Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reuters: Shell en Trinidad dichtbij grote gasdeal met Venezuela

Reuters: Shell en Trinidad dichtbij grote gasdeal met Venezuela
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Shell en het nationale aardgasbedrijf van Trinidad en Tobago zijn dicht bij goedkeuring van een licentie door Venezuela om een veelbelovend aardgasveld onder de zeebodem te ontwikkelen en de productie te exporteren naar de Caraïbische eilandenstaat. Dat meldde persbureau Reuters maandag.

De twee landen zijn in gesprek over een 25-jarige exploratie- en productielicentie voor het veld Dragon, dat tot 4,2 biljoen kubieke meter aardgas bevat, aldus Reuters. Het gasveld ligt in de Venezolaanse wateren, dicht bij de maritieme grens tussen de twee landen.

Shell zou een belang van 70 procent krijgen als uitvoerder van het project. De resterende 30 procent zou in handen van Trinidads NGC zijn. Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA ontdekte de reserves, maar kreeg geen belang in het project. Wel krijgt Venezuela contanten of een deel van de aardgasproductie als royalties.

Venezuela bezit de grootste aardgasreserves in Latijns-Amerika en het naburige Trinidad is de grootste exporteur van vloeibaar aardgas (LNG) in de regio. De twee landen vullen elkaars behoefte aan om aardgas te produceren en exporteren. 

De licentie kan de ambities van Trinidad voor zijn aardgasverwerkende en petrochemische export een impuls geven, terwijl deze aan Venezuela een broodnodige extra inkomstenbron zou geven.

Het aandeel Shell noteerde maandag 1 procent hoger op 30,56 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell B 92% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Royal Dutch Shell B

22,750 jan '22
-0,100 -0,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links