Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer winst voor JPMorgan

Meer winst voor JPMorgan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal meer winst behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder en presteerde beter dan analisten hadden verwacht.  Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse zakenbank.

CEO Jamie Dimon sprak van "sterke resultaten". De topman benadrukte vrijdag "de uitzonderlijk hoge CET1 kapitaalratio van 15,0 procent". 

Verder tekende hij aan dat de nettorentebaten afgelopen kwartaal met 4 procent daalden ten opzichte van de laatste maanden van 2023, "maar dat was zoals verwacht". Dimon verwacht dat de rentebaten zich ook in de komende maanden verder "normaliseren", net als de voorzieningen voor slechte leningen. 

JPMorgan Chase boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 13,4 miljard dollar in vergelijking met 12,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In het vierde kwartaal van vorig jaar verdiende de bank 9,3 miljard dollar.

Aangepast voor bijzondere posten bedroeg de winst per aandeel 4,44 dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden voor het eerste kwartaal op een winst van 4,17 dollar per aandeel.

De bank stopte afgelopen kwartaal 1,9 miljard dollar in de zogeheten stroppenpot. Vorig kwartaal was dit 2,8 miljard dollar.

De inkomsten van JPMorgan stegen van 39,3 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023 naar 42,5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. In het vierde kwartaal van 2023 boekte JPMorgan 39,9 miljard dollar aan inkomsten.

Het aandeel JPMorgan Chase noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 4,1 procent lager. Het lijkt dat beleggers ontevreden zijn over de vooruitzichten van JPMorgan voor de netto rentebaten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mei JPMorgan nog iets positiever over nettorentebaten
  2. 12 apr Slotcall: even was 900 binnen handbereik, maar Wall Street verpest het feest 7

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links