Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opties

 1. Premium

  De IEX Optietips gaan als een trein en u kunt er nog 3 halen!

  Sinds oktober geeft IEX wekelijks een online optietip. Met succes: het gemiddelde rendement ligt rond 100%. De allereerste optietip bleek meteen een grote klapper, met meer dan 750% rendement.

  Er zijn andere succesnummers, maar ook een paar missers. Wat is onze strategie? Plus drie optietips die nu (ook nog) interessant zijn.

  De IEX-optietips worden niet zomaar gekozen, er zit een strategie achter. In het kort komt die op het volgende neer. De optietips spelen in op hogere koersen van een bepaalde onderliggende waarde, bijvoorbeeld een index of een aandeel. De kans op een stijging over een wat langere periode, zeg zes of twaalf maanden, moet groter zijn dan de kans op een daling - gebaseerd op koersgegevens uit het verleden.

 2. Premium

  Optietip 29: meeliften met de Nederlandse beurskampioen

  Met de optietip van deze week kan worden geprofiteerd van een flink verdere stijging van het aandeel ASML. Ook updates van eerdere optietips op de AEX, AMG, Nvidia en Shell passeren de revue.

  Het succes van ASML is inmiddels ruimschoots bekend. Om het in één cijfer uit te drukken: het aandeel is in de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 40% per jaar gestegen. En dat is inclusief de periode van eind 2021 tot midden 2023 waarin de koers per saldo niet ver kwam. Als het gaat, dan gaat het hard met dit aandeel.

 3. Premium

  Optietip 28: verdere koersstijging voor NN Group

  Na eerder succes met een optietip op NN Group is er deze week een nieuwe optietip op deze verzekeraar. Verder zijn er updates van de optietips op Besi, GLD (goud), RheinMetall, Unilever en Vopak.

  In mei is de optietip op NN Group gesloten, met succes. Sindsdien staat er geen optietip meer open met een onderliggende waarde in de financiële sector. Nu is dat geen noodzaak, maar financiële aandelen lijken de laatste tijd een comeback te maken. Voor het geval deze beweging blijft voortduren, is het handig om één of twee optietips open te hebben staan op een financiële waarde. NN Group lijkt nog niet klaar met de inhaalrace. Nu de ex-dividenddag achter de rug is, is dit een mooi moment om een nieuwe positie te openen op NN.

 4. Premium

  Optietip 27: call op gedaald Continental

  De optietip van deze week is een call op het Duitse aandeel Continental. Verder updates over onder meer lopende optietips op de AEX, Nvidia en Heineken.

  Het aandeel Continental staat dit jaar lager na een jaar van koersherstel. De Duitse autobanden- en onderdelenfabrikant draait sinds de coronapandemie niet lekker. En dat is duidelijk aan het koersverloop te zien: productieproblemen en inflatie maken het leven lastig.

  Vorig jaar heeft het bedrijf echter een redelijke winst weten te behalen, €5,78 per aandeel. Dat is nog niet zoals het zijn moet, maar het is beter dan 2022 toen de wpa een magere €0,33 was. Dit jaar is het eerste kwartaal teleurstellend verlopen, wat natuurlijk bijdraagt aan de koersdaling van het aandeel.

 5. Premium

  Optietip 26: inspelen op de crypto-boom

  Met de optietip van deze week kan worden ingespeeld op een verdere sterke stijging van cryptovaluta zoals Bitcoin. Verder nadert de verkoop van de callspread op NN Group.

  Met opties kunnen grote risico’s genomen worden, waardoor ze niet bij iedereen een goed imago hebben. Maar met opties kan ook heel gedoseerd en gericht een risico/rendementsprofiel gekozen worden. Met een goede strategie, die structureel ingezet wordt, zijn de kansen op succes met opties groter.

 6. Premium

  Optietip 25: een call-constructie op Randstad

  Het aandeel Randstad daalde dinsdag naar €45 door magere resultaten. Maar volgend jaar zou beter kunnen worden, met een hogere koers voor het aandeel tot gevolg. Met deze optietip speel ik in op een stijging richting, maar nog onder, €60 begin volgend jaar en een hogere koers later in 2025.

  Het zit Randstad op dit moment niet mee. In het eerste kwartaal is zowel de omzet als de winst gedaald. De koersdaling is dus niet heel vreemd. Maar de kans is groot dat vroeger of later betere tijden aanbreken.

  De afgelopen 3 jaar was het niveau van €45, met een marge van enige euro’s, meerdere malen een punt waar herstel ontstond. Soms een bescheiden verbetering, maar ook wel een flinke heropleving richting €60.

  De lage koers van het aandeel nu, gecombineerd met de mogelijke verbeterde resultaten, maakt het interessant voor een optietip.

 7. Premium

  Optietip 24: Shell boven €40 binnen 12 maanden

  Het aandeel Shell heeft in april de hoogste koers in decennia opgetekend. Met deze optietip kan worden ingespeeld op een eventueel vervolg van deze herwaardering van het aandeel.

  Het aandeel Shell is vorige week voor het eerst sinds 2001 boven de €34 uitgekomen. De afgelopen paar decennia leek het niveau van ongeveer €30 steeds het plafond voor de koers. Dat kan ook dit keer weer het geval blijken te zijn.

 8. Premium

  Optietip 23: maak gebruik van koersdip Besi

  Besi is van bijna €180 gedaald naar zo'n €145. Met deze optietip kan worden geprofiteerd van een hervatting van de opgaande trend bij dit aandeel.

  Het aandeel Besi is na een duikeling van bijna €180 naar €140 gegaan en is nu ongeveer €148. Dat is een flinke daling, maar in de context van de immense stijging van de afgelopen paar jaar is het eigenlijk helemaal niet zo schokkend. In 2022 stond het aandeel op verschillende momenten onder €45.

 9. Premium

  Optietip 22: laat de goudkoorts maar komen

  De prijs van goud heeft een nieuw record gevestigd. De stijging van ruim 10% kan het begin zijn van een grotere beweging. Met deze callspread kan meegelift worden.

 10. Premium

  Optietip 21: een opleving van de goedkope Stoxx 600

  De gunstig gewaardeerde Stoxx Europe 600-index zou een inhaalslag kunnen gaan maken. Interessant voor een optietip.

  De Stoxx Europe 600-index staat zo’n 7% hoger sinds begin 2024. Dat is mooi, maar minder dan bijvoorbeeld de S&P 500, de Euro Stoxx 50 en de AEX-index: die staan op plussen van ruim meer dan 10%. Ook over een langere periode gemeten is de Stoxx 600 een achterblijver ten opzichte van veel grote aandelenindices.

 11. Premium

  Optietip 20: de AEX boven 1.100 punten in 2025

  Meer dan 1.100 punten in de AEX-index volgend jaar lijkt misschien onhaalbaar, maar het is minder kansloos dan het lijkt.

 12. Premium

  Optietip 19: DAX naar 21.000 punten

  Een oude DAX optietip is met winst verkocht, maar de DAX zou zomaar nog eens verder kunnen stijgen dit jaar. Daarom opnieuw een constructie op de DAX.

 13. Premium

  Optietip 18: Nvidia naar meer dan $1100

  Het aandeel Nvidia is al enorm opgelopen. Maar een nog veel hogere koers is niet uitgesloten. Met een optieconstructie kan tegen een relatief bescheiden bedrag van zo'n optimistisch scenario gebruik gemaakt worden.

  Na de verkoop van de QQQ butterfly is het techgehalte van de optietips als geheel niet zo hoog meer. Technologie is al jaren een populaire sector bij beleggers en daar zijn goede redenen voor. Technologie beïnvloedt alles: de opkomst van AI kan de sector nog prominenter maken dan die al was.

 14. Premium

  Optietip 17: Vopak op de terugweg naar €40

  De optietip van deze week is een call op het aandeel Vopak. Hoger dividend en de inkoop van eigen aandelen kunnen een hogere koers voor Vopak betekenen dit jaar.

  Het aandeel Vopak is na de jaarcijfers aardig opgeveerd. De dividenduitkering wordt hoger dan gedacht (€1,50) en er zal dit jaar voor €300 miljoen aan eigen aandelen worden ingekocht. Dat is op de huidige koers meer dan 7% van de aandelen.

 15. Premium

  Optietip 16: een butterfly op een defensie-aandeel

  De optietip van deze week is een butterfly op het Duitse defensie-aandeel Rheinmetall. Het aandeel is al behoorlijk gestegen, maar het kan zeker nog hoger komen te staan.

  Met het uitbreken van de Oekraïne-oorlog is de defensie-industrie weer in het vizier van beleggers gekomen. Na jaren, of decennia, van bezuinigingen op defensie in Europa is geleidelijk aan de realisatie ontstaan dat vooral Europese landen flink meer aan defensie zullen moeten gaan uitgeven.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links