Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

 1. Premium

  Havikachtige centrale banken zetten beurzen lager

  Onze modelportefeuilles hielden de schade vorige week binnen de perken. De meeste centrale bankiers blijven als een havik op hun belangrijkste inflatiebestrijdingsmiddel zitten: de hoge rente.

 2. Premium

  Inflatiehoop en rentevrees

  Plussen en minnen in de modelportefeuilles de afgelopen week, maar de plussen overheersen. Exor koopt toch fors eigen aandelen in, Heineken klaagt over oplopende kosten en Just Eat Takeaway laat technisch een bodempatroon zien. En een nieuwe renteverhoging door de ECB.

 3. Premium

  Exor: Philips schikt, Ferrari naar de EuroStoxx 50

  Verschillende signalen wijzen erop dat de rentestijging op zijn laatste benen loopt, wat de aandelenkoersen weer in beweging zou kunnen brengen. Want die lijken niet vooruit te branden.

 4. Premium

  NN Group zet modelportefeuille NL in de plus

  Ruim 10% erbij op één dag, dat zien we niet vaak bij de grotere beursfondsen.

 5. Premium

  TotalEnergies blijft hoge kasstroom genereren

  TotalEnergies moest net als Shell over het eerste halfjaar een lagere winst rapporteren, maar slaagt er uitstekend in een hoge kasstroom te genereren.

  Dat is goed nieuws voor aandeelhouders: er vloeit aardig wat kapitaal hun kant op in de vorm van een verder verhoogde dividenduitkering en middels doorgaande inkoop van eigen aandelen.

 6. Premium

  BNP Paribas biedt zicht op dividendrendementen van 8%

  De halfjaarcijfers van Franse grootbank BNP Paribas waren goed, aandeelhouders hebben bar weinig reden tot klagen.

 7. Premium

  De kas is gespekt

  Diverse bedrijven in onze portefeuilles keerden de afgelopen weken dividend uit. Hierdoor lopen de posten cash verder op. Munitie voor nieuwe aankopen.

  Lang niet alle bedrijven keren dividend uit, maar de meeste namen in onze portefeuilles doen dat wel; diverse zelfs meerdere keren per jaar. Dat zijn misschien kleine bedragen, maar op de lange duur is dividend de belangrijkste component van uw totaalrendement, zeker als het consequent wordt herbelegd.

  De drie modelportefeuilles laten een gemiddelde outperformance zien 10,7%.

 8. Premium

  Modelportefeuille-update: Waarom reageren beleggers zo lauw op mooie cijfers?

  Mooie bedrijfscijfers leggen een goed fundament onder de beurzen, maar beleggers lijken er hun schouders over op te halen.

 9. Premium

  Baggercijfers Bayer

  Het Duitse Bayer waarschuwde eind juli al voor tegenvallende resultaten. De zwakke halfjaarcijfers kwamen daarom niet meer als een verrassing.

  De winstwaarschuwing van Bayer kwam eind juli rijkelijk laat. De definitieve halfjaarcijfers bevatten dus geen grote verrassingen meer. Ook de Duitsers hebben last van het fenomeen dat onder andere de chemiesector hard raakt: voorraadafbouw van afnemers. Dat is cyclisch en niet structureel.

 10. Premium

  Modelportefeuille-update: goede cijfers en outperformance

  Verschillende bedrijven kwamen met beter dan verwachte cijfers, maar de aandelenbeurzen reageerden daar niet positief op.

  Met name in de technologiesector wordt winst genomen. Gaat de opgelopen rente dan toch zorgen voor een correctie in de waarderingen?

 11. Premium

  Goed halfjaar Mercedes-Benz Group niet beloond

  De halfjaarcijfers van Mercedes-Benz Group zouden beleggers tevreden moeten stemmen, maar het aandeel is in de afgelopen 6 maanden per saldo weggezakt.

  Mercedes-Benz is een absoluut premiummerk waar consumenten graag een premie voor betalen. Op de beurs heeft het aandeel MBG echter een bescheiden waardering. Is dit het instapmoment?

 12. Premium

  Modelportefeuille-update: meer oog voor cijfers dan voor de rente

  De Fed en de ECB verhoogden vorige week de rente, maar beleggers reageerden er tamelijk onderkoeld op en hebben meer oog voor de halfjaarcijfers.

 13. Premium

  Meevallende inflatiecijfers doen beurzen goed

  Aandelenbeurzen reageerden positief op een iets lager dan verwacht Amerikaans inflatiecijfer. De angst voor verdere renteverhogingen ebde daardoor wat weg.

 14. Premium

  IEX Modelportefeuilles: eindsprintje

  De financiële markten verkeren nog altijd in een goede stemming en daar profiteren onze modelportefeuilles ook van.

 15. Premium

  Stellantis blijft zeer koopwaardig

  De beurzen kenden een slechte week en onze portefeuilles volgden. De angst voor verdere renteverhogingen houdt beleggers aan de zijlijn of maakt obligaties een serieuzer alternatief.

  De rentes op de obligatiemarkten zijn inmiddels zo ver opgelopen dat obligaties weer een serieus alternatief voor aandelen beginnen te worden. Zeker voor aandelen met hoge koers-winstverhoudingen, en dus een laag winstrendement, wordt de vergelijking ongunstiger.

  Dat weerhoudt de aandelenkoersen momenteel van verdere koersstijgingen. Onze modelportefeuilles deden in de afgelopen week dan ook noodgedwongen een stapje terug, maar ze deden het minder slecht dan hun benchmarks.

  We lichten een aandeel uit een van onze portefeuilles uit.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links