Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs vandaag

 1. Premium

  Europese bankensector zal voorzieningen slechte leningen zien oplopen

  Niet alleen in de VS staat er flink wat spanning op de commerciële vastgoedmarkt: ook in Europa zullen banken moeten afschrijven op uitstaande leningen.

  Het is niet alleen de CRE-markt in de VS die met problemen kampt: ook in Europa worstelt de sector met relatief hoge rentes, herfinancieringsissues en leegstand, al is de situatie niet zo slecht als op de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt.

 2. Chinese aandelen stampen de bodem aan

  De Chinese beurs mag uit de ziekenboeg. Technisch lijken oude bodems stand te houden, maar van structureel herstel is nog geen sprake.

 3. Slotcall: donkere wolken hangen ook boven de AEX, chippers houden schade beperkt

  De AEX sluit 0,3% lager en we doen een rondje langs de velden bij Ahold Delhaize, Aegon, ASR, DSM-Firmenich, Exor, NN Group, Shell, UMG, Aalberts, Arcadis, Aperam en Heijmans.

 4. Premium

  Lage Europese gasprijs suggereert einde energiecrisis

  De gasprijs begeeft zich inmiddels alweer op het niveau van voor de Russische invasie in Oekraïne. Is de energiecrisis definitief voorbij?

  De prijs van de benchmark TTF - Title Transfer Facility - noteerde afgelopen vrijdag €22,53 per megawattuur (MWh), het laagste niveau sinds mei 2021. Dat roept de vraag op of de Europese energiecrisis definitief ten grave kan worden gedragen.

 5. Kleintjes nog niet uitgebroken

  Zowel de AMX als de AscX blijven, met een vlak verloop, duidelijk achter bij de AEX.

 6. Premium

  Vooruitblik: Warren Buffett, verzekeraars, olie en weer het schuldenplafond

  Het cijferseizoen gaat vrolijk door, met meteen dit weekend Berkshire van Warren Buffett. Verder gaat de schuldenplafonddiscussie deze week los in de VS, en ook OPEC moet keuzes gaan maken.

 7. AEX op de waakvlam het weekend in, koersdreun Besi, Alfen en Galapagos

  AEX sluit 0,3% lager de day after. De ECB gooit de bitcoin op de brandstapel. En verder Besi, Galapagos, Brunel, Intuitive Machines en fors dalende rentes.

 8. Exor doorbreekt magische grens van €100 dankzij Ferrari en Stellantis

  Het aandeel Exor, de investeringsmaatschappij van de familie Agnelli, is deze week de magische grens van €100 gepasseerd. De koersstijging lijkt vooral te danken aan de sterke prestaties van twee van de belangrijkste deelnemingen: Ferrari en Stellantis.

 9. Chippers trekken AEX uit het slop

  Halfgeleiders blijven de beurs domineren, zowel in de rally's als in de dips. Langzaam beëindigen chippers hun correcties en trekken ze de AEX uit het slop

 10. Techrally na overdonderende cijfers Nvidia - AEX weer in buurt van record

  AEX sluit 1,3% hoger na overdonderende cijferrapportages Nvidia en Besi. En verder: Aalberts, AMG, Arcadis, ForFarmers, notulen Fed en ECB en let op Galapagos vanavond.

 11. Fors hogere opening na cijfers Nvidia, en hup Besi

  De AEX opent flink hoger. Gisteren waren alle ogen gericht op Nvidia, dat wederom de torenhoge verwachtingen wist te overtreffen. Vandaag staan de schijnwerpers op ons eigen Besi.

 12. Draagvlak Nederlandse beurs blijft broos

  Zolang er dagelijks onvoldoende stijgende aandelen zijn, blijft het draagvlak broos. Ook de AEX begint te haperen, maar de technische schade is beperkt.

 13. Slotcall: 3 keer rood op rij voor de AEX, maar de klapper van de dag komt nog

  Het gebeurt niet vaak dat de hele markt zijn adem inhoudt voor één bedrijf dat cijfers presenteert. En nee, dat gaat niet over Wolters Kluwer en JDE Peet's.

 14. Premium

  De Fed speelt met vuur, vindt situatie vooralsnog 'beheersbaar'

  De jongste kwartaalrapportages van grootbanken in de VS maken duidelijk dat de Fed niet te lang meer moet wachten met het verlagen van de rente.

  Hoewel de Amerikaanse economie het nog best aardig lijkt te doen, verslechteren de marktomstandigheden bij commercieel vastgoed in rap tempo. Zo rap zelfs dat de genomen voorzieningen slechte leningen van de meeste banken tekortschieten.

 15. Japanse beurs kan nóg verder knallen en zelfs in waarde verdubbelen

  De Nikkei-index nadert het all-time high van 1989. Zelfs met een tussentijdse correctie blijft het technische profiel ijzersterk. De Japanse beurs kan nog knallen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links