Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

 1. Premium

  Centrale banken zien rentepiek

  Beleggers gaan uit van dalingen van de kortere rentetarieven van de centrale banken in het nieuwe jaar. Dat stemt vrolijk.

 2. Premium

  Eindejaarsrally houdt aan

  Slecht nieuws over de economie is goed nieuws voor aandelen. Dat zagen we afgelopen week aan de portefeuilles. En er waren wat nieuwtjes.

 3. Premium

  Goednieuwsshow verzekeraars

  De schikking rond de woekerpolissen hielp de Nederlandse beurs aan winst. Internationaal waren het de dalende rentes die de koersen omhoog hielpen.

  Het was een prima week voor aandelen, met verschillende goede berichten over bedrijven uit onze modelportefeuilles.

 4. Premium

  ASML investeert op diverse fronten

  Het was een goede week voor aandelen. Indices wonnen ruim een procent. Het cijferseizoen zit erop, beleggers kunnen zich rustig op de feestmaand voorbereiden. Een eindejaarsrally behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

 5. Premium

  Inflatiecijfer biedt beleggers hoop

  Het was een goede week voor aandelen en het woord eindejaarsrally valt steeds vaker. Maar daarvoor zijn de bewegingen toch nog wat klein. Het rentebeeld biedt niettemin hoop.

 6. Premium

  Eindejaarsrally blijft nog uit

  De AEX profiteerde vorige week van een sterk herstel bij betalingsverwerker Adyen, dat eerder volledig instortte op tegenvallende halfjaarcijfers. Onze modelportefeuilles maakten beide koersbewegingen niet mee.

 7. Premium

  Modelportefeuilles: renterust brengt koersherstel

  Ahold Delhaize neemt de Roemeense keten Profi Rom Food over voor €1,3 miljard. Het aandeel van de Zaanse grootgrutter is sinds de start een stabiele factor in onze Nederlandse modelportefeuille. Het totaalrendement ligt inmiddels op 18%. Een belangrijk deel daarvan was dividendrendement, dat op jaarbasis nu bijna 4% is.

 8. Premium

  Tegenvallers zetten modelportefeuilles lager

  De drukste week van het derdekwartaalcijferseizoen bracht een aantal tegenvallers, maar er waren ook lichtpuntjes.

 9. Premium

  Derde kwartaal Mercedes-Benz Group valt tegen

  De aandelen Mercedes-Benz Group deelden in de algemene beursmalaise van dit moment en zakten fors op de cijfers over het derde kwartaal. De koers is in de afgelopen 3 maanden fors teruggezakt.

  Mercedes-Benz blijft echter een absoluut premiummerk waar consumenten graag een goede prijs voor betalen. Op de beurs heeft het aandeel MBG nu een zeer bescheiden waardering. Is dit een instapmoment?

 10. Premium

  Modelportefeuilles: wisselvalligheid troef

  De portefeuilles werden minder waard, maar deden het relatief goed.

  Na een sterke week was het de afgelopen week slecht toeven op de beurs. De start van het cijferseizoen bracht vooral tegenvallers en de vrees voor oplopende rentes stak ook de kop weer op.

 11. Premium

  Modelportefeuilles: Shell op hoogste koers sinds 2001

  Na enkele kwakkelweken weer eens een positieve beursweek. De markten gingen omhoog en onze portefeuilles boekten stevige plussen.

 12. Premium

  Zwakke euro goed voor de modelportefeuilles

  De Nederlandse portefeuille zit 0,7% boven het rendement van de AEX. De internationale en de dividendportefeuille verslaan hun benchmark met respectievelijk 8,2% en 24,2%.

 13. Premium

  Een dramatische week met lichtpuntjes

  Onze Nederlandse portefeuille werd vorige week vooral geraakt door de klap die verzekeraar NN Group in de rechtszaal kreeg. Aegon en ASR gingen ook onderuit. De AEX verloor 0,8%.

 14. Premium

  Havikachtige centrale banken zetten beurzen lager

  Onze modelportefeuilles hielden de schade vorige week binnen de perken. De meeste centrale bankiers blijven als een havik op hun belangrijkste inflatiebestrijdingsmiddel zitten: de hoge rente.

 15. Premium

  Inflatiehoop en rentevrees

  Plussen en minnen in de modelportefeuilles de afgelopen week, maar de plussen overheersen. Exor koopt toch fors eigen aandelen in, Heineken klaagt over oplopende kosten en Just Eat Takeaway laat technisch een bodempatroon zien. En een nieuwe renteverhoging door de ECB.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links