Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'We houden onze voelsprieten gericht op de doelgroep'

Gouden Stier-winnaarsinterview Doelbeleggen
Beeld: Bart van der Putten

Voor de vierde keer in vijf jaar sleept Doelbeleggen.nl in de categorie Online Beleggingsoplossingen een Gouden Stier in de wacht. Een bijzondere prestatie, waar we graag meer over horen van Tjade Groot (foto), medeoprichter van Doelbeleggen.nl en verantwoordelijk voor de operationele ontwikkelingen.

De jury prijst het innoverend vermogen en het brede aanbod van het platform. Zo is er voor vrijwel ieder doel een passende beleggingsoplossing. "Beleggen voor pensioen is een populair doel", vertelt Groot. "De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid voor pensioenen bij mensen zelf. Veel pensioenen zijn versoberd, terwijl het aantal zzp’ers toeneemt. Zij moeten sowieso hun eigen pensioen regelen. Wij springen in dat gat. We helpen werknemers met een pensioengat, zzp’ers, maar ook directeuren en grootaandeelhouders."

Expertise in huis

Doelbeleggen.nl heeft de flexibiliteit om snel op een veranderende vraag in te spelen, omdat de beleggingsonderneming de benodigde expertise zelf in huis heeft, van IT-ontwikkelaars tot pensioenexperts.

"Grootbanken en verzekeraars richten zich op volume, wij benaderen de markt pragmatischer; waar schieten de oplossingen van verzekeraars en grootbanken tekort en welk alternatief kunnen wij hier met beleggingsoplossingen tegenover zetten? Vanuit die gedachte zijn er bijvoorbeeld flexibele oplossingen ontwikkeld voor het opbouwen en uitkeren van lijfrentekapitaal die beter aansluiten bij veranderende behoeftes van de klant."

Concreet beleggingsdoel

De filosofie van de aanbieder draait, zoals de naam al doet vermoeden, om het doel waarvoor een klant belegt. "Het stellen van concrete en haalbare beleggingsdoelen is essentieel, maar ook lastig. Veel mensen weten niet of ze een pensioentekort hebben en hoeveel ze opzij moeten zetten voor een goed pensioen bijvoorbeeld. Daarom helpen wij hen daarbij. Wij inventariseren hun financiële situatie, helpen bij het stellen van haalbare doelen en maken een beleggingsplan. We beheren de portefeuille en rapporteren over de voortgang."

Doelbeleggen.nl helpt klanten ook met het berekenen van hun jaarruimte, zodat ze optimaal kunnen profiteren van het belastingvoordeel van pensioenbeleggen in box 1. "Wij zorgen ervoor dat alles binnen de geldende wet- en regelgeving gebeurt. Als in juli 2023 de Wet toekomst pensioenen (Wtp) ingaat, kan het belastingvoordeel nog interessanter worden voor een nog grotere groep."

Lage drempel

Volgens Groot is een lage drempel hierbij cruciaal. "Wij vinden dat iedereen, onafhankelijk van vermogen, kennis, leeftijd of locatie, moet kunnen beleggen onder supervisie van professionals. Samen kijken we naar de risico’s die iemand kan nemen en naar de kansen die er liggen. Die basisprincipes van vermogensbeheer zijn bij ons al bereikbaar als een klant 25 euro per maand inlegt."

Doelbeleggen.nl is tegenwoordig zeker niet de enige online aanbieder waar je al met een paar tientjes welkom bent. Toch koos de jury van de Gouden Stier unaniem voor Doelbeleggen.nl. "Deze aanbieder heeft een compleet aanbod, de kosten van de indextrackers zijn verlaagd en er zijn stappen in verduurzaming gezet. Daarbij is het aantal klanten toegenomen, wat knap is in een volatiel beursjaar als 2022", staat in het juryrapport te lezen. 

Innoveren

Maar de jury was het meest te spreken over de innovatiekracht. Had Doelbeleggen.nl in eerdere jaren al indruk gemaakt met een lijfrente die veel flexibeler is dan andere aanbieders tot dan toe aanboden, afgelopen jaar kwam daar weer een nieuw product bij: een in box 3 vrijgestelde nettolijfrenterekening voor werknemers met hogere inkomens.

En er is nog genoeg ruimte voor meer innovatie. "Zeker bij pensioenen, want dat is behoorlijk complexe materie. We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw, onderscheidend product voor box 1-beleggen. Daarmee willen we volgend jaar opnieuw een gooi doen naar een Gouden Stier."

Lees meer over het oordeel van de jury in het Gouden Stier-juryrapport.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 17 jun Dit zijn ze: de sprekers en masterclasses op de IEX Beleggersdag
  2. 14 jun Hoe wordt uw effectenelftal kampioen?
  3. 12 jun Visie & Tips: de keuzes van Jim Tehupuring

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links