Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alles gaat écht goed!

Dit weekend stonden er meerdere berichten over de euro en Europa in de kranten en op websites. Even een paar opvallende:

Per saldo wil men er alles aan doen om ons de illusie te geven dat het beter gaat.  Maar of dat echt zo is weet ik niet. Wat moeten we op deze zondag nu weer van de volgende week verwachten?

Zo begreep ik ook de reactie van de Amerikanen op Ben Bernanke niet. Hij kwam niet met een quantitative easing (QE3) en dus zou je een teleurstelling verwachten. Maar nee de reactie was dat hij wellicht later alsnog komt.

Ja, zo kunnen we alles goedpraten. Ik denk niet dat de kinderen in mijn dorp ook zo reageren als ze horen dat Sinterklaas dit jaar niet in december komt en later misschien later komt. Alsof de sint ook in februari leuk kan zijn. Immers we hebben nog wat te goed...

De euro blijft het goed doen en staat nog op een koopsignaal. Toch heb ik zelf reeds winst gepakt in mijn turbopositie. De bund staat nog op een koop maar ik zit te wachten op de hernieuwde draai omlaag.

De AEX geeft een verkoopsignaal uit het boekje. Althans als u net als ik gelooft in de EB-indicator. Nu hoeft dit niet direct tot een mega-dip te leiden, immers we kunnen ook prima consolideren op deze niveaus. Maar het is wel een reden om niet direct enthousiast van het nieuws te worden (als u dit al werd).

De Duitse DAX heeft officieel nog geen verkoopsignaal in de EB-indicator, maar tenzij de koers heel hard omhoog gaat, kunnen we wel bijna wachten op het signaal.

De DAX Twindicator heeft ook nog geen verkoopsignaal en geeft pas onder de 6887 een sell.

In de Eurostoxx 50 zie ik een kleine hoofd-schouder maar ook hier is het officieel nog even wachten op een doorbraak van 2403.

Toch is het ook wel weer goed te zeggen dat de EB-indicator in de Eurostoxx 50  ook een verkoopsignaal geeft.

Wellicht nog even goed te vermelden de EB-indicator bestaat uit het 10-daags exponentieel en 26-daags gewoon gemiddelde. Dit gemiddelde geeft bij kruisingsmomenten heel robuuste signalen maar werkt niet in consolidatiefases.

Baas B.
Jackson Hole was toch niet zo vreemd en onbegrijpelijk als naamgenoot Michael Jackson? Maar waar kwam dit positivisme vandaan? Waarom waren we niet gewoon teleurgesteld? In de Dow Jones heb ik gewoon verkoopsignalen in de grafiek. Maar de media waren heel positief...

Maar ook hier dus weer een cross in de EB-indicator die u niet mag negeren.

De S&P 500 heeft officieel de cross nog niet maar het is daar net als bij de DAX: als het enigszins consolideert komt er ook automatisch een sell.

Een van de weinige koopkandidaten: China. Na maandenlang achterblijvende bewegingen heb ik nu eindelijk wel een koopsignaal. Dus het is niet dat ze alles namaken, want de verkoopadviezen worden niet gekopieerd. Op twitter zag ik dit filmpje over een Chinees die wel van kopiëren houdt. 


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2012 11:15
    De reden dat alles omhoog gaat is dat iedereen zo doodsbang is voor de gevolgen dat ze massaal short gaan. Daar gaat de boel niet van omlaag natuurlijk ;) Verder zijn bedrijven, banken en overheden bezig om de financiën langzaam weer op orde te krijgen, en hoewel dat een verlaagde productiviteit oplevert (en veel werkeloosheid, want lagere lonen accepteren we niet) is het an sich nog zo slecht niet.
  2. info_124 3 september 2012 13:34
    Er gaat zo veel de goede kant uit:
    - banken, overheden, pensioenfondsen, verzekeraars enz zijn al 2 jaar bezig een eventuele Euro-narigheid (Grexit, Spexit, Portexit en misschien wel Itexit ofwel de Zeuro) op te vangen dankzij het tijd-kopen van de EU-politici
    - heel veel overheids-over-de-balk-gooien wordt nu meerdere keren tegen het licht gehouden voor weer een kolder-prestigeproject wordt aangevangen
    - belastingafdrachten worden beduidend beter in de gaten gehouden, belastingontduiking steeds meer aangepakt
    - overheidstekorten worden veel sterker terug gedrukt, omdat iedere politicus straks niet met zijn bij de nek afgezette arm te kijk wil worden gezet ( ontbrekende hand, of zelfs gat-in-de-hand zal nog wel een tijdje voortduren gezien de beloften aan onwetende en onkundige kiezers)
    - banken worden gesplitst in een geldbeheer- & overboekkantoor en een semi-casino
    - alle systeembanken staan binnenkort onder een EU controle, en kunnen geen "oops" meer zeggen zonder de EU waakhond voor de deur te vinden
    - vele sociale hobbies worden teruggedraaid en verworven rechten door druk uit China, India, Rusland, Brazilie enz aan de kant gezet
    - zelfs het land met verreweg de grootste private schuld ( hypotheken+ overgefinancierde bedrijfsovernames: NL) gaat voorzichtiger worden en zal dus alles doen om toch nog bij de (vergrote) neuro te mogen behoren.

    Oh.. Griekenland is niet meer te redden, en die splitsing gaat GIGANTISCHE bakken geld kosten.
    U dacht toch niet, dat de premie's betaald aan pensioenfondsen en verzekeringen daar in de kelder lag te wachten, totdat het nodig was om uitkeringen te doen ? Dat is - omdat dik 70% van het uitkeringsbedrag uit winsten gegenereerd door die premies nodig is - al lang uitgeleend, en is nu nog maar een regel op een balans. Daar komt gewoon nog geen 50% van terug. De rest = onderdekking.
  3. [verwijderd] 3 september 2012 14:02
    In de VS zijn ze al bang voor boze (aankomene) pensionado's. Hebben de GAK's en dergelijke flink ammo ingeslagen. Dat is goedkoper dan pensioenen uitbetalen, hebben ze berekend :-)
    Misschien moeten ze in GR ook maar uitkijken. De pensionado's zijn daar zeker 10 jaar jonger, hebben mediterraans temperament, en nog lang niet moegewerkt ;-)
  4. [verwijderd] 3 september 2012 17:32
    Hoewel ik het me van de Amerikanen

    – die in een land leven dat net als de lidstaten in de Eurozone in een soort niet geheel te negeren robuuste turbopositie in een mogelijke megadip aan de rand van een faillissement staat, zodat je zou kunnen zeggen dat in niet geheel te negeren robuuste turboposities in mogelijke megadips zowel het Amerikaanse systeem als het systeem in de lidstaten van de Eurozone op het spel staan –

    goed kan voorstellen om de heer Ben Bernanke niet als een louter voor Sinterklaas spelende bankman te zien die in een niet geheel te negeren robuuste turbopositie van een mogelijke megadip niet te laat louter met lege handen aan moet komen omdat dit tot grote teleurstellingen bij de mensen die in de op niet geheel te negeren robuuste turboposities in mogelijke megadips op de rand van faillissement verkerende Amerikaanse systeem en het op de rand van faillissement verkerende systeem in de lidstaten van de Eurozone nog wat tegoed hebben zou kunnen gaan leiden als hij wat later komt op een doorsnee dag van een mogelijk vanuit de lidstaten van de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis weer een zeer lezenswaardig artikel met

    - vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan-

    verwijzingen naar interessante artikelen en een mooi “Laat de talenten in de opkomende BRIC- landen Brazilië, Rusland, India en China die ook graag op een brommer willen rijden, en, als het goed gaat, in een auto, het liefst in een zelf gebouwde Lamborghini als je de echte niet kan betalen maar schuiven” filmpje op Youtube met zonder uitzondering lezenswaardige reacties, met name de goed informerende en inzichtgevende reactie van info_124, aan welk lezenswaardige artikel slechts ter verder het hierbij latende, iedereen in de Eurozone en daarbuiten een prettige voortzetting van de dag toewensende kennisgeving op een doorsnee dag van een mogelijk vanuit de lidstaten van de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis slechts de duurzaam wel scorende oneliner “Marcel Tak for president!“ en het tevens goed informerende en inzichtgevende bericht op teletekst ontbreekt

    Teletekst wo 29 aug
    ***************************************
    Wilders zegt debat met Pechtold af

    ***************************************
    ` PVV-lijsttrekker Geert Wilders heeft
    een debat met D66-leider Pechtold bij
    het tv-programma Nieuwsuur afgezegd.
    De twee zouden zaterdag debatteren bij
    Nieuwsuur Politiek in Den Haag.

    Een woordvoerder van de PVV laat weten
    dat het debat niet doorgaat,omdat
    Wilders ook bij EenVandaag al tegenover
    Pechtold komt te staan.De PVV vindt het
    te veel eer voor Pechtold als Wilders
    twee keer met hem debatteert."Pechtold
    kan hier kiezers mee winnen,wij niet."

    Pechtold noemt het een gemiste kans
    voor Wilders om duidelijk te maken wat
    hij van Europa vindt.Hij zegt nooit zo
    makkelijk een debat te hebben gewonnen.
    ***************************************
  5. farcha 4 september 2012 16:07
    Benschop hadden we niet afgesproken dat jij zou stoppen met vermeende lolligheid?

    quote:

    Theo Benschop schreef op 3 september 2012 17:32:

    Hoewel ik het me van de Amerikanen

    – die in een land leven dat net als de lidstaten in de Eurozone in een soort niet geheel te negeren robuuste turbopositie in een mogelijke megadip aan de rand van een faillissement staat, zodat je zou kunnen zeggen dat in niet geheel te negeren robuuste turboposities in mogelijke megadips zowel het Amerikaanse systeem als het systeem in de lidstaten van de Eurozone op het spel staan –

    goed kan voorstellen om de heer Ben Bernanke niet als een louter voor Sinterklaas spelende bankman te zien die in een niet geheel te negeren robuuste turbopositie van een mogelijke megadip niet te laat louter met lege handen aan moet komen omdat dit tot grote teleurstellingen bij de mensen die in de op niet geheel te negeren robuuste turboposities in mogelijke megadips op de rand van faillissement verkerende Amerikaanse systeem en het op de rand van faillissement verkerende systeem in de lidstaten van de Eurozone nog wat tegoed hebben zou kunnen gaan leiden als hij wat later komt op een doorsnee dag van een mogelijk vanuit de lidstaten van de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis weer een zeer lezenswaardig artikel met

    - vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan-

    verwijzingen naar interessante artikelen en een mooi “Laat de talenten in de opkomende BRIC- landen Brazilië, Rusland, India en China die ook graag op een brommer willen rijden, en, als het goed gaat, in een auto, het liefst in een zelf gebouwde Lamborghini als je de echte niet kan betalen maar schuiven” filmpje op Youtube met zonder uitzondering lezenswaardige reacties, met name de goed informerende en inzichtgevende reactie van info_124, aan welk lezenswaardige artikel slechts ter verder het hierbij latende, iedereen in de Eurozone en daarbuiten een prettige voortzetting van de dag toewensende kennisgeving op een doorsnee dag van een mogelijk vanuit de lidstaten van de Eurozone over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis slechts de duurzaam wel scorende oneliner “Marcel Tak for president!“ en het tevens goed informerende en inzichtgevende bericht op teletekst ontbreekt

    Teletekst wo 29 aug
    ***************************************
    Wilders zegt debat met Pechtold af

    ***************************************
    ` PVV-lijsttrekker Geert Wilders heeft
    een debat met D66-leider Pechtold bij
    het tv-programma Nieuwsuur afgezegd.
    De twee zouden zaterdag debatteren bij
    Nieuwsuur Politiek in Den Haag.

    Een woordvoerder van de PVV laat weten
    dat het debat niet doorgaat,omdat
    Wilders ook bij EenVandaag al tegenover
    Pechtold komt te staan.De PVV vindt het
    te veel eer voor Pechtold als Wilders
    twee keer met hem debatteert."Pechtold
    kan hier kiezers mee winnen,wij niet."

    Pechtold noemt het een gemiste kans
    voor Wilders om duidelijk te maken wat
    hij van Europa vindt.Hij zegt nooit zo
    makkelijk een debat te hebben gewonnen.
    ***************************************

  6. [verwijderd] 5 september 2012 10:33
    De beurzen gaan omhoog omdat de handel heel dun is en er geen alternatief is. De rente op spaarrekeningen kost alleen maar geld.
    Daarnaast wordt de ellende in europa beheerst door de schulden die veel zuidelijke landen zijn aangegaan met de amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Grieknland bv zit hieraan nog dik 20 jaren vast. Deze bank stuurt via mensen die ze zelf opleiden veel politiek in de wereld. Ook in Europa hebben we een aantal topmensen in de Ei italie en griekenland die daar voorheen gewerkt hebben.
    Bij vragen aan de voorhene topman van de EU over Draghi werd er niet geantwoord. Ook Draghi zelf zegt aalleen maar dat het was gelopen voordat hij bij Golman Sachs ging werken.
    Men zegt toch altijd, waar rook is is vuur.
    Ik heb nog niets gehoord van de regeringen in europa hierover, heeft Goldman Sachs Europa zo sterk in de tang?
    Het wort hoog tijd dat er wetten gemaakt worden die dire zulke manipulaties onmogelik maken en de manesen die deze manipulaties uitvoeren daarvoor wettelijk gaan straffen en persoonlijk hiervoor financieel aanpakken.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links