Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. Premium

  SunPower heeft aardig wat goed te maken

  Gouden tijden voor bedrijven actief in het bloeiende segment van de zonne-energiemarkt. Hoe vergaat het SunPower?

  Alle seinen zouden op groen moeten staan voor het Amerikaanse SunPower, maar een blik op de grafiek maakt duidelijk dat de zaken bij het concern alles behalve crescendo verlopen. De koers van het aandeel is sinds een topkoers van 1 januari 2021 van $55 teruggevallen tot nu amper $11.

 2. "Just Eat Takeaway is een overnamekandidaat"

  We behandelen in deze podcast o.a. de volgende onderwerpen: dividendbeleggen, twee beleggingstips, wat te doen met €670.000, Netflix en de koersimplosie van 97% van het aandeel Novavax.

 3. Premium

  Geen energietransitie zonder mineralen

  We hebben hard nieuwe mijnen nodig. Maar de zoektocht naar nieuwe aders met mineralen, zoals koper, nikkel, lithium, kobalt, platina en zeldzame aardmetalen wordt amper gefinancierd. Beleggers kunnen hiervan profiteren.

  In maart kwam de Europese Unie met de zogeheten Critical Raw Materials Act, een grondstoffenwet die zich richt op essentiële en strategische mineralen die nodig zijn voor de energietransitie. Wat exploratie betreft is de wet beperkt tot de eis dat EU-landen binnen één jaar na het ingaan van de nieuwe wet een exploratiebeleid moeten uitschrijven.

 4. Premium

  Besi toonaangevend in hybrid bonding

  De langetermijnvooruitzichten zijn ook voor Besi duidelijk verbeterd. Hybrid bonding geeft het concern een concurrentievoorsprong.

  Sinds Nvidia onlangs zijn verwachtingen flink opschroefde, zijn de koersen van zo ongeveer alle chipaandelen hard gestegen. De verbeterde vooruitzichten voor Artificial Intelligence-chips komen ook Besi sterk ten goede.

 5. Beursexperts zetten ASML hoog op kooplijstje, maar zijn negatief over Besi

  36% van de beleggingsprofs verwacht dat de AEX in juni zal dalen, zo blijkt uit de Beursenquête van Corné van Zeijl van Cardano (voorheen Actiam).

 6. Premium

  InPost is een lucratief speeltje van Advent

  Private equity-partij Advent casht wederom een groot pakket aandelen InPost.

  De verkoop van een groot pakket aandelen in een beursfonds gaat veelal gepaard met enige koersdruk. Zo niet bij InPost. Grootaandeelhouder Advent slaagde erin een pakket van liefst 15% te slijten tegen een prijs boven de laatste slotkoers van het Poolse e-commercekluisjesbedrijf. Die steeg dan ook op deze deal. De vraag is wat dit alles zegt over de waarde van InPost.

 7. Belastingdienst helpt hypotheekadviseurs

  Voor de hypotheek maakt het nogal uit of je in beperkte of algehele gemeenschap van goederen trouwt. De Belastingdienst geeft een paar voorbeeldberekeningen.

 8. Premium

  Richemont: de contraire keuze van Tom Russo

  De bekende belegger Tom Russo heeft een groot belang in Richemont, de Zwitserse producent van luxegoederen. Is dat een betere keus dan LVMH of Kering?

  Thomas Russo is een bekende Amerikaanse belegger en partner bij vermogensbeheerder Gardner Russo & GardnerRusso. Hij is een van de meest succesvolle beleggers van zijn generatie.

  Russo heeft een fors belang in Richemont, een bekend Zwitsers bedrijf dat is gespecialiseerd in hoogwaardige horloges, juwelen, lederwaren, mode-accessoires en andere luxeproducten. Richemont is een beetje een contraire keuze. Maar is het ook een betere keuze dan LVMH of Kering?

 9. Gezellig voorbeurs, dat was het schuldenplafond en nu er is weer kwartje

  AEX indicatie is +0,4%, want debt celing deal. China vliegt, ASR, NN, JET, Broadcom, VIX en alles over Payroll Report, Fed en 'Het Kwartje'.

 10. Geen recessiepaniek! Hogere bodems geven veel koopkracht aan

  Reden voor recessiepaniek is er niet. Technisch geven hogere bodems aan dat er nog veel koopkracht in de markt zit.

 11. Slotcall: AEX maakt vliegende start in juni

  AEX +1% na opluchting over schuldenplafond en inflatie. Wolters Kluwer steelt de show, wisselende inkoopdata, Pharming casht, VIX crasht.

 12. Premium

  Interessante nieuwe aandeelhouder in Ontex

  Luierfabrikant Ontex heeft zijn schuld fors afgebouwd en de Belgen verwelkomen een nieuwe grootaandeelhouder.

  De Belgische luierfabrikant Ontex heeft inmiddels de verkooptransactie van de Mexicaanse fabrieken afgerond. De verkoopsom - groot €265 miljoen - wordt benut om een bestaande banklening van €220 miljoen geheel af te lossen. Dat komt uiteraard de schuldgraad van Ontex, problematisch bij de luierfabrikant, ten goede: de bedrijfsschuld zal er met ruim een door kwart dalen.

 13. Premium

  Inspelen op vergrijzing: Aedificia versus Care Property Invest

  Aedificia en Care Property Invest sorteren voor op de vergrijzingsgolf van de komende decennia. Dat is een groeimarkt, maar door de stijgende rente dalen de vastgoedprijzen wel. Instappen dus, of juist even wachten?

 14. Het kan nog gekker: hoe Nederland gasimporteur en kolenexporteur werd

  Verrassende, vrolijke en deprimerende nieuwtjes en plaatjes van een hypernerveuze energiemarkt.

 15. Premium

  TKH zet grote strategische stappen

  Technologieconcern TKH heeft met de verkoop van een Frans onderdeel een zeer grote stap gezet in de uitrol van het strategische programma genaamd 'Accelerate 2025'.

  De grote sprong in winstgevendheid die het concern nastreeft dient voor 50 basispunten uit portfoliomanagement voort te komen, oftewel acquisities en desinvesteringen van minder rendabele en minder strategische assets. In de afgelopen weken heeft TKH hier grote vorderingen mee gemaakt.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links