Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

 1. Premium

  TINA heeft het zwaar

  Heeft tegeltjeswijsheid "There Is No Alternative" voor aandelen door de stijgende rente de uiterste houdbaarheidsdatum bereikt?

  TINA - There Is No Alternative - was jarenlang de mantra voor aandelenbeleggers, aangezien er door de lage of zelfs negatieve rente geen alternatief was voor aandelen. Maar is er door de gestegen rentes nu wel een alternatief?

 2. "De gasprijzen gaan dalen"

  We bespreken o.a. de renteverhoging van de Fed, de belastingverhoging in Box 3, Nvidia, TSMC, Flow Traders en meer!

 3. Premium

  Special: profiteren van de energiecrisis

  De energiemarkt staat al een tijdje op zijn kop door de sterk stijgende olie- en gasprijzen. We bekijken de technische plaatjes van 5 wereldwijde energie-gerelateerde aandelen.

 4. Premium

  Sif houdt beleggers in spanning

  Sif Holding houdt beleggers in spanning over de gewenste uitbreiding van de productiecapaciteit. Een update.

  Sif Holding, producent van monopiles voor offshore windmolenparken, heeft beleggers tot op heden nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de geplande expansie van de productiecapaciteit. Aanvankelijk wilde het concern die knoop deze zomer definitief doorhakken, maar die beslissing is uitgesteld.

  De financiering van de uitbreidingsplannen is tot op heden nog niet rond. Het Roermondse concern kan dit niet volledig uit eigen middelen financieren.

  Dit zijn de opties.

 5. Premium

  Alles draait bij Fastned om groei

  De groei zit er bij het snellaadbedrijf goed in. Maar dit gaat wel gepaard met forse investeringen. De donkerrode cijfers neemt het management voor lief.

  Fastned behoort dit jaar met een koersverlies van 43% tot de grootste dalers van het Damrak. Het snellaadbedrijf is een snelle groeier die donkerrode cijfers schrijft. Anno 2022 gaat dit soort aandelen in de uitverkoop. Maar er zit ook fantasie in het aandeel. Wat is verstandig: instappen of wegblijven?

 6. Gezocht: Product Owner/Product Manager voor IEX

  Kom je werken bij een van de leukste mediabedrijven van Nederland, marktleider op het gebied van beleggen, midden in het centrum van Amsterdam?

 7. Waarom is die rente eigenlijk zo belangrijk?

  Of: everything you always wanted to know about ‘netto contante waarde’ but were afraid to ask. Wat verklaart die fixatie op rentes ook alweer precies?

 8. Probeer mij maar eens te verslaan als turbobelegger

  Binnenkort gaat De Slimste Belegger-competitie weer van start. In dit spel kunt u laten zien dat u heer en meester bent in het turbobeleggen.

 9. Er valt weinig van te maken voorbeurs, maar er is veel wat u moet weten

  AEX-indicatie is +0,1%. Wolters, Hunter, Tesla, dollar, rentes, "SEC ziet af van PFOF-verbod", inkoopmanagersindices en sombere profs.

 10. Lek bij chippers is nog niet boven water

  De chipsector is nog niet hersteld van de opgelopen averij en blijft achter bij de rest van de markt. De technische plaatjes van de SOX-index, ASML, ASMI en Besi.

 11. Slotcall: 80% inflatie, dus tijd voor een forse renteverlaging

  De AEX doet - 1,9% en we doen een rondje langs de landen met de hoogste inflatie, Meta, CTP, de chippers, Adyen, Unilever en meer!

 12. Premium

  Nieuwe doelen CTP lauw ontvangen

  Logistiekvastgoedinvesteerder CTP wil zichzelf verdubbelen de komende jaren en ook de winst met dubbele cijfers laten groeien tot 2026. Mooie berichten, maar de markt en ook wij kijken vooral naar de risico's.

  Tijdens de tweedaagse beleggingsdagen en tour heeft het logistieke vastgoedfonds CTP nieuwe financiële doelen afgegeven. Die impliceren een winstgroei van 20% volgend jaar. Dat klinkt mooi, maar beleggers namen het bericht voor kennisgeving aan.

 13. Beurswonder 2022? We blijven kopen ondanks koersdalingen

  Uniek in de beursgeschiedenis, DNB bevestigt het Wonder van 2022: terwijl de koersen dalen, blijven we aandelen kopen. Maar nu!

 14. Premium

  Meta: perfect storm

  Het socialemediabedrijf krijgt klap na klap en noteert inmiddels op het laagste niveau sinds januari 2019. Liggen er kansen voor beleggers of moet de handdoek geworpen worden?

  De Wall Street Journal meldt dat Meta van plan is om zijn kosten de komende maanden met tenminste 10% te verlagen. De zakenkrant heeft zowel ex- als huidige managers gesproken en die zouden het nieuws hebben bevestigd.

  Zuckerberg wil het bericht vooralsnog niet officieel bevestigen. Wij gaan er echter vanuit dat de geruchten juist zijn: voor een bezuinigingsronde valt een goede casus te maken.

 15. Fed live: drie kwartjes!

  Zoals verwacht verhoogt de Fed de rente met drie kwartjes naar 3,00-3,25%. Wat zegt de voorzitter, wat doen de koersen en alle duiding.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links