Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffen

 1. Premium

  Opec+ scoort minpunten

  Ondanks de inflatiecrisis verlaagde Opec+ de productie met 2 miljoen vaten. De reactie op de oliemarkt valt voorlopig mee, maar op de lange termijn kunnen de consequenties groot zijn.

  Stelt u zich voor dat uw energiemaatschappij de stroomprijzen verhoogt met als argument dat door de al hoge prijs de vraag terug dreigt te lopen, wat zou kunnen leiden tot lagere prijzen. Dat is - enigszins gesimplificeerd - wat de Opec+-landen gisteren als argument gaven voor de beperking van de dagelijkse productie met 2 miljoen vaten.

 2. Goud: peak negativisme

  Het rendement van goud is dit jaar ronduit ontgoochelend. Hoe kan dat? Grondstoffenanalist Koen Lauwers geeft een verklaring. Maar hij ziet ook mooie kansen, met name bij de gouddelvers.

 3. Uranium-bullmarkt staat in de steigers

  Grondstoffenexpert Koen Lauwers duidt de ontwikkelingen en tipt twee ETF's waarmee u kunt inspelen op de toekomstige prijsevolutie in de uraniumsector.

 4. Wat als Rusland de gaskraan verder dichtdraait?

  Bereid u voor op een diepe recessie, zegt hoofdeconoom Sandra Phlippen van ABN Amro.

 5. Vooruitzichten olie, gas, goud en zilver na een bewogen tijd

  De kans is groot dat goud wordt herontdekt als een systeemhedge. Voor de olieprijs loopt op korte termijn de weg van de minste weerstand omhoog.

 6. Premium

  Beleggen in olie, hoe moet dat?

  Alle belangrijke beleggingsthema’s van dit moment hebben invloed op de olieprijs - maar hoe belegt u daar precies in? En wat betekenen de termen contango en backwardation?

 7. Meer vraag naar zeldzame aardmetalen door transitie naar koolstofarme economie

  De prijzen bereikten begin 2022 het hoogste peil in meer dan tien jaar. Er is een ETF waarmee u in deze markt kunt beleggen.

 8. Premium

  Goud versus bitcoin in 2022: voorlopig 1-0

  Bitcoin is 2022 ondanks inflatie en de oorlog in Oekraïne slecht begonnen. Goud steeg wel - blijft dat het beeld voor 2022?

 9. De impact van de oorlog in Oekraïne op de grondstoffenmarkten

  Voor een aantal markten zijn Russische en Oekraïense grondstoffen van essentieel belang: onder andere energie, meststoffen, tarwe, zonnebloemolie, palladium en titanium.

 10. Wat zijn de vooruitzichten voor koper, nikkel en aluminium?

  In zijn derde vooruitblik gaat grondstoffenspecialist Koen Lauwers in op de markten voor basismetalen.

 11. Is bitcoin versus goud zoiets als Cathie Wood versus Warren Buffett?

  Warren Buffetts Berkshire heeft de outperformance van Cathie Woods Ark Invest ETF de laatste twee jaar weer helemaal goedgemaakt. Hoe zit dat met bitcoin versus goud?

 12. 50% kans op een all-time high voor goud in 2022!

  Goud ligt niet goed de laatste tijd. Bitcoin steelt nu de show en de rente kan stijgen. Pijnlijk voor bezitters van goud, maar na lang zoeken is er toch mogelijk positief nieuws.

 13. Premium

  Opec rinkelt omikron-bodembel

  Opec kondigde aan de productie weer te verhogen, en de olieprijs ging omhoog. Goed nieuws, niet alleen voor oliemaatschappijen, maar voor de hele markt.

 14. Vooruitblik 2022: goud, zilver, platina en palladium

  Grondstoffenspecialist Koen Lauwers vervolgt zijn vooruitblik met goud, zilver, platina en palladium. En crypto.

 15. Vooruitblik op 2022: olie, aardgas, granen, koffie, suiker en katoen

  Wat brengt het nieuwe jaar voor de prijzen van grondstoffen als olie, aardgas, granen, koffie, suiker en katoen? Koen Lauwers geeft zijn visie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links