Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa en Wall Street houden technische schade beperkt

Europa en Wall Street houden technische schade beperkt

Op de Europese beurzen is een proces van stabilisatie zichtbaar, waarmee de bodem wordt gelegd. Hier en daar zoals in Nederland,  wordt zelfs een eerste barrière gebroken.

Behalve de geopolitieke spanningen, is het vrij rustig. Economische voorspellingen sluiten een recessieachtig scenario niet uit. Beleggers zouden daar ook voordeel kunnen halen. Want economische afkoeling kan ruimte bieden voor een versoepeling in het rentebeleid van centrale banken. Rentedalingen kunnen op den duur alsnog een zachte landing faciliteren. Dus slecht nieuws is positief nieuws.

Puur technisch bekeken worden thans de bodems gelegd. Mogelijk bereiden beleggers zich voor op een eindejaarsrally. Dan wordt dit lastige beursjaar toch in stijl afgerond.

Deze keer bekijk ik de kortetermijntechnische profielen van enkele aandelenbeurzen. Zoals gezegd is de technische schade zeer beperkt.

Nederlandse beurs geeft lichte technische verbetering weer

De AEX-index heeft zowel de dalende trend als de horde rond 736,20 punten (top van 29 september) gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Ook komt de dalende trend achter ons te liggen. Het wachten is nu op een eerste hogere bodem, de de verbetering valideert.

De AEX-index kan nu oplopen richting weerstand 754,76 (gevormd op 4 september). Steun ligt rond 710,89 (bodem van 20 maart).

 

AEX koers

Euro Stoxx 50 ondergaat een consolidatie, binnen de neerwaartse trend

De Euro Stoxx 50 index test thans rond 4.215,28 (top van 29 september) de weerstand. Op de grafiek van de Euro Stoxx 50 index is nog wel een patroon zichtbaar met lagere toppen en bodems.

De steun ligt rond 3.767,26 (bodem van 20 december 2022).  Pas na een uitbraak daarboven breekt de dalende trend en wordt 4.340,83 het volgende opwaartse koersdoel.

Euro stoxx 50 koers

CAC40 kruipt langzaam uit het dal

Nu de Franse beurs weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. De terugkeer van de Franse beurs boven een voormalige bodem geeft aan dat de verkoopdruk boven de markt afneemt. 

De weerstand bevindt zich rond 7.581,26 (gevormd op 24 april). De steun ligt rond 6.796,21 (bodem van 20 maart).

CAC 40 koers

DAX index laat oplevingen zien binnen de dalende trend

De DAX index consolideert binnen de dalende trend. De DAX index vormt nog lagere toppen en bodems zonder veel overtuiging. Nu de Duitse beurs gaat consolideren, lijkt de verkoopdruk in de Duitse beurs iets af te nemen. 

Enkel bij een eventuele daling onder de laatste bodem wordt de neerwaartse trend hervat. Steun ligt er rond 13.791,52 (bodem van 20 december 2022). Weerstand zien we rond 16.060,27 (gevormd op 10 augustus). Enkel een doorbraak boven de weerstand maakt ruimte voor koersstijgingen.

DAX index koers

 

Dow stuit op weerstand

De Dow Jones index keert terug naar de bodem van eind augustus rond 34.000. Deze oude steun fungeert als nieuwe weerstand.

Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. Er ligt steun op 32.564,69 (bodem van 25 mei). De weerstand bevindt zich rond 35.090,13 (gevormd op 31 augustus).

 

dow jones index koers

 

 

Weten welke aandelen koopwaardig zijn?

Recent is een nieuw platform voor Tostrams.nl opgezet. Met dit platform stellen wij u in staat om, naast dat u onze gebruikelijke technische analyses en beursnieuws kunt volgen, ook alerts bij Tostrams in te stellen. Van elk aandeel kunt u aangeven dat u een e-mail-alert wilt ontvangen zodra het koopwaardig wordt bevonden. 

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde website Tostrams.nl eruitziet? Klik dan hier om hem nu te bekijken.

Wilt u het vernieuwde Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €29,95.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 52
  2. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  3. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51

Gerelateerd

Reacties

59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 12 oktober 2023 09:42
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 12 oktober 2023 09:07:

    Naz is er bijna: invst.ly/11po6c
    Goedemorgen Rennie,

    ik zie dat je de US Tech 100 gebruikt voor de Nasdaq cash, kan je de koers dan de hele dag volgen tot 22;00 uur ?

    Tot nu toe gebruik ik de NQU3 voor de Nasdaq 100 futures en de NDX voor de Nasdaq 100 cash maar ik twijfel steeds meer of deze wel de juiste koersen aangeven, het verschil tussen futures en cash is wel erg groot
  2. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 12 oktober 2023 09:50
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 12 oktober 2023 09:42:

    [...]

    Goedemorgen Rennie,

    ik zie dat je de US Tech 100 gebruikt voor de Nasdaq cash, kan je de koers dan de hele dag volgen tot 22;00 uur ?

    het verschil tussen futures en cash is wel erg groot
    Morgen Daan,

    Ja, is de future van de Nasdaq 100.

    Volgens mij zijn grafieken het meest valide als ze zo lang mogelijk doorlopen op een dag en deze loopt van 00.00 u tot 23.00 u (behalve 22.15-22.30 u).
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 12 oktober 2023 09:54
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 12 oktober 2023 09:50:

    [...]

    Morgen Daan,

    Ja, is de future van de Nasdaq 100.

    Volgens mij zijn grafieken het meest valide als ze zo lang mogelijk doorlopen op een dag en deze loopt van 00.00 u tot 23.00 u (behalve 22.15-22.30 u).
    Zeer bedankt, geen wonder dat ik er steeds naast zat met de Nasdaq 100, zou mooi zijn wanneer de handelstijden bij De Giro daar ook op aangepast waren.

    Ik heb het direct aangepast

    invst.ly/11pp3o
59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links