Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

 1. Premium

  Transactie modelportefeuille Nederland: aandelenruil

  De IEX Beleggersdesk heeft een mutatie uitgevoerd in de de modelportefeuille met Nederlandse aandelen.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland zitten tien aandelen van bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord.

  In deze portefeuille heeft een mutatie plaatsgevonden, die wij hieronder voor u toelichten.

 2. Premium

  Verhoging advies Galapagos

  Galapagos houdt een reeks roadshows in onder andere de VS. Dat doet de koers van het aandeel geen kwaad.

  Biotechconcern Galapagos is langzaam in wat rustiger vaarwater gekomen. Hoewel, gister schoot de koers van het aandeel met zo'n 7% omhoog. Dit was mogelijk een reactie op een herhaald koopadvies van een Amerikaanse zakenbank.

  Daarnaast houdt het biotechconcern een aantal presentaties voor beleggers, momenteel in de VS, later deze maand onder meer ook in Londen. De nieuwe topman, Stoffels, geniet een uitstekende reputatie en zal allicht met een enthousiast verhaal professionele beleggers over de streep weten te trekken.

 3. Premium

  Bliksemstart van de IEX Portefeuille Nederland

  De IEX Portefeuille Nederland is nu twee maanden onderweg en presteert uitstekend. Sinds 1 juli werd voorlopig een rendement van 9,6% neergezet.

  In de IEX Modelportefeuille Nederland zitten bedrijven met een sterke marktpositie, hoge rendementen op het geïnvesteerde vermogen en een uitstekend langetermijntrackrecord.

  We hebben op 1 juli de kans benut om goede groeiers tegen een aantrekkelijke waardering in portefeuille te nemen, en dat werpt nu al de eerste vruchten af.

 4. Premium

  BNP Paribas is een royale dividendbetaler

  Het Franse BNP Paribas is een van de grootste banken van Europa en kwam eind vorige maand met een stevige set cijfers naar buiten. Interessant voor beleggers?

  De Franse grootbank BNP Paribas maakt sinds 1 juli onderdeel uit van de IEX Hoog Dividend-portefeuille. Hoog tijd dus om Premium-leden kennis te laten maken met deze - potentiële - koper van ABN Amro.

 5. Premium

  Modelportefeuille Nederland verzilvert mooie winsten

  We verkopen twee posities.

 6. Premium

  Bayer tart geduld beleggers

  Sterke halfjaarcijfers voor Bayer, maar opnieuw verrast het concern onaangenaam met juridische claims vanuit zowel de VS als uit eigen land.

  De halfjaarcijfers van Bayer zijn an sich wederom ijzersterk. Het Duitse concern trekt de outlook voor geheel 2022 dan ook op. Toch kregen de cijfers een negatief onthaal. En dat valt wederom te wijten aan een - zeer oud - lijk uit de kast van het overgenomen Monsanto.

 7. Premium

  Kost gaat voor de baat uit bij Galapagos

  De halfjaarcijfers van Galapagos gelden als een mixed bag. Tegenover meevallende omzetten uit Jyseleca staat een verhoogde cashburn.

  Het glas bij Galapagos is halfvol, althans volgens beleggers. Het biotechconcern trok de verwachting voor de omzet uit Jyseleca op naar een bandbreedte van €75 - €85 miljoen en dat is €10 miljoen hoger dan eerder gedacht.

 8. Premium

  Onzekerheid overschaduwt sterke cijfers BMW

  De Duitse automaker waarschuwde bij de halfjaarcijfers dat de leveringen kunnen terugvallen in de tweede jaarhelft. Het aandeel verloor daarop 5%. Dat zou wel eens een mooi instapmoment kunnen opleveren.

  De cijfers die BMW over het tweede kwartaal kon overleggen waren ondanks oplopende kosten beter dan verwacht. De Duitsers hielden ook vast aan hun eerder afgegeven outlook van een winstmarge van 7% tot 9%. Dat is wel iets onder de lange termijn doelstelling van 8% tot 10%, maar zonder eenmalige zaken zou de marge in de eerste 6 maanden op 12,6% hebben gelegen.

 9. Premium

  Internationale toppers voor de lange termijn

  Maak kennis met de tien aandelen in de recent gestarte internationale modelportefeuille.

  Een internationale portefeuille bestaande uit de beste bedrijven en de beste aandelen ter wereld. Dat is nogal een ambitie.

 10. Premium

  Markt reageert te cru op cijfers Flow Traders

  ETP liquidity provider Flow Traders krijgt de handen niet op elkaar met zijn Q2-cijfers. Terecht of niet?

  De resultaten over het tweede kwartaal van Flow Traders vallen tegen, om maar direct met de deur in huis te vallen. Hoewel de resultaten zoals al verwacht duidelijk onder de sterke Q1-cijfers liggen, zit het venijn vooral in de staart.

 11. Premium

  Preview op de cijfers van Flow Traders

  De ETP liquidity provider komt vrijdag met zijn halfjaarcijfers. Een vooruitblik op de verwachte resultaten.

  Flow Traders houdt de gemoederen flink bezig de laatste tijd. Oorzaak is de koersdruk op het aandeel. Daar stonden wij eerder al uitgebreid bij stil. Een directe aanleiding ervoor kon niet gevonden worden.

 12. Premium

  Drie nieuwe modelportefeuilles: kampioenen op lange termijn

  30 Nederlandse aandelen, internationale largecaps en dividendaandelen met potentie.

  Goed nieuws! De analisten van de IEX Beleggersdesk hebben nieuwe modelportefeuilles samengesteld, met aandelen die in hun ogen de potentie hebben om op langere termijn de markt te verslaan.

  Het gaat om drie portefeuilles met elk tien aandelen: een internationale portefeuille, Nederlandse portefeuille en een portefeuille met dividendaandelen. 30 potentiële kampioenen voor de langere termijn dus. Wie lid is van IEX Premium krijgt toegang tot deze portefeuilles.

 13. Premium

  Geen aanleiding voor koersafstraffing Flow Traders

  Flow Traders ging afgelopen vrijdag hard onderuit en doet het vandaag nog eens dunnetjes over. Wat is er aan de hand?

  Tot verrassing van velen - de Beleggersdesk niet uitgezonderd - maakte Flow Traders afgelopen vrijdag een snoekduik op het Damrak en ook vanochtend kan het aandeel geen potten breken.

  Nu is Flow Traders als beursgenoteerde onderneming verplicht direct melding te doen van materiële ontwikkelingen.

 14. Premium

  De IEX Modelportefeuille loopt schade deels in

  Het is en blijft onrustig op de financiële markten, waar de waan van de dag regeert. Een lastige periode voor beleggers, maar wel eentje die ook fraaie kansen biedt.

 15. Premium

  Interessante diversificatiestap van Galapagos

  Galapagos slaat nieuwe wegen in door een tweetal acquisities van biotechbedrijven actief in de oncologie. De kost gaat voor de baat uit.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links