Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Deutsche Bank ziet grote kansen in Europese smallcaps

Beursblik: Deutsche Bank ziet grote kansen in Europese smallcaps
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven in Europa zijn goedkoop, kredietwaardiger dan men denkt en bieden mogelijk ook meer winstgroei dan de grotere namen. Dat stelde Deutsche Bank donderdag in een rapport.

Deze aandelen zijn gemiddeld gewaardeerd op 12,4 keer de verwachte winst over 12 maanden, wat voor de smallcaps 25 procent lager en voor de midcaps 19 procent lager is dan het gemiddelde over de afgelopen tien jaar.

Hoewel veel beleggers denken dat de kleinere en middelgrote bedrijven te veel schulden hebben, is die gemiddeld in werkelijkheid lager dan de schuld van grote bedrijven. Hoewel het kredietrisico inderdaad hoger is, kunnen zorgen daarover wegebben in een klimaat van dalende rentes. 

Zodra de rentes inderdaad dalen, zullen kleinere bedrijven volgens Deutsche Bank extra kunnen profiteren.

Volgens de analisten van de bank zijn de winstverwachtingen voor deze categorie aandelen sinds de zomer te sterk omlaag bijgesteld, uit vrees voor een recessie. Dat neemt niet weg dat de markt nog steeds rekent op een positieve winstgroei in de komende twaalf maanden, terwijl de analistenconsensus voor de grote aandelen een negatieve winstgroei voorspelt.

Afgezet tegen Amerikaanse kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, denkt Deutsche Bank dat de winst van de Europese bedrijven veerkrachtiger zal zijn, terwijl de relatieve onderwaardering ten opzichte van grote aandelen groter is. Om die reden heeft Deutsche Bank een Overwogen advies op Europese small- en midcaps.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMX 100% zegt kopen 4 stemmen
ASCX 100% zegt kopen 4 stemmen
BEL Mid 100% zegt kopen 3 stemmen
BEL Small 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Arctic trader 22 december 2023 15:53
    Dispersion trading is sensitive to volatility of volatility, also known as “volga,” due to its reliance on the correlation being linked to volatility. thetatitans.com/home/dispersion-trading/ The profitability of a dispersion trade, represented mathematically as P&L of dispersion, can calculated by the sum of the weighted realized volatilities of individual stocks minus the implied correlation of the index which the trader sold, thetatitans.com/home/dispersion-trading/ which can be calculated
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AMX 03 mei
    923,60
    +0,46% +4,26
  2. ASCX 03 mei
    1.173,13
    +0,06% +0,71
  3. BEL Mid 03 mei
    7.076,99
    +0,23% +16,43
  4. BEL Small 03 mei
    9.060,67
    +0,52% +47,27

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links