Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technische Analyse

 1. Chinese aandelen stampen de bodem aan

  De Chinese beurs mag uit de ziekenboeg. Technisch lijken oude bodems stand te houden, maar van structureel herstel is nog geen sprake.

 2. Kleintjes nog niet uitgebroken

  Zowel de AMX als de AscX blijven, met een vlak verloop, duidelijk achter bij de AEX.

 3. Chippers trekken AEX uit het slop

  Halfgeleiders blijven de beurs domineren, zowel in de rally's als in de dips. Langzaam beëindigen chippers hun correcties en trekken ze de AEX uit het slop

 4. Draagvlak Nederlandse beurs blijft broos

  Zolang er dagelijks onvoldoende stijgende aandelen zijn, blijft het draagvlak broos. Ook de AEX begint te haperen, maar de technische schade is beperkt.

 5. Japanse beurs kan nóg verder knallen en zelfs in waarde verdubbelen

  De Nikkei-index nadert het all-time high van 1989. Zelfs met een tussentijdse correctie blijft het technische profiel ijzersterk. De Japanse beurs kan nog knallen.

 6. Bitcoin drukt door

  Bitcoin drukt door nu de belangrijke horde rond $48.205 is overwonnen. De crypto is hard op weg naar het all-time high van eind 2022 rond $68.776.

 7. Europese indices blijven overtuigen

  De sterke technische plaatjes lijken te wijzen op een aanhoudende koersstijging.

 8. De AEX weet overeind te blijven: is de correctie al achter de rug?

  De AEX heeft wind mee, technisch is het momentum sterk. Tussentijdse winstnemingen zijn vooralsnog zeer beperkt, waardoor de beurs overeind weet te blijven.

 9. Grondstofprijzen dalen, met name gasprijzen

  De daling van de gasprijzen zet de grondstofmarkten technisch op scherp. De Bloomberg Commodity-index nadert de bodem van medio 2023.

 10. Wall Street zet nieuwe bullmarkt in de steigers

  Nu vrijwel alle Amerikaanse indices technisch zijn uitgebroken, ligt Wall Street uitstekend op koers. Een nieuwe bullmarkt staat in de steigers.

 11. Geldstroom Nederlandse beurs blijft wat achter

  De felle AEX-rally ging niet vergezeld van nieuwe highs op de moneyflow-indicator. Tegelijkertijd gaat de rente door het dak. Dat roept om een correctie.

 12. Crypto-bullmarkt krijgt steeds meer vorm

  Ook in de cryptomarkt is het weer feest. De stijgende trend van bitcoin, ether en ADA is hervat; BNB moet nog een serieuze weerstand overwinnen.

 13. Langetermijnkoopsignaal AEX Total Return-index

  De Nederlandse herbeleggingsindex heeft eind januari een langetermijn-koopsignaal gegenereerd nadat het oude all-time high op 3.004,52 punten is gebroken.

 14. Chippers trekken de kar

  Chipbedrijven liggen er technisch prima bij. Op de meerjarige grafieken valt op dat de koersstijgingen zich steeds sneller aftekenen.

 15. Is de weg naar boven technisch vrijgemaakt voor de AEX?

  De AEX weet met de uitbraak boven het all-time high op 829,66 punten de weg omhoog vrij te maken, mits de uitbraak voldoet aan de 3% regel. Hoe zit dat?

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links