Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

 1. Premium

  Hoog rendement met hoog dividend

  Van de drie modelportefeuilles doet de hoog dividend-versie het tot op heden het beste. Dat was bij de start niet onze verwachting, maar er zijn verschillende redenen voor.

  De IEX Modelportefeuille Hoog Dividend bestaat uit aandelen die gemiddeld wat minder spectaculair bewegen dan hooggewaardeerde groeiaandelen.

 2. Premium

  Afscheid nemen van Disney en Prosus

  In de IEX Modelportefeuilles is vrijdagmiddag op Disney en Prosus winst genomen. Later kunnen we de winst tegen gunstiger voorwaarden herbeleggen, zo verwachten we.

 3. Premium

  Bayer wordt zwaar onder vuur genomen

  2023 is pas enkele dagen oud, maar voor Bayer dreigt het een onrustig jaar te worden nu enkele activistische aandeelhouders verandering eisen. Wat betekent dit voor het advies?

  Beleggers in het veelgeplaagde Bayer zullen allicht een déjà vu-gevoel hebben gekregen toen zij de headlines onder ogen kregen gisteren. Opnieuw heeft een activistisch aandeelhouder zich gemeld bij de Duitsers. Enkele jaren eerder dook het bekende Elliott Investment Management al op bij Bayer. 

  Hebben de activistische aandeelhouders een punt? En wat betekent dit voor het advies?

 4. Premium

  Het Jaws-effect bij BNP Paribas

  De Franse grootbank BNP Paribas slaagt er tot op heden in de inkomsten harder te laten stijgen dan de kosten.

  Er valt weinig af te dingen op de derdekwartaalcijfers van BNP Paribas. De bank zag de inkomsten opnieuw harder groeien dan de kosten en noemt dit het JAWS-effect. Een fraai stukje creatieve beeldspraak. Wat zijn de vooruitzichten?

 5. Premium

  Significante onderwaardering Bayer kent geen quick fix

  De derdekwartaalcijfers waren opnieuw zonder meer goed, maar het verlossende woord in het Roundup-dossier bleef achterwege.

  Duits hoofdpijndossier Bayer meldde eerder deze maand sterke derdekwartaalcijfers aan beleggers. De groei zat er wederom stevig in, al werd het concern daarbij wel mede geholpen door wat valutaire meewind.

 6. Premium

  Transacties Modelportefeuille Nederland: winst nemen op TKH

  De IEX Beleggersdesk heeft twee transacties gedaan in de Modelportefeuille Nederland.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland vindt u maximaal tien aandelen van bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord. In deze portefeuille hebben maandag enkele wijzigingen plaatsgevonden.

 7. Premium

  Transactie modelportefeuille Nederland: aandelenruil

  De IEX Beleggersdesk heeft een mutatie uitgevoerd in de modelportefeuille met Nederlandse aandelen.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland zitten tien aandelen van bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord.

  In deze portefeuille heeft een mutatie plaatsgevonden, die wij hieronder voor u toelichten.

 8. Premium

  Diversificatie Flow Traders werpt vruchten af

  Liquidity provider Flow Traders heeft een ronduit sterk derde kwartaal achter de rug dankzij uitzonderlijke omstandigheden op de Europese obligatiemarkt.

  Flow Traders wist vanochtend met veel beter dan verwachte derdekwartaalcijfers de handen van beleggers op elkaar te krijgen. Dit ondanks dat de handelscondities op de aandelenmarkten verre van optimaal waren.

 9. Premium

  Transactie modelportefeuille Nederland: aandelenruil

  De IEX Beleggersdesk heeft een mutatie uitgevoerd in de de modelportefeuille met Nederlandse aandelen.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland zitten tien aandelen van bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord.

  In deze portefeuille heeft een mutatie plaatsgevonden, die wij hieronder voor u toelichten.

 10. Premium

  Verhoging advies Galapagos

  Galapagos houdt een reeks roadshows in onder andere de VS. Dat doet de koers van het aandeel geen kwaad.

  Biotechconcern Galapagos is langzaam in wat rustiger vaarwater gekomen. Hoewel, gister schoot de koers van het aandeel met zo'n 7% omhoog. Dit was mogelijk een reactie op een herhaald koopadvies van een Amerikaanse zakenbank.

  Daarnaast houdt het biotechconcern een aantal presentaties voor beleggers, momenteel in de VS, later deze maand onder meer ook in Londen. De nieuwe topman, Stoffels, geniet een uitstekende reputatie en zal allicht met een enthousiast verhaal professionele beleggers over de streep weten te trekken.

 11. Premium

  Bliksemstart van de IEX Portefeuille Nederland

  De IEX Portefeuille Nederland is nu twee maanden onderweg en presteert uitstekend. Sinds 1 juli werd voorlopig een rendement van 9,6% neergezet.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland zitten bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord.

  We hebben op 1 juli de kans benut om goede groeiers tegen een aantrekkelijke waardering in portefeuille te nemen, en dat werpt nu al de eerste vruchten af.

 12. Premium

  BNP Paribas is een royale dividendbetaler

  Het Franse BNP Paribas is een van de grootste banken van Europa en kwam eind vorige maand met een stevige set cijfers naar buiten. Interessant voor beleggers?

  De Franse grootbank BNP Paribas maakt sinds 1 juli onderdeel uit van de IEX Hoog Dividend-portefeuille. Hoog tijd dus om Premium-leden kennis te laten maken met deze - potentiële - koper van ABN Amro.

 13. Premium

  Modelportefeuille Nederland verzilvert mooie winsten

  We verkopen twee posities.

 14. Premium

  Bayer tart geduld beleggers

  Sterke halfjaarcijfers voor Bayer, maar opnieuw verrast het concern onaangenaam met juridische claims vanuit zowel de VS als uit eigen land.

  De halfjaarcijfers van Bayer zijn an sich wederom ijzersterk. Het Duitse concern trekt de outlook voor geheel 2022 dan ook op. Toch kregen de cijfers een negatief onthaal. En dat valt wederom te wijten aan een - zeer oud - lijk uit de kast van het overgenomen Monsanto.

 15. Premium

  Kost gaat voor de baat uit bij Galapagos

  De halfjaarcijfers van Galapagos gelden als een mixed bag. Tegenover meevallende omzetten uit Jyseleca staat een verhoogde cashburn.

  Het glas bij Galapagos is halfvol, althans volgens beleggers. Het biotechconcern trok de verwachting voor de omzet uit Jyseleca op naar een bandbreedte van €75 - €85 miljoen en dat is €10 miljoen hoger dan eerder gedacht.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links