Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. Slotcall: AEX per saldo amper van zijn plek, spanning bij vastgoed

  AEX (- 0,1%) ASR, Adyen, NN Group, Shell, Corbion, Just Eat Takeaway, Signify, Acomo, PostNL, goud, inflatie, olie, rentes, vastgoed, en meer.

 2. Premium

  Eerste Tesla-cybertrucks zullen tot margedruk leiden

  De cybertruck is na lang wachten eindelijk klaar voor massaproductie. De fabricage was aanzienlijk moeilijker dan het bedrijf had verwacht en dit zal voorlopig nog de marges drukken.

  Het is de eerste keer in vier jaar dat Tesla een nieuw model uitbrengt, en er is al grote interesse. Er zijn al een miljoen exemplaren gereserveerd. Afgelopen donderdag werden eindelijk de eerste cybertrucks geleverd.

 3. IEX Sentimentspeiling: sentimentsindicator op een all-time high

  ASML en NN Group zijn wederom de toppers voor december, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

 4. Premium

  Prosus heeft al voor €14 miljard aandelen ingekocht

  De halfjaarresultaten van Prosus hebben het aandeel niet in beweging gebracht. Hogere omzet, maar vooral hogere operationele winst zijn positief. De dalende waardering van Tencent zit Prosus dwars, maar de inkoop van eigen aandelen biedt tegenwicht.

 5. Premium

  Brunel weet niet te verrassen op beleggersdag

  De Capital Markets Day van detacheerder Brunel bood weinig nieuwe inzichten. De doelstellingen voor de komende jaren blijven ongewijzigd.

  Brunel hield eind vorige maand zijn Capital Markets Day. Heel spannend was een en ander niet, wel informatief voor beleggers. De detacheerder ligt aardig op koers om zijn doelen tot en met 2023 te halen.

 6. Premium

  'Er moet nog veel gebeuren in de energietransitie'

  De Haarlemse fondsbeheerder Meewind investeert in energietransitieprojecten en duurzame bedrijven. CEO Chrisbert van Kooten vertelt hoe het ervoor staat met de energietransitie en waar hij kansen ziet.

 7. Deutsche Bank: financiële markten leven op na stagnatie

  Na maanden van zwakke marktactiviteit kenden de financiële markten wereldwijd een opmerkelijke opleving in november. De verwachting van een zachte landing van de economie en een soepeler monetair beleid van de centrale banken zorgden voor de beste marktprestaties sinds het vaccinnieuws in november 2020.

 8. Premium

  Goednieuwsshow verzekeraars

  De schikking rond de woekerpolissen hielp de Nederlandse beurs aan winst. Internationaal waren het de dalende rentes die de koersen omhoog hielpen.

  Het was een prima week voor aandelen, met verschillende goede berichten over bedrijven uit onze modelportefeuilles.

 9. Voorbeurs nu ook goud, bitcoin en sentiment, zijn we niet té bullish??

  Philips, Alfen, Evergrande, maar vooral bitcoin (dik $41K) en goud (all-time high), want rentes en risicobereidheid.

 10. Nederlandse beurs op de goede weg

  De aandacht gaat momenteel vooral uit naar de grotere aandelen. De smallcaps-index blijft in het herstel nog wat achter.

 11. Premium

  Vooruitblik: bent u er klaar voor? De markt drááit

  Dat waren rente en inflatie, leve aandelen nu weer? Alle waarderingen en verwachtingen op een rij, zien of er nog wat te halen valt.

 12. Premium

  Advieswijziging Qualcomm

  Qualcomm is voor het grootste deel van de omzet nog altijd afhankelijk van de smartphonemarkt. Wel heeft het succes met de IoT- en automotive-chips en kwam het recent met een nieuwe krachtige laptop-CPU.

  Qualcomm is een erg innovatief bedrijf maar de belangrijkste eindmarkt, smartphones, groeit maar met mate. Dit beperkt de groeivooruitzichten.

 13. Slotcall: AEX kent prima dag, rente duikt omlaag

  AEX (+ 0,8%) ABN AMRO, ASR, NN Group, Corbion, OCI, Signify, Avantium, Brunel, Pharming, Booking.com, Uber, Vonovia, goud, inflatie, olie, rentes en meer.

 14. IEX BeleggersPodcast: Philips, ASML & een ode aan beurslegende Charlie Munger

  Vandaag bespreken Janneke Willemse, Peter Paul de Vries en Hoofd Beleggersdesk Hildo Laman de beursontwikkelingen van deze week.

 15. Premium

  Verlies nemen voor beleggers in Triodos Bank onvermijdelijk

  Het was even rustig rond het veelgeplaagde Triodos Bank, maar inmiddels dreigen er opnieuw rechtszaken.

  Of naar de rechter stappen - de Ondernemingskamer in dit geval - de manier is om de verliezen te beperken, is echter maar zeer de vraag.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links