Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Top in de AEX?

Hoewel het dit weekend schitterend zomerweer was en we allemaal dus weer volop in zomerstemming zijn, raak ik altijd een beetje van slag van de zomertijd. Het uur tijd verzetten blijf ik heel vervelend vinden.

Waar ik ook van slag van raak en nog veel vervelender vind is een beurs die net niet doet wat ik wil of denk dat er gaat gebeuren. Dus als mijn turbo short en mijn VIX turbo’s long uitgetikt zijn, gaat de koers ineens omlaag. En daarvoor ging de koers na verkoopsignalen ineens hard omhoog...

De Twindicator geeft niet veel valse signalen en helemaal al niet als ik het combineer met de EB-indicator.

Nu was ik al weken heel sceptisch over de beurs, want iedereen werd ineens vast en in december was ik vast geworden en toen was helemaal niemand positief. Dus toen ik een bevestiging had vanuit de EB-indicator heb ik redelijk groot ingespeeld op een correctie en die correctie kwam niet.

De DAX is net als de staatsloterijjackpot... Hij kan zomaar vallen. Zelfs de Duitse DAX Index deed mee met een verkoopsignaal in zowel de EB-indicator en als de Twindicator.

Vorig jaar in de zomerperiode waren er ook een paar keer valse verkoopsignalen, maar dat werd toen ineens beloond met een veel grotere beweging.

Goed te melden dat de AEX nu opnieuw een verkoop heeft laten zien maar de Twindicator op de DAX nu nog geen verkoopsignaal heeft gegeven. Pas met een slot op of onder 6943,87 wordt de AEX weer bevestigd.

De Eurostoxx 50 kreeg net als de AEX (op 2553,88) een verkoopsignaal. Dus wat dit betreft is er wel voorzichtigheid geboden. Ik heb dan ook weer een putspread op de AEX. Pas als alles weer short gaat, ga ik mijn positie vergroten en agressiever maken.

De Dow Jones heeft in mijn optiek een veel groter dalingspotentieel, maar heeft nog geen verkoopsignaal gegeven.

In dit licht kijk ik ook steeds naar de Dow Jones Transport Index. Die had even een short maar dit werd ook snel weer een long-signaal. Nu is het wel zo dat als we nog iets lager gaan in de transportindex dan krijgen we opnieuw een verkoopsignaal.

Om de boel goed te monitoren kijk ik naar de S&P 500, die pas een officiële Twindicatorverkoop op 1381,94 gaat geven.

Ook als ik naar de EB-indicator op de S&P 500 kijk, is er in de Verenigde Staten nog weinig aan het handje... Helaas zou ik zeggen, want ik houd wel van een beetje beweging.

De volatiliteit is nog steeds extreem laag.

De sleutel tot correctie zit dan ook nog in de olieprijs en de rentes. De rente in Duitsland zakte weer even weg en de Duitse Bund-futures lieten weer een sterk herstel zien. Maar wel precies tegen de Twindicator aan en dus kan het nog steeds een pullback zijn.

Kijkend naar de olieprijs blijft het grote verschil tussen de Brent op 125,13 en de Crude olie opvallend.

Immers de Crude staat maar op 106,87. Mogelijk heeft dit iets met de verkiezingen te maken? De Amerikanen zouden economisch gezien meer last moeten hebben van een hoge olieprijs dan wij. Maar willicht wil men Joe Sixpack gelukkig houden. Wie het weet mag het weer zeggen…


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links