Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Badges

Badges - hoe werken ze?

Het IEX-forum dankt zijn dynamiek aan de activiteit van de leden en de inhoudelijkheid van de discussies. Om dat te belonen krijgen forumleden punten voor positieve bijdragen: actieve en inhoudelijke deelname en reageren op anderen.

Die behaalde punten vertalen we in ‘badges’, symbolen die we presenteren bij je alias. Hoe zien die eruit?
Geen symbool

Beginnende, sporadische en beperkt actieve posters, op weg naar hun eerste badge.Blauwe badges

Actieve forumleden - hoe hoger de score, hoe meer strepen.
Gouden badges

Senior level: actieve forumleden met hoge scores over een langere periode.
De eredivisie

De topposters en most valuable players van het IEX-forum. Voor slechts zeer weinigen weggelegd.Vraag en antwoord

 • Hoe behaal je die badges?

  Door actief deel te nemen aan discussies, discussies te initiëren en goede inhoudelijke bijdrages te leveren. Dat is natuurlijk altijd aanbevelenswaardig, maar nieuw is dat het u punten oplevert. Hoe meer punten, hoe hoger u stijgt op de ladder.

 • Wat levert mij punten op?

  De exacte puntentelling ligt bij iEX in de kluis, om te voorkomen dat mensen gaan ‘sturen’ op een maximaal aantal punten. In het algemeen geldt dat activiteit, initiatief en inhoudelijkheid worden beloond. Kunnen we dat objectief meten? Ja, dat kunnen we.

 • Hoeveel punten heb ik precies?

  Binnenkort is dat zichtbaar op uw eigen ledenpagina.

 • Wat heb ik aan zo’n badge?

  Uw beleggingsrendement wordt er helaas niet beter van, maar uw status op het forum wel. De badges laten zien welke posters inmiddels een historie hebben opgebouwd en wiens bijdragen over het algemeen goed zijn en goed worden gewaardeerd.

 • Hoe kom ik aan zo’n lage rang? Ik ben heel actief!

  De factor tijd speelt ook een rol: hoe langer actief, hoe meer punten. Waarbij we recente prestaties wat zwaarder laten meewegen dan die in het (verre) verleden. Dus geen nood, wie actief (mee)discussieert en vaak inhoudelijk interessante postings plaatst komt vanzelf hoger in de ranglijst. Een badge is geen kwalitatief oordeel over wat u vandaag doet, maar een optelsom van uw bijdrage over een langere periode op het forum.

 • Hoe moeilijk is het om het hoogste niveau te halen?

  Héél moeilijk. Maar niet onmogelijk. Om de stap te maken naar een nieuw ‘kleurniveau’ (van blauw naar goud) ligt de drempel wat hoger dan die tussen de niveaus binnen een kleur. Voor het allerhoogste niveau wordt een combinatie gevraagd van tijd (al jaren zeer actief), activiteit (veel postings) en een hoge gemiddelde kwaliteit.

 • Kan ik ook omlaag op de ladder?

  Ja, dat kan. We meten de activiteit over een lange periode, dus u bent niet meteen al uw strepen kwijt als u even wat minder actief bent, maar als de afname langdurig is zal dat ook in de badges zichtbaar worden.

 • Gelden er andere regels voor badgehouders?

  Nee. Voor de moderator is iedereen gelijk. Ook senior posters en zelfs leden met de hoogste status kunnen zonder aanziens des persoons worden geschorst bij wangedrag.