Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag alle acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Aegon was met een verlies van 1,5 procent de sterkste daler. Unilever wist met een verlies van -0,1 procent zijn verlies het meest te beperken.

Aegon (-1,5%)
ArcelorMittal (-0,8%)
ASML (-0,3%)
ING Groep (-0,8%)
Philips (-0,3%)
RELX (-0,2%)
Royal Dutch Shell (-0,3%)
Unilever (-0,1%)

Euro/dollar: 1,0663

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 722,43 punten, zijn geëindigd op 720,34 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 11:49 Weinig spektakel op Beursplein 5 1
 2. 09:09 AEX vlak van start gegaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 62% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Troef 11 maart 2023 11:18
  Deze week moest de AEX 2,3% inleveren. Ik wist het verlies te beperken tot 1,3%. Deze week was Besi mijn best presterende aandeel (stijging op weekbasis +2,0%) Ik heb de aandelen deze week verkocht, daardoor had ik deze week op dit fonds een plus van 2,8%. Besi is op zich prima bedrijf maar wilde wat meer liquide hebben, omdat ik wat meer onrust op de beurs verwacht. Hoop op nieuwe instap momenten. De tijd zal het leren of dit een wijze of minder wijze beslissing was. Een andere stijger voor mij was Flow Traders +2,0%. Op de huidige koers lijkt mij dit een redelijk veilige haven, mocht de onrust op de markt verder toenemen. Tenslotte was Ahold nog een stijger met een stijging van 0,6%. Voor mij een defensieve hoeksteen in mijn portefeuille. De rest van mijn fondsen daalden allemaal in meer of minder mate. AMG vorige week nog mijn grootste stijger nu de grootste daler met -5,8%. Verder daalden mijn bank-verzekeraars NN Group -4,1%, ASR -3,1% en Aegon -0,8%. Aegon was vandaag met een daling -4,7% de grootste daler van de AEX. Dit allemaal op de onrust bij een Amerikaanse bank (Silicon Valley Bank) waar ik tot gisteren morgen nog nooit van gehoord had. Begrijp dat hij inmiddels door de Amerikaanse toezichthouder tijdelijk tot maandag is gesloten en er een curator is aangesteld. Er kon vrijdag niet meer in het aandeel gehandeld worden. Donderdag verloor dit aandeel 60,4% van zijn waarde. Hoeverre andere banken door besmettingsgevaar hier last van krijgen weet ik niet. De angst bij beleggers is er zeker. Ebusco blijft dalen, nu weer -3,5%. Signity is een andere daler -3,2%, maar deze start volgende week in de AMX. Dan heb ik nog enkele defensieve fondsen die het niet droog hielden, Unilever -1,7%, JDe Peet’s -1,4%. Shell en het duurzame bedrijf Alfen daalden beide -1,1%. Dan heb ik het nog niet over mijn twee anders chippers ASML -2,0% en ASMI -0,4% gehad. Zij hielden het in tegenstelling tot Besi niet droog. Aangezien ik schoon drinkwater heel belangrijk vind beleg ik in NX Filtration. Deze moest deze week ook een klein beetje terug -0,2%. Dit was het voor deze week.
  Fijn om te weten dat zondag er weer geestelijk bijgetankt kan worden. Wens een ieder die dit leest Zijn onmisbare zegen toe.
  Mochten volgende week de beurkoersen dalen, (wat ik persoonlijk wel verwacht gezien de koersontwikkeling van de DOW Jones vrijdag), bedenk dan als je sterft je niets (ook geen aandelen) mee kan nemen. Deze week overleed op ons dorp totaal onverwacht een man van 63 (gescheurde Aorta).
 2. forum rang 7 jan de vakman 11 maart 2023 12:03
  Ja, de beurs update vertelt wel aardig het verhaal van vrijdag, de week was al niet toppy, maar vrijdag werd alles kommer en kwel, 1 aandeel, dat de negatieve dans ontsprong, heeft iets met mooie fleurige groene lente bloemen te maken, je weet wel, die midkapper!!
  Ik had een ander lente bloemmetje, hij staat in de aex, de Koninklijke KPN ontsprong ook de rode dans en zette 0,62% groen op het bord, deze week!!
  Topspeler was mijn oude vlammetje besi, die schuurde tegen de plus 2% aan en gaf de andere chipjes goed het nakijken!!
  De olie leverde van de week 4% in, Amerikaans gas meer dan het dubbele, europees gas steeg gisteren flink in prijs, misschien dat daardoor, de diepe dip aan shell voorbij ging, hij ging 1,08% nat, deze week, jammer, maar nog wel te overzien!!
  Aperam kreeg veel hardere klappen, die moest 5,17% laten gaan, zijn kleine broertje amg, ging nog iets meer kopje onder, die gaf 5,82% prijs, 1 en ander zal wel te maken hebben met het feit, dat als we zo door gaan, met de energie transitie en niet met spoed de infra aanpassen en met nog meer spoed, nieuwe koper, nikkel, grafiet en lithium mijnen aanleggen, dan kunnen we straks niet meer laden, door te weinig stroomcapaciteit en nieuwe laadpalen lukt ook niet meer, oorzaak, we hebben helaas geen koper meer, Duitse autobouwers, zien deze enorme bui levensgroot hangen en pleiten dringend voor een doorbouw van de verbrandingsmotoren, zolang die zaken nog niet op orde zijn, daar hebben ze natuurlijk 1000% gelijk in, ik zeg het nog maar eens we moeten haalbaar en betaalbaar naar een beter klimaat, blind drammen brengt ons alleen maar veel verder af van de heel noodzakelijke groei naar groen, ook bij Dalm stond het RVS koersbord rood, koper zal deze rode dans wel ontspringen, door giga tekorten op de wereldmarkt!!
  Deutsche Post kwam ook niet met goede cijfers, maar had wel medelijden met die arme aandeelhoudertjes en hield het dividend in ere en ontsnapte daarmee, aan een Post nl val, die deed het nog eens dunnetjes over die ging(opnieuw) 5,72% onderuit!!
  Ing daverde net zo hard als de rente, gisteren, onderuit, er ging 7,28% van de koers af, in het torenhoge schuldenland Amerika, zien we de eerste tekenen, wat forse rente verhogingen in zo'n soort land doen, nu vallen banken, met een wat moeilijker verdienmodel, als ze als blinde paarden, door galopperen met hun rente verhogingen, dan komen ook de andere banken aan de beurt en valt Amerika in een diepe put!!
  Vuil ophalen, was deze week ook verre van lonend, die blauw/groene mannetjes van renewi, liepen 3,57%, achter de koers van vorige week aan!!
  Vandaag mijn snoeiwerk voort zetten, want het was mij heel de week, te nat en te koud om verder te gaan, maar nu schijnt het zonnetje een put in de grond!!
  Morgen mogen we de HEILAND verder volgen op ZIJN hele smartelijke lijdensweg, die toch uiteindelijk in de eeuwigdurende allesoverheersende overwinning is uitgelopen, 1 van de herders heeft een treurige naam, maar we hoeven niet te treuren, in het wonderschone Jesaja53, staat al; de HEERE zal HEM,(de HEILAND), een NAAM geven boven alle naam!!
  Maandag moet de beurs omhoog vliegen, als hij, zoals altijd reageert op de enorme rente dip van vrijdag, heel erg gerust ben ik er niet op, want in de super turbulente beursweken, zoals nu gaan allereerst alle beurswetten aan diggelen!!, SJALOOM!!!
 3. forum rang 7 jan de vakman 11 maart 2023 16:19
  Vriend peter545, waarom zou je de koers van asml zo'n eind weg zoeken, als iex de koers keurig netjes juist vermeldt, waarbij je ook nog eens kunt kiezen, over welke periode??, ik houd altijd van korte lijntjes en ga echt niet bij Joetje zoeken!!
  Broeder Troef, ik wilde mijn score nog toevoegen, maar vergat het toch, na corrigeren, je was me van de week te rap af, want ik won het maar net van de aex en ging 2,1% nat, aperam, waar ik vrij stevig in zit zorgde voor die dip en natuurlijk het beste?? bankje van Europa Ing!!
  Flow noem ik wel, maar wil er niet in beleggen, omdat ik alle schijnhandel verfoei, als ze mijn zin doen, dan keren we wat dat betreft, terug naar de goeie ouwe tijd; alleen handel in echte aandelen, het zou alles veel eerlijker, begrijpelijker en overzichtelijker maken!!, Vaartwel!!
 4. Troef 11 maart 2023 16:47
  quote:

  jan de vakman schreef op 11 maart 2023 16:19:

  Broeder Troef, ik wilde mijn score nog toevoegen, maar vergat het toch, na corrigeren, je was me van de week te rap af, want ik won het maar net van de aex en ging 2,1% nat, aperam, waar ik vrij stevig in zit zorgde voor die dip en natuurlijk het beste?? bankje van Europa Ing!!
  Flow noem ik wel, maar wil er niet in beleggen, omdat ik alle schijnhandel verfoei, als ze mijn zin doen, dan keren we wat dat betreft, terug naar de goeie ouwe tijd; alleen handel in echte aandelen, het zou alles veel eerlijker, begrijpelijker en overzichtelijker maken!!, Vaartwel!!
  Wat je schrijft van Flow Traders was ik mij niet zo bewust. Keek meer naar dividend rendement in relatie tot de koers. Ben dat wel met je eens. Anderzijds mag het en wordt er geld aan verdiend, dus waarom dan niet meeprofiteren. Goede zondag. Hoop dat een van de voorgangers zoals jij dat schrijft zijn naam geen eer aan doet.
 5. forum rang 6 'belegger'' 11 maart 2023 17:05
  quote:

  jan de vakman schreef op 11 maart 2023 16:19:

  Flow noem ik wel, maar wil er niet in beleggen, omdat ik alle schijnhandel verfoei, als ze mijn zin doen, dan keren we wat dat betreft, terug naar de goeie ouwe tijd; alleen handel in echte aandelen, het zou alles veel eerlijker, begrijpelijker en overzichtelijker maken!!, Vaartwel!!
  Terug naar de goede oude tijd met de tulpenhandel uit de 17e eeuw en de roaring twenties met zachte landing in 1929... :)
 6. forum rang 7 jan de vakman 11 maart 2023 20:51
  Vriend belegger, ik ben helemaal niet blind conservatief, maar de schijnhandel zorgt tegenwoordig voor de grootste koersuitslagen en daarmee maken we de beurs tot een gokparadijs, waar een paar slimmerikken, de knaken rapen en de gewone beleggers vaak de wrange vruchten plukken!!
 7. forum rang 6 'belegger'' 11 maart 2023 22:06
  Tegenwoordig is het ook niet perfect. Ik betwijfel echter of het vroeger beter was. Honderd jaar geleden was ik nog niet geboren. Maar toen waren er ook grote koersuitslagen, velen belegden met geleend geld en noem maar op.

  Als je met schijnhandel doelt op het bestaan van ETF's, het klopt dat Flow Traders daarin een rol vervult.

  Flow Traders fungeert voor een flink deel als market maker voor ETF's, net zoals er vroeger hoekmannen waren. Zij geven altijd een bied- en laatkoers af zodat je altijd kunt handelen in een ETF. In hun rol van Authorized Participant verzorgen zij namens de fondsaanbieders ook de aan- en verkoop van de onderliggende aandelen in units, dat zijn pakketjes van meestal €100k. Sommige media maken er een sensatieverhaal van dat ze op de milli- of nanoseconde werken, maar daar heb je helemaal geen last van. Ze verhogen juist de verhandelbaarheid (liquiditeit). Als er iemand even snel wil scoren, dan is dat eerder de desbetreffende media met een satireprogramma dan wat Flow Traders doet als bedrijf. Daar waar Flow voornamelijk met ETF's werkt, richt het Amerikaanse Virtu zich juist op de optiehandel.
 8. Troef 18 maart 2023 09:05
  Het is weer zaterdag, de beursweek zit erop. Ik was er vorige week zaterdag niet gerust op en verwachte deze week wel iets in de min te sluiten, maar je weet het nooit zeker. Het was een week waar de koersen behoorlijk volatiel waren en een aantal aandelen een behoorlijke koersafstraffing kregen. De AEX verloor -2,8%. Ik wist hem in negatieve zin ruim te verslaan. Ik kwam op een koersdaling gemiddeld van -4,3%. Dat ik zo hard naar beneden ging had alles te maken met de afstraffing die de verzekeraars kregen. (Aegon -/- 19,7%, ASR -/- 14,8% en NN Groep -9,5%). Aangezien al deze drie fondsen een positie heb hakte dit er aardig in. Als de heren uit de potkast deze week mag geloven zijn de verzekeraars op deze koers koopwaardig en was de afstraffing wat overdreven. We zullen het zien. Ik houd ze voorlopig vast of het moet een herschikking zijn binnen deze drie. Maar daarnaast kregen mijn aandelen Shell (-12,0%) en Signify (-11,1%) het ook flink voor hun kiezen. Bij de laatste weet ik niet direct een reden te bedenken die deze afstraffing rechtvaardigt. Geven leuk dividend rendement en vooruitzichten bij de jaarcijfers niet zo lang geleden waren m.i. goed. Toch heb ik niet het aandeel genoemd in mijn portefeuille die deze week het hard onderuit ging -/- 23,4% op koersverlaging van ABN. Waar ABN de zeer negatieve cijfers op baseert is mij een raadsel. Ebusco noemt zelf veel hogere aantallen bussen in orderboek eind 2022 (1.474) en omzet 2022 (261). Maar goed een bijdrage aan een duurzamere leefomgeving mag wat kosten zullen wij maar denken. Heb wel moeite met rol van ING die als groot aandeelhouder eerst een koersdoel noemde van € 36,75 en die dit 14 oktober jl verlaagde naar € 21,00. Maar met blijvend koopadvies. Slager die eigen vlees keurt. Ik vind dat eigenlijk niet kunnen. Er waren ook wat aandelen die mij een plus gaven. (ASMI 3,2% en ASML 3,4%). Maar ook mijn defensieve aandelen hadden kleine plussen 0f min. ((JDE Peet's 1,2% (bij deze koersafstraffing op de beurs zorgen zij voor heerlijk bakje troost, Unilever 0,2% en Ahold -/- 0,5%. Maar mijn grootste stijger was Flow Traders die in deze bare tijden voor een leuk resultaat zorgt 4,8%. Weet dat broeder Jan dat broeder Jan hier zelf niet in wil beleggen, maar ik zelf heb er geen moeite mee. Mijn pensioenfonds (ABP) wil niet in Shell beleggen, snap hun redenatie maar deel deze mening toch niet. Wens iedereen een goede zondag om bij te tanken. In het bijzonder broeder Jan de Vakman aan de dis Des Heeren (Heilig Avondmaal).
  Nu naar de winst van BBB de vlaggen hier weer zijn gedraaid, zal mogelijk het segment op de beurs ook weer meedraaien. Of is dit verband er niet. Volgende week zaterdag weten wij meer. Een ieder een gezonde en bijzonder goede beleggingsweek toegewenst.
 9. forum rang 7 jan de vakman 18 maart 2023 22:57
  Ja, broeder, ik heb ebusco ook eventjes in de porto gehad, maar vond de koersreactie bij elke order dermate vreemd, dat ik zei, hier klopt iets niet, het met klein verlies verkopen, heeft veel meer verlies voorkomen, ik dacht dit is de bodem, maar waar die echt zit weet ik niet!!, SJALOOM!!!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

888,77 15:37
+5,32 +0,60%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links