Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technische Analyse

 1. Nederlandse beurs op de goede weg

  De aandacht gaat momenteel vooral uit naar de grotere aandelen. De smallcaps-index blijft in het herstel nog wat achter.

 2. De rente kan nog lager

  Nu de rente daalt, is een van de onruststokers op de financiële markten weg. Sinds 4 oktober, toen piekte de Nederlandse 10-jaars kapitaalmarktrente op 3,33%, is de rente fors gezakt naar nu 2,8%. We zien dit terug in het herstel van de aandelenkoersen. Technisch ziet het ernaar uit dat het hoogste punt in de rente thans achter ons ligt.

 3. Selectief zijn met klimaat gerelateerd beleggen

  Door de VN-klimaatconferentie in Dubai kijken we naar klimaatbeleggingen. Lastige sector, maar met TA zijn de positieve krenten in de pap goed te vinden.

 4. Sprintrace op Wall Street

  Met halfgeleiders op poleposition zet Wall Street in op nieuwe records. Chippers nemen de rest van Wall Street mee in de slipstream.

 5. Chinese aandelen nog niet interessant

  Chinese aandelen zijn, technisch bezien, nog steeds niet interessant. De Chinese beurs verkeert in een downtrend, net zoals de bijbehorende trackers.

 6. Eindsprint is ingezet

  Oude hoogtepunten komen weer in zicht. De AEX-index heeft de eerdere verzwakkingen van zich afgeschud en kijkt weer omhoog.

 7. Europa versus Wall Street

  De Europese aandelenbeurzen lopen technisch wat achter bij Wall Street. Op korte termijn wordt het verschil ten dele gecompenseerd door het valutaeffect.

 8. Besi schittert, glanst en glimt

  Besi heeft elke horde van technische betekenis gebroken en kiest het luchtruim. Chippers kruipen technisch uit het dal. De chipdip lijkt voorbij.

 9. AEX-bodem wordt afgemetseld

  De AEX is technisch opwaarts gedraaid met zelfs hogere bodems. Nu steeds meer fondsen groen kleuren, wordt de bodem afgemetseld.

 10. Just Eat Takeaway legt z'n kaarten op tafel

  Just Eat Takeaway heeft, technisch bezien, een bodemformatie voltooid en een kortetermijn-koopsignaal gegenereerd. Het aandeel is uit het dal gekropen.

 11. Grote verschillen bij zwaargewichten

  In het koersverloop van ASML, Shell en Unilever zien we ondanks het herstel van de brede markt nog veel verschillen.

 12. Chippers schitteren op Wall Street en de SOX-index steelt de show

  De Amerikaanse aandelenindices hebben de dalende trend verlaten en zijn op weg naar nieuwe hoogtepunten. De halfgeleidersector is de ster van de show.

 13. Europese beurzen trekken sprintje door

  Europese beurzen verbeteren technisch. Met een eindsprintje wordt een tot dusver belabberd beursjaar mogelijk toch nog redelijk afgerond.

 14. Hernieuwbare energie niet de beste belegging

  Hernieuwbare energie is vanuit technisch perspectief niet altijd de beste belegging. Fossiel doet het wel goed.

 15. Er komt nog geen vers geld in de markt

  De AEX is in korte tijd ruim 42 indexpunten opgelopen. Dat heeft de volgende technische verbeteringen opgeleverd. De steun 710,89 is goed aangestampt, het patroon met lagere toppen ligt nu achter ons en de weerstandszone tussen 740 en 745 is gebroken.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links