Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum uitleg

Forum

 • Hoe start ik een discussie op het forum?
  1. Ga naar het IEX Forum.
  2. Op deze pagina staan de populairste forums. Kijk welk topic betrekking heeft op uw discussie. Als de topic die betrekking heeft op uw discussie hier niet bijstaat, staat er een compleet overzicht aan de rechterkant ‘Direct naar het forum’.
  3. Selecteer het forum naar keuze.
  4. Klik vervolgens rechtsboven op ‘Start nieuwe discussie’.
  5. (Als u nog niet bent ingelogd dient u dit hier te doen).
  6. Vul het formulier in met de inhoud naar keuze.
  7. Klik op ‘Plaats reactie’.
 • Hoe kan ik reageren op een forumpost?

  U kunt reageren op een forumpost door te klikken op de reageer icoon Reageer op forum bij een forumpost. U moet hiervoor ingelogd zijn.

 • Hoe kan ik een forumpost quoten?

  U kunt een forumpost van een andere gebruiker quoten door te klikken op het quote icoontje Reageer op forum bij een forumpost. U moet hiervoor ingelogd zijn.

 • Wat betekent het als ik een forumpost aanbeveel?

  U kunt een forumpost aanbevelen door te klikken op de duimomhoog icoon Aanbevelen bij een forumpost. Als u een forumpost aanbeveelt komt deze, mits genoeg aanbevelingen, op de homepage te staan bij meest aanbevolen berichten.

 • Hoe voeg ik een plaatje of bestand toe aan mijn forumpost?

  Om een plaatje of bestand toe te voegen aan uw forumpost klikt u op de show advanced tekst bij de forumpost. Alleen bestanden kleiner dan 1024KB, met de extensie gif, jpg, png of pdf zijn toegestaan.

 • Waar kan ik het forumreglement bekijken?
 • Hoe rapporteer ik misbruik van het forum of wangedrag?

  Onder ieder forumbericht staat een link "Reactie niet oké". Als u hierop klikt krijgt de forummoderator een waarschuwing toegezonden over de betreffende post.Dit kunt u doen als u bent ingelogd.

  Let op: Gebruik dit alleen in (ernstige) gevallen van overtreding van het forumreglement.
 • Waarom kan ik niet op het forum posten?

  Er kunnen meerdere redenen zijn dat u niet kunt posten. Zo dient u ingelogd te zijn om berichten te kunnen posten. Het kan ook zijn dat u bent geschorst vanwege misbruik van de forums. Mail voor meer informatie naar info@iex.nl.

 • Waar kan ik een post plaatsen?

  Een post kunt u plaatsen door op het desbetreffende topic te klikken en helemaal naar onderen te schrollen. Hier treft u een vakje aan waar staat: "Plaats een reactie". In dit vak kunt u uw reactie plaatsen.

 • Aan welke voorwaarden moet een post voldoen?

  Posts moeten voldoen aan algemene regels betreffende fatsoen en inhoudelijkheid zoals aangegeven in het forumreglement. U kunt het reglement vinden bij het vakje waar u een reactie kunt plaatsen: https://www.iex.nl/content/forumdisclaimer.aspx.

 • Waar staat de lijst van de forums?

  U kunt de lijst met daarin de forums vinden via https://www.iex.nl/Forum/Default.aspx.

 • Waar staat het forum bij een aandeel?

  Als u klikt op een aandeel, kunt u bij een overzicht van het desbetreffende aandeel. Op deze pagina kunt u klikken op "Forum". Zie bijvoorbeeld: https://www.iex.nl/Aandeel-Koers/96535/Pharming-Group.aspx

 • Kan ik een forum bij een fonds openen?

  De moderator kan een forum toevoegen aan een fonds waarvan IEX Media de koers geeft. Verder zijn er algemene forums zoals: Amerikaanse aandelen, Beleggingsfondsen, Bitcoin en andere cryptocurrencies. Voor het aanmaken van een nieuw forum kunt u mailen naar info@iex.nl

 • Hoe verander ik mijn forumnaam?

  U kunt uw forumnaam of alias wijzigen door rechtsboven op "Mijn IEX" te klikken. Vervolgens klikt u op "Mijn gegevens" en op "wijzig". Hier kunt uw forumnaam wijzigen en opslaan.

 • Mag ik IEX Premium adviezen op het forum plaatsen?

  IEX Premium adviezen zijn alleen toegankelijk voor onze abonnees. Deze adviezen mogen dan ook niet op onze forums worden gepubliceerd. Ook niet als u zelf een abonnee bent.

 • Mag ik koersadviezen plaatsen?

  Koersadviezen van banken, brokers en beursanalisten mogen veelal vrij gepubliceerd worden. Vertrouwelijke adviezen van banken en analisten voor een selecte groep klanten mogen niet worden gepubliceerd.

 • Waarom mag ik links naar sommige sites niet plaatsen?

  Links waar reclame wordt gemaakt of uit concurrentieoverwegingen moeten niet op onze sites worden geplaatst.

 • Is er een forum om over algemene zaken te communiceren?

  In de koffiekamer kunt u discussieren over zaken die minder direct gerelateerd zijn aan een economie en de financiele markten. De koffiekamer is via de volgende link te vinden: https://www.iex.nl/Forum/23/Koffiekamer.aspx

 • Mag ik een artikel uit andere bronnen plaatsen?

  Artikelen uit media als kranten en weekbladen mogen in veel gevallen niet volledig worden overgenomen uit concurrentieoverwegingen. U mag wel een korte inleiding met een link plaatsen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links