Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen technisch even door de knieën

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07 mei Europese beurzen haperen 55
  2. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 52
  3. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51

Reacties

188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 5 mei 2023 17:47
    quote:

    zonnestraal schreef op 5 mei 2023 17:19:

    De DAX is in 4 maanden tijd 15% gestegen. Ik ben benieuwd hoeveel er nog in het vat zit. Als je deze lijn doortrekt dan stijgt de dax dit jaar 45%. Al het slechte nieuws is blijkbaar in de indexen verwerkt maar om het gezond te houden zouden de indexen zeker nog wel 20% kunnen dalen de komende tijd.
    ja. Met name deze tot vervelens herhaalde boodschap heeft mijn interesse naar hoeveel er nog in t vat zit behoorlijk aangewakkerd. Nou maar hopen dat Obelix er niet invalt, dat vat. Want dan is t snel leeg.
  2. forum rang 7 PietKeizer 5 mei 2023 17:50
    quote:

    zonnestraal schreef op 5 mei 2023 17:03:

    [...]

    Alle indexen worden als een gek opgepompt. Ik zit long maar eerlijk gezegd is dit wel totale waanzin. Paar jaar geleden stonden de koersen lager en was er geen oorlog, geen inflatie en was er economische groei. Nu worden er banken overgenomen, hoge inflatie, oorlog enz. Het is waanzin maar ik profiteer er maar van maar tussen vraag een aanbod is dit niet echt. Normaal gesproken zouden de beurzen nu toch moeten dalen na zo een banencijfer maar nee het vliegt omhoog.
    je zit long. Sinds wanneer? Hoeveel heeft er in t vat gezeten sinds je op -17% stond? Schönes Wochenende gewünscht.
  3. forum rang 5 Zonnestraal 5 mei 2023 17:53
    quote:

    PietKeizer schreef op 5 mei 2023 17:50:

    [...]je zit long. Sinds wanneer? Hoeveel heeft er in t vat gezeten sinds je op -17% stond? Schönes Wochenende gewünscht.
    Hoi Piet, Ik zit al een tijdje long en van die - 17% sta ik nu nog 15,7% verlies. Dit betekent dat ik € 1.570 verlies hebt op mijn portefeuille. Het gaat niet heel erg lekker moet ik zeggen omdat we al weken bijna tegen de 16000 aanhikken op de DAX. Wat zijn jouw verwachtingen de komende periode? denk je dat er nog een stijging in zit of komt er dan toch een correctie en zoja op welk nieuws zou dat moeten gaan plaatsvinden.

    Ik wens je alvast een heel goed weekend toe.
  4. forum rang 5 upsidedown 5 mei 2023 18:34
    Waarom stijgen de aandelenmarkten te midden van zoveel zorgen?
    25 april 2023 08:30 belegger.nl
    Vorig jaar was een pijnlijk jaar voor aandelenbeleggers en op papier zijn veel van die negatieve factoren nog steeds aanwezig of zelfs erger geworden. Waarom stijgt de markt dan toch in 2023?

    Het heeft misschien meer te maken met hoe beleggers zich de afgelopen maanden hebben gepositioneerd, schrijft Barron’s.

    Wie alleen op de krantenkoppen afgaat, zou zich kunnen voorstellen dat de bearmarkt van 2022 alleen maar erger is geworden. De Federal Reserve blijft de rente verhogen en de inflatie koelt maar langzaam af. Sommige denken zelfs dat de doelstelling van 2% buiten bereik blijft. Dat zet consumenten en hun koopkracht onder druk.

    De werkgelegenheid blijft sterk. Maar veel werknemers met een hoog inkomen en hoge uitgaven hebben ontslag gekregen. Werknemers met lagere inkomens zien een groter deel van hun loon opgaan aan de hogere kosten van levensonderhoud. Voeg daarbij de bankencrisis, de aanhoudende oorlog in Oekraïne, de toenemende spanning tussen de VS en China en de lage winstverwachtingen voor bedrijven - genoeg redenen om te denken dat het pessimisme in 2023 alleen maar zal zijn toegenomen.

    Ondanks giftige mix stijgen de markten
    Toch is de S&P500 sinds begin 2023 met meer dan 8% gestegen. De Nasdaq bevat veel technologiebedrijven die vorig jaar een pak slaag kregen, maar die index is zelfs dubbel zo hard gestegen.

    Wat is er aan de hand? Analisten geven drie verschillende verklaringen:

    Het negatieve nieuws zorgt voor extra pijnhandel
    Een recessie is al ingeprijsd
    Markten negeren dit keer een recessie
    Pijnhandel stuwt markten hoger
    Het antwoord ligt juist in al dat slechte nieuws zelf, denkt Tom Essaye van Seven Report. Omdat zo veel mensen bearish aan 2023 begonnen, zorgt het ontbreken van een marktdaling voor een omslag in die mening en dat ondersteunt de aandelenmarkten. Hij wijst op de 'pijnhandel', waar de markt de meeste pijn bij de meeste mensen veroorzaakt.

    Wanneer iedereen bearish is, is de pijnhandel hoger. Zo ging het in 2023 en dat steunt aandelen ondanks de gemengde fundamentals. Dat strookt met de positieve start van het jaar, ondanks dat veel beleggers nog pessimistisch waren na de correctie van 2022 en de angst alleen maar toenam door de bankencrisis. Het tij kan echter keren, nu veel beleggers optimistischer zijn geworden na de verrassende veerkracht van de markt en de economie, wat betekent dat de pijnhandel binnenkort weer minder kan worden.

    Of is de pijn al genomen?
    Een andere verklaring is dat de markt sterk is gebleven omdat de pijn al is genomen. Lori Calvasina van RBC Capital Markets stelt dat de S&P500 in oktober 2022 al een recessie had ingeprijsd. Toen lag de koers zo’n 25% lager ten opzichte van de piek in januari.

    De gemiddelde daling voor een recessie ligt op 27% sinds de Grote Depressie. De lagere koersen van de Russell 2000 in de zomer van 2022 lijken er ook op te wijzen dat deze een recessie had ingeprijsd.

    Of negeert de beurs een recessie zoals in 1945?
    Dan is er nog het feit dat de beurs al een keer eerder een recessie negeerde. Daarvoor moeten we terug naar 1945. De korte recessie duurde slechts van februari tot oktober van dat jaar, maar het was toch een recessie die een grote verandering inluidde. De Amerikaanse economie schakelde over van een oorlogseconomie naar een economie in vredestijd.

    Er zijn duidelijke verschillen tussen 1945 en 2023, maar de overeenkomst tussen beide gebeurtenissen is dat ongekende historische gebeurtenissen dramatische verschuivingen in de economie veroorzaakten en de overgang naar meer normale omstandigheden moeizaam maakten.

    De tijd zal leren of de aandelenmarkt aan een eventuele recessie in 2023-2024 voorbij kijkt als de Amerikaanse economie overgaat naar het post-Covidtijdperk. Het zou zeldzaam zijn, maar niet uniek. Als beleggers de afgelopen jaren iets hebben geleerd, dan is het wel om het onverwachte niet uit te sluiten.
    ------
    Ik plaats deze column maar kan er niets mee. Alleen de titel is interessant. Waarom stijgen de aandelenmarkten te midden van zoveel zorgen? Het is mij nog niet helemaal duidelijk. Voor covid gingen de beursen nog naar beneden met de macro economische fundamentals die er nu zijn. Toegegeven de economieen draaien nog bijzonder goed. Wellicht toch een gevolg vd qe-politiek gestart onder bernanke maart 2012?
  5. forum rang 7 PietKeizer 5 mei 2023 19:23
    quote:

    zonnestraal schreef op 5 mei 2023 17:53:

    [...]

    Hoi Piet, Ik zit al een tijdje long en van die - 17% sta ik nu nog 15,7% verlies. Dit betekent dat ik € 1.570 verlies hebt op mijn portefeuille. Het gaat niet heel erg lekker moet ik zeggen omdat we al weken bijna tegen de 16000 aanhikken op de DAX. Wat zijn jouw verwachtingen de komende periode? denk je dat er nog een stijging in zit of komt er dan toch een correctie en zoja op welk nieuws zou dat moeten gaan plaatsvinden.

    Ik wens je alvast een heel goed weekend toe.
    ik kan alleen maar voorspellen wat er gebeurt met wat ik in de plee zie , voor ik doortrek.
  6. quote:

    zonnestraal schreef op 5 mei 2023 20:17:

    [...]

    Ik heb een hele brede belangstelling.
    Maak dat de kat wijs! Als de manier waarop jij met handelen en de beurs omgaat maatgevend is voor de rest van je leven kom je op mij over als een uitermate indolent persoon dat alles op zijn bordje gelegd moet krijgen. Er zit geen enkele ontwikkeling in jouw kennis, je zet je nergens voor in om op een hoger niveau te komen en blijft hangen in vage zich herhalende verhalen die nergens toe leiden. Je zou eigenlijk een tot activering aanzettende goed bedoelde schop onder je ... moeten hebben.
  7. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 5 mei 2023 21:16
    quote:

    Poetie75 schreef op 5 mei 2023 21:05:

    Eigenlijk iemand Shortie nog gehoord of gezien? Zit hij nog steeds op de trein richting 3600?
    Maak je geen zorgen over Shorie. Hij verdient altijd met shorts ook al blijft het stijgen. Hij is een beetje zoals ttrrooooo, die heeft ook altijd alleen maar winst ;-)

    Edit: tja, Calimero die handelt niet, dus met hem kan ik niet lachen ;-)
  8. forum rang 5 upsidedown 5 mei 2023 21:42
    quote:

    Willekeur schreef op 5 mei 2023 21:30:

    Ze hebben het weekend weer bijna gehaald.
    Welke bank gaat er nu verkocht worden?
    Het gaat allemaal nog interessanter worden.
    Niet alleen kleine banken maar ook:
    Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux van Allianz Trade: "Amerika ging dit jaar nog goed uit de startblokken. Maar van die hosanna-sfeer is maar weinig over. Teveel indicatoren laten een neergang zien." Geeroms doet een willekeurige greep. Hij noemt de Amerikaanse benzineprijs die in een duikvlucht is geraakt (-4,6% op maandbasis, -17% op jaarbasis), retailverkopen die dalen (-1% op maandbasis), terugval van de industriële productie (- 0,5% op maandbasis, -1,1% j/j), datzelfde geldt voor de orders voor kapitaalgoederen (-1% in februari). "Het is niet voor niks dat het ondernemersvertrouwen in de VS ongekend laag is momenteel."

    Geeroms wijst ook op de rol van de banken. "We zien een serieuze terugval in de vastgoedsector. De blootstelling van banken hieraan is groot. Dat voedt weer de twijfels over de kracht van de bancaire sector. Banken waren al minder happig om krediet te verlenen. Met een recessie in aantocht neemt dat alleen maar verder toe.

    Roubini had eerder dit jaar al over:
    Roubini, die de bijnaam ‘Dr. Doom’ heeft vanwege zijn vaak pessimistische prognoses, waarschuwt al een aantal maanden voor zogenoemde ‘stagflatiore schuldencrisis, een combinatie van stagflatie (hoge inflatie en lage of negatieve economische groei) en grootschalige problemen met het afbetalen van leningen.

    En krent in de pap vind ik persoonlijk het schuldenplafond ophogen begin juni met democraten en republikeinen die elkaars bloed wel kunnen drinken.
    www.meiguo.nl/columns/amerikaanse-pol...
    ----------
    Ah man. Een hoop om naar uit te kijken. Echt interessante macro economische tijden.
  9. sims 5 mei 2023 21:44
    quote:

    Six and a half_Million_Euro_Man. schreef op 5 mei 2023 21:16:

    [...]

    Maak je geen zorgen over Shorie. Hij verdient altijd met shorts ook al blijft het stijgen. Hij is een beetje zoals ttrrooooo, die heeft ook altijd alleen maar winst ;-)

    Edit: tja, Calimero die handelt niet, dus met hem kan ik niet lachen ;-)
    Het wordt pas leuk als Kolenboer en Marsupilami weer terug zijn
  10. Realist 1976 5 mei 2023 22:14
    quote:

    Sem_7 schreef op 5 mei 2023 21:46:

    [...]

    Short handel is handel van niks !

    Hoe vaak moet ik ut nog zeggen !

    Je zal er echt wel keertje iets mee binnen harken, maaaaaar...

    Ken je iemand die er rijk mee is geworden ?
    Ja, sara blakely heeft miljoenen verdient aan shorts

    :)

    www.kennethsmit.com/kennisbank/sara-b...,van%20de%20jongste%20vrouwelijke%20miljardairs.
188 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links