Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

 1. AEX opent beursweek aarzelend, maar beleggers scherpen de messen

  De AEX-index gaat een licht lagere opening tegemoet. Beleggers scherpen de messen met het oog op het Amerikaanse inflatiecijfer vrijdag. Verder blikken we uitgebreid vooruit op de beursweek.

 2. Eindelijk tijd voor de kleintjes?

  Hoe zijn de kansen in de kleinere aandelen? Technisch analist Wouter Slot zoekt het uit.

 3. Premium

  AI-records en dividendrecords, maar de rentezorgen zijn ook weer terug

  Een sterk Q1-cijferseizoen in zowel Amerika als Europa maakt plaats voor het dividendseizoen. De inflatiezorgen blijven gewoon.

  Een blik op de agenda leert dat het Q1-cijferseizoen er nu, op wat laatkomers na, wel zo'n beetje op zit. Met de ronkende groeicijfers van AI-darling Nvidia eind vorige week als denderend slotstuk. En ondanks alle nervositeit over hardnekkige inflatie, economische vooruitzichten en wat er in de wereld nog meer aan zorgelijks gebeurt, kunnen we niet anders dan vaststellen dat de bedrijven dit cijferseizoen gewoon keurig geleverd hebben.

 4. Slotcall: Wall Street helpt AEX aan nieuw slotrecord én weekwinst

  De AEX is met een dagwinstje van 0,1% met de schrik vrijgekomen. Winnaars zien we bij Vivoryon (+63%) en techaandelen, verliezers bij de financials. En vlak Unilever en TKH niet uit.

 5. Premium

  Geld vliegt de deur uit bij Boeing

  Opnieuw slecht nieuws bij Boeing. De verwachte vrije kasstroom voor 2024 komt veel lager uit dan verwacht en alweer haalden veiligheidsproblemen het nieuws.

  Er komt maar geen einde aan de opeenstapeling van problemen bij Boeing. Ook op de beurs is het kommer en kwel bij het bedrijf. Deze week was notabene de eigen CFO Brian West de boosdoener van een nieuwe duikvlucht van de koers.

  Dit jaar stevent Boeing af op een negatieve vrije kasstroom, zei hij bij een conferentie over transport en industrie. In maart ging de vliegtuigbouwer volgens persbureau Reuters nog uit van een positieve vrije kasstroom tot maximaal $5 miljard. In geheel 2023 was er een positieve kasstroom van $4,4 miljard.

 6. Nvidia mania, Shell en een koopwaardige smallcap

  Pieter Kort bespreekt met Erik Mauritz van Trade Republic en IEX-analist Martin Crum de beursontwikkelingen van deze week.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links