Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technische Analyse

 1. Japanse Nikkei talmt

  Op de korte termijn talmt de Nikkei-index rond het all-time high van 1989 op 38.957 punten. Technisch is de Japanse beurs in dubio over de nieuwe richting

 2. Hoe lang weet de AEX de stijging nog vol te houden?

  Haarscheurtjes in het technische beeld: de A/D-ratio noch de onderliggende geldstromen bevestigen de laatste stijging.

 3. Actieradius van EV-aandelen Tesla en NIO is beperkt

  Producenten van stekkerauto's hebben last van flinke tegenwind op de aandelenbeurs. Technisch bezien is de verkoopdruk nog lang niet opgedroogd.

 4. Europese beurzen in de pitstraat

  De beurzen in Europa zijn met enige technische schade de pitstraat ingegaan. Uitzondering is de AEX, die op polepositie blijft, met nieuwe koersrecords.

 5. Bitcoin in ademnood door barrière rond all-time high

  Bitcoin doet een stapje terug en verzwakt technisch. De barrière rond het all-time high op $73.782,40 werpt een schaduw op het koersverloop.

 6. ASML heeft nog een hele rit te gaan

  ASML flirt met de horde van 958,40. Een eerste hogere bodem geeft al een technisch signaal. Een vers koopsignaal komt dichterbij.

 7. Nederland wordt Europees kampioen, na een finale tegen Italië

  De Nederlandse beurs ligt er technisch prima bij. Dit jaar is de AEX zelfs al de best presterende aandelenbeurs in Europa, in de ranking gevolgd door Italië.

 8. De slingers voor het volgende bullmarktfeestje worden weer opgehangen

  Nu vrijwel alle aandelenbeurzen de technische plaatjes oppoetsen, komt de nieuwe bullmarkt te voorschijn. Het nieuwe haussefeestje barst los.

 9. Wall Street herpakt zich

  Na wat aarzelingen, komen de technische plaatjes weer tot leven. Hogere bodems wijzen op terugkerende kopers op Wall Street. Signalen van een afkoelende economie prikkelen de verwachtingen dat de Federal Reserve de rentes eerder zou kunnen verlagen.

 10. AEX: na drie stappen vooruit, nu weer een stapje terug

  Puur technisch bezien ondergaat de Nederlandse beurs een bullish pullback. Na drie stappen vooruit, doet de AEX nu een weer een stapje terug.

 11. Olieprijs koelt verder af

  Olieprijzen zijn technisch verzwakt nu de bodems van dit voorjaar zijn gebroken. Eerder al waren de uptrends van eind vorig jaar verlaten.

 12. Edelmetalen blijven in trek

  Ook de zilverprijs heeft nu een stijging ingezet.

 13. Bedrijfsobligaties zijn (nog) niet interessant

  Bij stijgende rentes zijn bedrijfsleningen niet interessant. Desondanks signaleren de technische plaatjes speculatieve kansen, zeker in Europa.

 14. Europese beurzen in de wachtstand

  De beurzen in Europa doen op de plaats rust. De zijwaartse consolidaties hebben alleen wat kleine krasjes opgeleverd, dus slechts beperkte technische schade.

 15. Het is groen, ligt stil en rendeert niet: de energietransitie

  Vanuit technisch perspectief is de energietransitie nog steeds geen beste belegging. Maar als we over de schutting kijken zien we wel kansen, bij Arcadis bijvoorbeeld.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links