Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Laatste nieuws

Redactioneel

 1. Premium

  Signify verplettert de marktverwachting

  Het lichtbedrijf wist op alle fronten de verwachtingen van analisten te verslaan. Met name de winstgevendheid kwam aanzienlijk hoger uit dan verwacht.

  Signify verpulvert de verwachtingen van analisten. Het lichtbedrijf presteert in het vierde kwartaal op alle fronten beter dan de consensus. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 4,5% op jaarbasis tot €2,01 miljard. Een knappe prestatie, aangezien de markt uitging van een krimp van 0,4%.

  Het management spreekt van een hoge vraag in combinatie met de levering van een aantal uitgestelde orders in Q3. Door de problemen in de toeleveringsketen, de fors gestegen grondstofkosten en de hogere prijzen voor elektrische componenten is het jaar 2021 volgens CEO Eric Rondolat uitdagender geweest dan 2020.

  Dat terwijl 2020 ook bepaald geen probleemloos jaar is geweest.

 2. Het valt wat tegen voorbeurs, maar gelukkig hebben we Apple en het dividend nog

  AEX indicatie is -0,7%, ondanks Apple (+5,0%). Signify, WDP, HAL, Robinhood, Gamestop, Hynix, Chevron, natural gas (!), dollar en meer.

 3. AEX stuit op barrière: dreigt een bearish pullback?

  Technisch komt de AEX potentiële verkopers tegen, nu de index is teruggekeerd bij de voormalige bodems in de range 751-759.

 4. Slotcall: Sterke comeback van de AEX, maar Galapagos verplettert alles en iedereen

  De AEX doet +0,2% en een rondje langs Galapagos, Tesla, ASMI, DSM, ArcelorMittal, PostNL, Aalberts en meer!

 5. Premium

  Advies DSM verhoogd naar Hold

  Groei-aandelen worden sinds de start van dit jaar door de markt beduidend lager gewaardeerd en dat fenomeen raakt ook DSM.

  Risk happens fast: in enkele weken tijd werden hoog gewaardeerde groei-aandelen stevig afgeserveerd. Een voor beleggers lastig en deels ongrijpbaar fenomeen. DSM behoort tot de 'slachtoffers' van deze kanteling op de financiële markten.

  Nu was de waardering van DSM volgens onze jongste analyse ook duidelijk wat te ver op de muziek uitgelopen, maar de snelheid waarmee de huidige rerating plaatsvindt, verrast wel.

 6. Premium

  Tesla: autonoom rijden wordt onderschat

  De toekomstige inkomsten van Tesla uit software worden slechts op een fractie van hun potentiële waarde geschat door de markt.

  Tesla kwam eerder deze maand al door met uitermate sterke productiecijfers en na de presentatie van de vierdekwartaalcijfers weten we ook hoe dat zich vertaalde in omzet en winst. Het gaat bij beleggen echter om de lange termijn en dus kijk ik persoonlijk altijd nog meer uit naar de earnings call dan de kwartaalcijfers zelf. Dit keer kwam daaruit een aantal heel interessante ontwikkelingen naar voren.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links