Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

 1. Premium

  Heeft schuldenvrij aandeel Holland Colours potentieel?

  Holland Colours heeft de beurs eigenlijk niet nodig. Hebben beleggers de aandelen van deze kleurstoffenmaker wél nodig? Het bedrijf is mooi, schuldenvrij en goed geleid, maar ook sterk cyclisch.

  Aandelen met een notering op de lokale markt krijgen amper aandacht van beleggers, enkele uitzonderingen daargelaten, zoals Euronext, HAL en Onward Medical. De handelsvolumes van lokale aandelen zijn meestal laag en voldoende liquiditeit is een voorwaarde bij beleggen.

 2. Premium

  Een ouderwets software-aandeel is weer helemaal hip

  Waardebelegger Matthew McLennan voerde zijn positie in dit bedrijf vorig jaar flink op. Het is na goud de grootste post in zijn fonds. Wat ziet hij in deze ouderwetse softwaremaker?

 3. Premium

  Jitse Groen: ‘Het is niet gek dat er interesse is om ons van de beurs te halen’

  Just Eat Takeaway groeide uit tot een van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld, maar op de beurs werd het aandeel veel minder waard. Toch blijft CEO Jitse Groen optimistisch.

  In een gesprek met IEX.nl vertelt Groen meer over het Nederlandse ondernemersklimaat, de veelbesproken fee caps in New York, bezorging met robots en de geplande verkoop van Grubhub.

 4. AEX opent lager. Dendert de olieprijs straks naar $100 of valt de schade mee?

  De olieprijs staat ondanks de spanningen rond Israël en Iran onder druk, maar goud stijgt. Wat brengt de beursweek?

 5. Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken

  Nu Just Eat Takeaway de dalende trend heeft verlaten, tekent zich een hogere bodem af. Maar de barrière €15,99 moet nog gebroken worden.

 6. Premium

  Vooruitblik: aftrap cijferseizoen, einde bankenfeestje en CVC naar het Damrak

  Cijfers ASML, Just Eat Takeaway, CM.com, TomTom en Fastned, komt private equity-reus CVC dan eindelijk naar de beurs, winsten bankensector onder druk en escalatie in het Midden-Oosten van het conflict tussen Israël en Iran kan correctiefase inluiden.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links