Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon, Randstad & SNS

Inmiddels heb ik een mooie 38% netto winst verzilverd op mijn turbo short ING. Bij TomTom is mijn stoploss geraakt en moest ik een verlies bijschrijven. Ik heb nog steeds een turbo short Air France-KLM en ben benieuwd wanneer de daling daar echt op gang komt. Ook hanteer ik mijn neerwaartse koersdoel van 1550 dollar per troy ounce voor goud.

Randstad
De koers van Randstad lijkt mij te hard opgelopen. Het aandeel wordt bij een dalende AEX de laatste dagen dan ook veel sterker afgestraft dan een gemiddeld aandeel. De koers is dusdanig sterk gestegen, dat ik denk dat bij publicatie van de jaarresulaten komende donderdag het bedrijf de hooggespannen verwachtingen niet waar kan maken.

Het verlies kon wel eens hoger uitvallen dan menig analist verwacht. 

SNS Reaal
SNS Reaal cijfert komende donderdag. De trend is al even positief en de signalen zijn opwaarts. De koers is alleen wat overbought. Normaal gesproken een reden om even weg te blijven. Wat mij echter enorm opvalt, is het volume van begin januari. Meerdere dagen op rij werd het aandeel SNS fors verhandeld.

Staat er nu iets heel moois te gebeuren? Ik deed mijn stukken kort na nieuwjaar(te vroeg) van de hand en wil nu ook geen positie meer innemen, maar ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

Aegon
Aegon verrast ons vrijdag met de jaarresultaten. Er is tot dusver geen duidelijke trend te ontdekken in de jaarresultaten van financiële fondsen. Aegon lijkt het tempo van de AEX echter moeilijk bij te kunnen houden. Combineer dat met een dubbele top rond de 3,90 euro en het afnemend momentum.

Het lijkt mij wij waarschijnlijk de komende vrijdag een tegenvaller te verwerken krijgen. Met een stoploss kort op de bal bij 4,00 euro kan hier met een turbo short goed op ingespeeld worden.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. N. Koerts 14 februari 2012 09:36
    Beste Selwyn,

    Ik hoop dat je gelijk krijgt m.b.t Air france. Zelf zit ik short vanaf 4,76, dus dat heeft nog niet tot een geweldig rendement geleid.

    Doordat Air france last heeft van veel structurele problemen zoals de hoge loonkosten en brandstofkosten, kan de koers naar mijn mening naar de 4 euro. Die rit ga ik helemaal uitzetten en dan kijk ik wel verder.

    Niels Koerts
  2. [verwijderd] 16 februari 2012 15:33
    quote:

    Max1982 schreef op 14 februari 2012 16:09:

    Huh? Randstad verlies hoger uitvallen? Welk verlies?
    Het verlies dat vandaag bekend werd gemaakt en waar veel analisten al vanuit gingen.

    DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad heeft afgelopen kwartaal door eenmalige afschrijvingen een verlies geleden van 16,5 miljoen euro. Het zag de groei in Europa daarbij afnemen, zo meldde het bedrijf donderdag.
  3. [verwijderd] 16 februari 2012 15:36
    quote:

    pieter1 schreef op 14 februari 2012 09:07:

    Hoi Selwyn, je schrijft:
    "Met een stoploss kort op de bal bij 4,00 euro"

    Hoe ga ik dit doen? Een stoploss order instellen waarbij de turbo's bestens worden verkocht?
    Wat gebeurt er als RBS op het moment dat mijn stoploss wordt geraakt geen bied heeft?
    Een stoploss order instellen op die manier doe ik alleen bij turbo's die veel verhandeld worden. Anders loopt men inderdaad het risico dat de stoploss geraakt wordt en er geen fijne biedkoers gegeven wordt. Ik heb het liever zelf in de hand en spreek met mijzelf af dat als de koers 4,00 noteert ik verkoop.

    "Stoploss" moet hier meer gelezen worden als "verkoopmoment".
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links