Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. “Er moet een gedragscode voor crypto-partijen komen”

  Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn over vijf jaar onstuimige cryptogroei en de wenselijkheid van (zelf)regulering in een jonge sector.

 2. "Nu gaan ook de defensieve aandelen onderuit"

  In deze podcast hebben we het onder andere over de Amerikaanse supermarkten, ABN Amro, Sofina en een shorter, Aalberts, Fastned, Bam & de Afsluitdijk en tot slot rode vlaggen.

 3. Premium

  Nokia zal stevige groei-impuls van uitrol 5G krijgen

  Groeien in economisch lastige tijden is niet elk bedrijf gegeven, maar het Finse Nokia moet er dankzij de uitrol van 5G wel toe in staat worden geacht.

  Ook Nokia is - zij het beperkt - actief in Rusland en ook Nokia heeft besloten alle activiteiten in dat land te staken. Het concern neemt daarvoor overigens wel de tijd en trekt niet simpelweg de stekker eruit.

 4. Premium

  Tekort aan onderdelen doet Applied Materials nu echt pijn

  Applied Materials schiet tekort bij de verwachtingen door een nijpend tekort aan onderdelen terwijl de vraag ongekend sterk is.

  Chipmachinefabrikant Applied Materials schiet tekort bij de eigen verwachtingen en ook de outlook voor het lopende kwartaal is niet opbeurend. Het bedrijf wijt dit volledig aan tekorten aan belangrijke onderdelen en de lockdown in Shanghai.

 5. Hoopvolle ontwikkelingen bij Onward voor mensen met een dwarslaesie

  Onward Medical zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van een therapie om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. 'Een wereldprimeur', aldus CEO Dave Marver.

 6. Premium

  AstraZeneca laat de markt zijn hielen zien

  De farmaceut genereert sterke kasstromen en kan de gestegen grondstofkosten met gemak doorberekenen. Dat het aandeel dit jaar een outperformer is, is dus geen verrassing.

  AstraZeneca presteert dit jaar net als veel andere farmaceuten beter dan de markt. Het bedrijf behaalt sterke kasstromen en hoge marges, waardoor het relatief immuun is voor de hoge inflatie.

  De populariteit van dit waarde-aandeel onder beleggers is daarom fors toegenomen. Terwijl de Britse beurs 1% lager staat en de AEX zelfs -15% noteert, zet AstraZeneca een plus van ruim 20% op het bord. Is de top bereikt?

 7. Hier wilt u bij zijn: IEX Beleggersdag vol tips en waardevolle inzichten

  Op 1 juli kunt u erbij zijn: hét beleggingsevenement van 2022, vol inspiratie, tips en interessante sprekers. Wees er snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 8. Hollandse Aandelenavond 2022: Royce Tostrams

  Welke aandelen gaat Royce Tostrams tippen op de Hollandse Aandelenavond? Dat ziet u aanstaande dinsdag. Vandaag blikt hij terug op zijn tips van vorig jaar.

 9. Slotcall: Grote schoonmaak op de beurs

  AEX doet -2,1% en een rondje langs Ahold Delhaize, Unilever, Unibail, Just Eat Takeaway, Prosus, Alphabet, Aalberts en meer!

 10. Premium

  Aalberts zit in de goede markten

  Met een autonome omzetgroei van 9% over de eerste vier maanden van dit jaar blijft Aalberts erg sterk presteren.

  Industrieel toeleverancier Aalberts laat opnieuw zien een van de best geleide bedrijven te zijn. CEO Wim Pelsma heeft het concern gestroomlijnd en de focus gelegd op zeer bestendige groeimarkten waar duurzaamheid als een rode draad doorheen loopt.

 11. Premium

  Wereldberoemde shorter neemt Sofina op de korrel

  Normaal gesproken staat de schone slaapster nauwelijks in de belangstelling, maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen.

  De bekende shorter Fraser Perring heeft zich op het aandeel gestort. Hij was een van de eerste beleggers die Wirecard aan de hoogste boom hingen, dus wordt zijn mening door de markt zeer serieus genomen.

 12. Premium

  Advieswijziging Alphabet

  De forse correctie op Wall Street laat ook zo zijn sporen na in de waardering van Alphabet, maar dat is niet de enige reden voor de dalende koers.

  Alphabet (Google) kon onlangs voor het eerst in jaren de marktconsensus niet met ruime marge verslaan. Een trendbreuk, maar een waar niet direct al te zwaar aan getild hoeft te worden.

  De gerapporteerde omzet matchte de marktverwachtingen, en het nettoresultaat kwam zelfs onder de consensus uit. Dat heeft diverse oorzaken, waarover later meer, maar feit blijft dat het concern ook in lastiger periodes 'gewoon' de omzet met zeer ruime percentages weet te verhogen.

 13. Premium

  Prosus: voorzichtige groene spruiten bij Tencent

  De cijfers van technologiereus Tencent laten zien dat het operationeel de zaken goed op orde heeft.

  De Chinese techreus Tencent, waar Prosus een groot (28,9%) belang in heeft, is door met kwartaalcijfers die ons niet tegenvallen. Gezien de negatieve koersreactie op de cijfers (-7%) denkt de markt daar echter anders over.

 14. Premium

  Onzekerheden nemen toe bij CTP

  Logistiekvastgoedbelegger CTP zegt tot op heden geen negatieve impact te hebben gezien van de oorlog in Oekraïne. Wel lijkt het voorzichtiger geworden met uitbreidingen.

  CTP, dat van oudsher vooral investeert in logistieke centra in Oost-Europa (met name Tsjechië) heeft de beurskoers de laatste tijd stevig zien dalen. De oorlog in Oekraïne maakt beleggers kopschuw en momenteel staat alles dat met e-commerce van doen heeft onder druk.

 15. Schade valt nog mee voorbeurs, maar let weer op usual suspects

  Dramadag Wall Street. Aalberts, PostNL, Tencent -7,0% op cijfers, Cisco, Target, dollar, rentes, luna en meer.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links