Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flink verdeeld beeld in Azië

Flink verdeeld beeld in Azië
Beeld: BinckBank

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden donderdagochtend verdeeld na de vrijgave van de notulen van de Federal Reserve en cijfers van Nvidia woensdagavond.

De Nikkei index in Tokio klom vanochtend 1,3 procent, terwijl de Hang Seng index in Hongkong juist 1,4 procent prijs gaf. De Shanghai Composite verloor daarnaast 1,0 procent. 

Uit de notulen van de Fed kwam woensdagavond naar voren dat de leden zich zorgen maken over het  gebrek aan vooruitgang in de afgelopen maanden in de richting van een lagere inflatie, en ook dat “verschillende deelnemers” de bereidheid bespraken om de rente te verhogen als de inflatie niet verder zou dalen richting de doelstelling van 2 procent.

Beleggers op Wall Street reageerden terughoudend op de vrijgave van de Fed-notulen en hoofdgraadmeter S&P noteerde bij de slotzoemer 0,3 procent in het rood. 

Nabeurs wist Nvidia het sentiment echter weer een duwtje in de rug te geven. De chipgigant overtrof met zijn cijferrapportage over het eerste kwartaal opnieuw de verwachtingen, en kondigde een aandelensplitsing van tien-voor-één aan.

In de elektronische handel nabeurs koerste het aandeel voor het eerst boven de 1.000 dollar grens, na een stijging met zes procent. In de reguliere handel daalde het aandeel nog met een half procent.

De Amerikaanse olie-future koerste daarnaast vanochtend 0,7 procent lager op 77,02 dollar per vat. Donderdag daalde de future na de vrijgave van de Fed-notulen al met 1,4 procent.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. mevrouwA 23 mei 2024 08:25
    Beste redactie, ik zou het op prijs stellen als u een passende tekst maakt bij de kop. Alle extra tekst over Wall Street is dat niet en mag u weglaten. U noemt de stand van 3 indexen in Azië en verder niets. Commentaar op die cijfers zou passend zijn. Ik begrijp het niet. Leveren uw correspondenten uit die regio dan helemaal niets aan?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links