Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

 1. Slotcall: Verzekeraars vliegen

  AEX (+0,40%), ASR, NN, ABN AMRO, ASML, WDR, Just Eat Takeaway, Philips, Tesla, Prosus, goud, euro, inflatie, olie, rentes, adviezen, en meer.

 2. Een dubbel afscheid

  Na respectievelijk 22 en 5 jaar nemen we afscheid van twee IEX-collega's: marktcommentator Arend Jan Kamp en analist Niels Koerts.

 3. Premium

  Concurrentiestrijd tussen bezorgers

  Na koersgekte in coronatijd zijn de maaltijdbezorgers in rustiger vaarwater gekomen. Maar kansen blijven er genoeg. Wie wint, Just Eat Takeaway of Deliveroo?

 4. Premium

  ABN Amro heeft de financiële armslag om overheidsbelang deels in te kopen

  Vanochtend werd bekend dat de Nederlandse overheid zijn belang in ABN Amro verder wil afbouwen. Dat is opvallend snel en ronduit slecht getimed.

  De koers van ABN AMRO ligt al rond het laagste niveau van dit jaar en dan helpt het bepaald niet dat er nu een omvangrijk pakket aandelen boven de markt hangt. December hoort immers bepaald niet tot de meest liquide maanden van het jaar, al is er geen termijn gesteld voor de afronding van de verkoop.

 5. Premium

  WDP verkiest emissie boven schuldfinanciering

  Logistiekvastgoedbelegger WDP heeft met succes voor €300 miljoen aan aandelen uitgegeven. Dat was goedkoper dan schuldfinanciering.

  WDP kondigde gisterenmiddag aan een emissie te doen met een omvang van €300 miljoen. De oprichtersfamilie Jos de Pauw had zich al voor €30 miljoen aan deze kapitaalsverhoging gecommitteerd. De uitgifte blijkt een succes, want deze was bijna 5 keer overtekend.

 6. Premium

  Dividendrendement ASR hard op weg naar 8%

  ASR had veel goed nieuws voor beleggers. De synergievoordelen van de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon vallen hoger uit en er is een schikking in de woekerpolis-affaire.

  De schikking wordt pas definitief als minimaal 90% van de aangesloten klanten hiermee akkoord gaat. Dat zal hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links