Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: Barclays haalt ASMI en Besi van de verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Barclays haalt ASMI en Besi van de verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft donderdag de aandelen ASM International en BE Semiconductor Industries van de verkooplijst gehaald. Dit bleek uit een sectorrapport van de Britse bank.

Het advies voor zowel ASMI als Besi stond op Onderwogen, maar werd vandaag verhoogd naar Gelijkgewogen. Het koersdoel voor ASMI ging daarbij van 350,00 naar 415,00 euro en dat voor Besi van 85,00 naar 100,00 euro.

De belangrijkste reden dat Barclays voorzichtig was met ASMI en Besi waren de taxaties voor 2024. Maar analisten hebben hun taxaties met circa 5 procent verlaagd, waardoor de ramingen van Barclays minder ver onder de consensus liggen. De waardering voor beide aandelen blijft desondanks hoog, net als de verwachtingen. Toch is een Onderwogen advies niet langer op zijn plek, aldus Barclays. 

ASMI houdt in september een beleggersdag, en dat zou weleens een aanjager kunnen worden, denken de analisten. Het opwaarts potentieel voor Besi in de komende maanden schat Barclays laag in. "De eindmarkten blijven moeilijk."

ASML stond al op Gelijkgewogen bij Barclays, maar de Britse bank verhoogde donderdag wel het koersdoel van 640,00 naar 680,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

74% zegt kopen

23 stemmen

ASML kopen verkopen

88% zegt kopen

24 stemmen

BESI kopen verkopen

70% zegt kopen

30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tralie C 31 augustus 2023 10:52
    ASML blijft gelijkgewogen, maar koersdoel is 680 euro, terwijl ASMi op de kooplijst komt met koers 415 koersdoel. Ik maak denk een denkfout, maar ASML zou volgens mij op de kooplijst moeten komen en ASMi op de verkooplijst. Ik kijk naar de stand van gisteren en naar de koersdoelen. Maak ik werkelijk een denkfout?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.