Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen hoger gesloten

Europese beurzen hoger gesloten
Beeld: EC

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot vlak op 469,97 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 15.761,45 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 6.816,96 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.122,95 punten.

"De markt gaat heel langzaam omhoog", zei marktanalist Trevor Greetham van Royal London Asset Management. "Het voelt nogal fragiel aan voor mij: het voelt alsof de aandelenmarkt, in ieder geval tijdelijk, kan worden getroffen door slecht nieuws over de deltavariant. Maar het zal een dip zijn, waar de markt weer van herstelt", zei hij.

Het zwaartepunt lag vrijdag bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport. Uit die data bleek dat de werkgelegenheid in de VS in juli onverwacht hard is gestegen. Het aantal banen steeg met 943.000, terwijl de markt rekende op een stijging van 865.000 banen. Daarmee kwam de werkloosheid uit op 5,4 procent, tegen 5,9 procent in juni. De arbeidsparticipatie bedroeg 61,7 procent, terwijl het uurloon steeg met 0,11 dollar tot 30,54 dollar per uur.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een mooi rapport. "In alle opzichten", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd in Europa bekend dat de productie van de Duitse industrie in juni op maandbasis is gedaald met 1,3 procent. Econoom Carsten Brzeski van ING rekent er echter op dat de industrie in de grootste economie van de eurozone zal herstellen wanneer de problemen in de leveringsketen afnemen.

De euro/dollar noteerde op 1,1764. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1823 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1832 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

ING opende vrijdag de boeken en presteerde volgens analisten beter dan verwacht. De bank kon vooral profiteren van een vrijval van voorzieningen, terwijl de fee-inkomsten harder stegen. Ook kondigde bank een dividenduitkering aan. Het aandeel steeg ruim 3,0 procent.

Ook andere financials deden het goed. Société Générale steeg 2,0 procent terwijl Deutsche Bank 1,3 procent steeg.

HelloFresh verhoogt de omzetverwachting voor heel het boekjaar, maar stelt de EBITDA-marge juist neerwaarts bij. Dit bleek donderdagavond uit een persbericht van het Duitse bedrijf dat maaltijdboxen levert. In het tweede kwartaal zijn de resultaten verbeterd, meldde HelloFresh, dat de boeken volgende week opent. Het aandeel verloor circa 2,5 procent.

Covestro heeft in het tweede kwartaal de cijfers sterk zien stijgen en handhaafde de outlook voor het hele boekjaar. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van de Duitse specialist in onder meer polymeren. Het aandeel daalde circa 0,5 procent.

Allianz heeft in het tweede kwartaal van 2021 opnieuw betere resultaten geboekt en werd positiever voor heel dit jaar. De verzekeraar kondigde vrijdag ook een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 750 miljoen euro. Het aandeel steeg 2,6 procent.

In Parijs ging Atos maar liefst 10,9 procent hoger bij zeer hoge volumes. Atos bekijkt de mogelijkheden om sommige activiteiten te verkopen. En daar werd door analisten positief op gereageerd.  

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 4.435,11 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 100% zegt kopen 2 stemmen
DAX 100% zegt kopen 2 stemmen
PSI 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. CAC 40 18:05
    8.057,80
    -0,92% -74,69
  2. DAX 27 mei
    18.774,71
    +0,44% +81,34
  3. PSI 18:05
    6.910,19
    -0,40% -27,95

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links