Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Educatie

 1. Zo beleg je met weinig geld

  De meeste starters op de beurs hebben geen tienduizenden euro's om mee te beleggen. De vraag is dan ook hoe je goed kunt beleggen met weinig geld.

 2. De ideale beleggingen tijdens hoge inflatie volgens Buffett

  In tijden van hoge inflatie is beleggen is doorgaans een betere manier van vermogensbehoud dan sparen. Maar welke beleggingen zijn dan het meest geschikt?

 3. Vroeg starten met beleggen loont: “Ik begon op mijn veertiende”

  Al maken sommigen het wel heel bont. Zo opende aandelenanalist Niels Koerts al op zijn veertiende zijn eerste beleggingsrekening en dat begin ging niet van een leien dakje.

 4. Wat is compound interest?

  Compound interest, ook wel het rente op rente-effect genoemd, is de sleutel tot rendement op de lange termijn. Maar wat is het precies?

 5. "In het begin deed ik echt alles verkeerd"

  Aflevering twee van BeleggersBootcamp. Analist Niels Koerts vertelt over de fouten die hij maakte toen hij op zijn veertiende begon met beleggen. Ondanks die fouten was het slim om zo vroeg te beginnen.

 6. Deze vier boeken moet elke startende belegger hebben gelezen

  Boeken zijn vandaag de dag wellicht niet meer zo sexy, maar deze vier boeken zijn wel een fantastische manier om je kennisniveau op te krikken.

 7. “Beurskennis is niet cruciaal om een succesvolle belegger te zijn”

  Het idee dat niet heel veel verstand van de beurs nodig is om een succesvolle belegger te zijn zorgt misschien voor wat fronsende wenkbrauwen, maar is wel degelijk te onderbouwen.

 8. Dit is waarom je niet durft te beleggen

  In deze eerste aflevering van BeleggersBootcamp behandelen Coen Grutters, Niels Koerts en Veronique Estié de grootste misconcepties over beleggen.

 9. De vijf grootste beleggingsblunders van dit moment

  Het grootste gevaar voor beleggers zijn ze vaak zelf. Dit zijn de meest voorkomende fouten die beleggers in de huidige grillige markt maken.

 10. IEX komt met gloednieuwe podcast voor beginnende beleggers

  Steeds meer mensen beginnen met beleggen. Daarom lanceert IEX begin juli een gloednieuwe podcast, gericht op beginners op de beurs: BeleggersBootcamp.

 11. Waarom je goed moet letten op de beleggingskosten van je broker

  Veel jonge beleggers hebben nooit de beleggingskosten van verschillende brokers vergeleken, terwijl dit juist bij kleine beleggers een grote impact kan hebben op het rendement.

 12. Zeven cijfers om op te letten bij het selecteren van aandelen

  De hele wereld ligt binnen handbereik van beleggers. Maar hoe vis je tussen die duizenden aandelen de pareltjes er tussenuit?

 13. Deze vuistregels móét je kennen als startende belegger

  Beginnen met beleggen is makkelijker dan je denkt. Als je deze basisregels in acht neemt, kan het op lange termijn haast niet misgaan.

 14. Dit is waarom je niet al je geld in één keer moet beleggen

  Je kunt de risico's van je beleggingen behoorlijk verlagen door periodiek een vast bedrag in te leggen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links