  De optietip van deze week is een call-constructie waarmee - voor een niet al te groot bedrag - ingespeeld wordt op een koersstijging van Heineken tot boven €100.

 12. Premium

  Optietip 6: meeliften met Amerikaanse tech

  Met de optietip van deze week wordt ingespeeld op een stijging van de Amerikaanse technologie-index Nasdaq 100.

 13. Premium

  Optietip 5: Just Eat Takeoff

  Just Eat Takeaway heeft een jarenlange duikvlucht achter de rug. De bodem zou wel eens gepasseerd kunnen zijn, en het komende herstel sterk. Met deze optietip kan worden geprofiteerd van zo'n forse stijging.

  Er is al een aantal fors gedaalde Nederlandse aandelen langsgekomen bij de optietips. Maar er zijn er nog meer.

 14. Premium

  Optietip 4: Koersherstel voor NN na klap woekerpolis

  Het aandeel NN Group heeft een behoorlijke klap gekregen. Vervelend voor aandeelhouders, maar ook een kans om met een niet al te kostbare optiepositie in te zetten op een mogelijk koersherstel.

  Het aandeel NN heeft een bijzonder slecht jaar. In november 2022 stond er nog een koers van meer dan €52. Na een ongunstige uitspraak over de woekerpolissen daalde het aandeel tot onder €30. Inmiddels is er een spoortje van een herstel te herkennen, met een koers van ongeveer €31.

 15. Premium

  Optietip 3: gebruik koersdaling Volkswagen

  De optietip van deze week is een call-constructie op het aandeel Volkswagen. Dat aandeel is vorige week onder de €100 gedoken: in het verleden vaak een punt waarop het aandeel de weg omhoog weer vond.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links