Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het kan meevallen

De eerstekwartaalcijfers zijn deze week opnieuw overwegend goed. Naast tegenvallers van Sony en Aperam zagen we gisteren Aegon bijvoorbeeld zomaar meer dan 10% oplopen. Het kan dus toch! Tussen het gekakel over de eurocrisis door, kunnen we dus nog steeds op zoek naar koopjes.

In mijn vorige column stelde ik: “Zolang we niet verder dalen, lijkt een nieuwe stijging aanstaande”.  Diezelfde spreuk is nog steeds van toepassing. De AEX blijft immers dapper boven de belangrijke 300 punten koersen. CSM heeft het ex-dividend inmiddels weer ingelopen. PostNL krabbelt voorzichtig wat omhoog. Boven de 3,00 euro maak ik mij geen zorgen om een comeback. Mijn stoploss bij SBM Offshore is geraakt.

Toch zie ik ook daar nu ook de verwachte opvering vanaf de bodemzone en ik denk over een nieuwe instap. Mijn beste stockpick is opnieuw Air Frane – KLM. Nu de olieprijs de laatste tijd is gedaald, kan Neerlands trots mooi verder oplopen.

Beleggers reageerden gisteren enthousiast na publicatie van een beter dan verwachte nettowinst in het eerste kwartaal. De stijging geeft een mooie impuls aan het momentum, maar boven de 3,71 euro is Aegon nog niet gekomen. Pas daarboven draait de trend en word ik positief. Pas dan zit er een herstel tot de top op 4,50 euro in het vat.

SNS Reaal

De trend bij SNS Reaal is nog steeds uitermate negatief. Toch lijkt er nu iets van bodemvorming op te treden. Ik neem liever het zekere voor het onzekere en wacht op de trendommekeer als de koers boven de 1,53 euro uitkomt.

BAM

BAM vindt het vanwege de economische en politieke vooruitzichten onverantwoord om een kwantitatieve guidance voor 2012 af te geven. Wel geeft BAM aan voor de rest van het jaar betere operationele resultaten te verwachten. Daaruit putten beleggers gisteren hoop. Leuk en aardig. Ik wil eerst meer pit in het aandeel zien. Boven de 2,91 euro stap ik in.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in Air Frane – KLM.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2012 12:59
    quote:

    EasyTraders.nl schreef op 12 mei 2012 13:25:

    Ha Selwyn, bedankt voor je column. Wat moet die blauwe lijn in je grafieken voorstellen?

    Een fijn weekend.
    De blauwe stippellijn is mijn trendindicator. Die geeft aan of er in de afgelopen tijd een significante beweging in de tegengestelde richting is geweest.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links