Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik

 1. Premium

  Vooruitblik: aftrap cijferseizoen, einde bankenfeestje en CVC naar het Damrak

  Cijfers ASML, Just Eat Takeaway, CM.com, TomTom en Fastned, komt private equity-reus CVC dan eindelijk naar de beurs, winsten bankensector onder druk en escalatie in het Midden-Oosten van het conflict tussen Israël en Iran kan correctiefase inluiden.

 2. Premium

  Vooruitblik: riemen vast voor start cijferseizoen en ECB

  Trappen Amerikaanse big banks met een big bang het nieuwe cijferseizoen af? Verder blikken we vooruit op cijfers Nedap en Fagron, VS inflatie, Fed-notulen en rentebesluit ECB.

 3. Premium

  Vooruitblik: een korte, drukke beursweek. Adyen en ASML zijn lentekampioen

  Houden de beurzen het momentum vast? Fed en ECB krijgen veel data voor de kiezen en het grote Q1-scorebord van het Damrak.

  Beursgenoteerde bedrijven houden zich even muisstil; het jaarcijferseizoen zit erop en de Q1-rapportages zijn nog in de maak. Bovendien is het een korte beursweek: in Europa is het Pasen, en ook in China hebben ze een reden gevonden om er een dagje af te snoepen - daar staat komende vrijdag een feestdag op het programma.

  Niet veel te doen dus? Dat valt mee, want er komen veel belangrijke cijfers.

 4. Premium

  Vooruitblik: S&P 500 en Euro Stoxx 50 in race naar 6000 punten

  Na records voor veel indices staan beleggers de komende week voor de vraag of het nog hoger kan.

  De S&P lijkt behoorlijk aan de prijs, maar Goldman ziet een scenario waarin 6000 punten dit jaar haalbaar zijn. Europa is ondanks de recordstand nog best goedkoop te noemen. Voor de Euro Stoxx 50 is 6000 punten zeker denkbaar.

 5. Premium

  Vooruitblik: 5 rentebesluiten, maar wie beweegt als eerste?

  Maar liefst vijf rentebesluiten staan er komende week op het programma, waarvan vooral die van de VS en Japan voor de nodige opschudding kunnen zorgen.

  De rally van de eerste maanden lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Vorige week wist de AEX er nog een kleine winst uit te persen, maar deze week daalde de index met 1,2%. Met een slotstand van bijna 862 punten raakt het all-time high van circa 869 punten steeds verder uit het zicht. Mogelijk kan het Amerikaanse rentebesluit van aanstaande woensdag daar verandering in brengen. Wat kunnen we in de komende beursweek zoal verwachten?

 6. Premium

  Vooruitblik: blazen Besi en Nvidia gewoon wat stoom af, of draait het tech-sentiment?

  Inflatiecijfers zijn de blikvangers op de agenda en in de staart van het cijferseizoen kijken we met spanning uit naar Basic-Fit, Pharming en Sif.

 7. Premium

  Vooruitblik: tussenbalans cijferseizoen en gaan Lagarde en Powell straks verrassen?

  Rentebesluit ECB, Powell in het Congres, VS banenrapport, olieprijzen, TKH, inkoopdata, tussenbalans cijferseizoen en maart is vaak een sterke beursmaand.

  Terwijl de S&P 500 en de Nasdaq vrijdag hun records aanscherpten, wist ook de AEX-index zich aan het einde van de beursweek te herpakken. Of de stijgende lijn kan worden hervat, hangt voor een deel af van Fed, de ECB en het Amerikaanse banenrapport. TKH is een van de weinige bedrijven met cijfers. Wat kunnen we zoal verwachten?

 8. Premium

  Vooruitblik: Warren Buffett, verzekeraars, olie en weer het schuldenplafond

  Het cijferseizoen gaat vrolijk door, met meteen dit weekend Berkshire van Warren Buffett. Verder gaat de schuldenplafonddiscussie deze week los in de VS, en ook OPEC moet keuzes gaan maken.

 9. Premium

  Vooruitblik: Europese aandelen zijn nog steeds ondergewaardeerd

  Volle agenda, financiële markten blijven bullish, waarderingskloof tussen Wall Street en Europa historisch groot, en meer.

 10. Premium

  Krijgt AEX hoogtevrees in wederom bomvolle cijferweek of gaat de rally verder?

  Ahold, ABN Amro, Heineken, Alfen, Randstad, DSM-Firmenich: een kleine selectie van bedrijven die cijferen. China vestigt hoop op Jaar van de Draak en let op de bitcoin.

  De Nederlandse beurs heeft de smaak te pakken. Zet de techzware AEX komende week de rally voort? We moeten het deze week doen zonder cijfers van techaandelen, maar er zijn nog voldoende andere smaakmakers die hun boeken openen.

  Verder leggen we in deze vooruitblik op de nieuwe beursweek het vergrootglas op China en de bitcoin halving.

 11. Premium

  Recordjacht gaat verder in overvolle beursweek, met Adyen, Unilever en Flow Traders

  Die renteverlaging laat nog even op zich wachten. Maar we laven ons deze week aan een stortvloed Q4-cijfers. Zoek uw favoriet!

 12. Premium

  Vooruitblik: recordstanden en Magnificent Seven-resultaten

  Met verschillende indices op recordstanden gaan beurzen een belangrijke week in, met het Fed-rentebesluit en resultaten van 5 van de Magnificent 7 en nog heel wat andere klinkende namen.

 13. Premium

  Vooruitblik: loeispannende techweek, risico's voor 2024 en let op bankaandelen

  Een all-time high voor de S&P 500, ING Groep wordt hoogstwaarschijnlijk voor de rechter gesleept en wat zijn de bedreigingen zoal voor beleggers dit jaar?

 14. Premium

  Sneeuwpret in Davos, spanning in Taiwan en China, chippers, inflatie en ABN Amro

  Plus de volledige weekagenda en de huiskamervraag: wat weet u van handel met voorkennis?

 15. Premium

  Vooruitblik: een discount van 77% oogt wel erg aantrekkelijk

  Kopen met forse korting, en in deze marktniche is volatiliteit bijkans verzekerd.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links