Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Modelportefeuilles: +17,6% in 2023

IEX Modelportefeuilles: +17,6% in 2023

De drie modelportefeuilles die IEX sinds medio 2022 bijhoudt hebben in het afgelopen beursjaar gemiddeld een rendement van 17,6% opgeleverd.

De samenstelling van de modelportefeuilles is in 2023 een aantal keer gewijzigd; Premiumleden van IEX (sluit u hier aan) hebben die aanpassingen op de voet kunnen volgen. Een deel van de portefeuilles heeft in 2023 uit contanten bestaan, maar momenteel zijn zij weer nagenoeg vol belegd.

De Nederlandse portefeuille bestaat nu uit 9 aandelen met een notering in Amsterdam, de internationale portefeuille en de hoog dividend-portefeuille beide uit 10 aandelen van diverse beurzen. Het zijn 26 ondernemingen (drie zijn er in twee portefeuilles opgenomen) waar de analisten van IEX voor de lange termijn veel vertrouwen in hebben.

Open grenzen

Landsgrenzen vervagen overigens ook in beleggingsland meer en meer. Het Nederlandse Booking.com (opgenomen in de internationale portefeuille) heeft alleen een Amerikaanse beursnotering, maar het hoofdkantoor staat gewoon in Amsterdam. Stellantis, in 2023 het beste aandeel in de drie portefeuilles, is ook een Nederlandse NV maar zit als Frans/Italiaans/Amerikaanse automaker in de hoog dividend-portefeuille.

Via Exor zit Stellantis ook een beetje in de Nederlandse portefeuille. De investeringsmaatschappij van de Italiaanse familie Agnelli zit in de AEX maar bevat, afgezien van het belang in Philips, vooral deelnemingen in Italiaanse bedrijven.

Wist u al dat u voor slechts €24,95 drie maanden lang toegang heeft tot onze modelportefeuilles? Klik hier en krijg direct toegang tot onze succesvolle modelportefeuilles!

Kopen en/of houden

De IEX Modelportefeuilles dienen beleggers als voorbeeld of referentiekader en kunnen naar keuze volledig of deels worden gekopieerd in de eigen vermogensmix.

De drie losse portefeuilles bieden op zichzelf voldoende spreiding, maar een portefeuille met alle 26 namen (gelijk gewogen) vormt in onze ogen helemaal een goed gespreid geheel. De meeste aandelen in de modelportefeuilles hebben bij IEX voor de kortere termijn (12-18 maanden) een koopadvies. Sommige hebben een houden-advies maar zijn vooral opgenomen omdat zij het risicoprofiel van de portefeuille als geheel verlagen. Aandelen met een verkoopadvies worden vermeden.

IEX is ervan overtuigd dat in deze modelportefeuilles de belangrijkste en meest kansrijke sectoren voor beleggers wereldwijd op een goede manier vertegenwoordigd zijn. Maar selectief winkelen of de wegingen aanpassen naar persoonlijke voorkeuren kan natuurlijk ook, het is uw abonnement.

Hoe u de succesvolle IEX Modelportefeuilles ook gebruikt, IEX wenst u voor 2024 alle succes op de beurs en zal er weer alles aan doen u daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen!

De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Patrick Beijersbergen

Patrick Beijersbergen is sinds 1996 werkzaam in de financiële wereld als beleggingsadviseur, vermogensbeheerder en analist. Beijersbergen heeft meerdere boeken over geld en beleggen geschreven.

Meer over Patrick Beijersbergen

Recente analyses van Patrick Beijersbergen

  1. 25 apr Mooi instappunt bij dit aandeel uit de portefeuille van Paul Tudor Jones
  2. 23 apr Terecht een duur aandeel
  3. 23 apr Modelportefeuilles: dit aandeel koerst 40% hoger, maar er zit nog meer in het vat

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links