Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wonderbaarlijk herstel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2011 10:10
    Premier Rutte roept dat we Griekenland niet in de steek mogen laten omdat dan "onze" spaar- en pensioengelden in gevaar komen. Min. van Financien De Jager roept dat de banken en pensioenfondsen op, al dan niet vrijwillige basis, moeten meebetalen aan de Griekse crisis. Dit zijn toch dezelfde spaar en pensioengelden.
    In de USA kibbelen Democraten (welzijn) en Republikeinen (geen belastingverhogingen) over een kredietplafond waarvan beiden weten dat het niet verhogen hiervan, beide zaken in gevaar brengt.
    Waarom zouden de financiele markten wel logisch reageren als de uiteindelijke beslissers (politici) iedere logica momenteel lijken te ontberen.
  2. [verwijderd] 11 juli 2011 10:15
    Eens met de teneur van je artikel. Ik begrijp er als geïnteresseerde leek helemaal niets meer van behalve dat men maskers heeft opgezet in de grote schuldenparade. It's the debt stupid, lijkt ook al niet meer te werken. Ik las dat de Japanse overheid rondom de tijd dat er ellende was bij die kernreactoren, had bevolen dat de beurzen niet meer dan 1% mochten op en neer gaan. Ik heb het niet bijgehouden. Het duidt op grote vrees bij regeringen voor wat niet te besturen is, namelijk heftige sociale onrust. Zijn die staatsobligaties nou zo veilig? Iedereen zegt het en als je vraagt 'Waarom dan?' krijg je alleen een mantra te horen. In de BUND? En Duitsland heeft in totaal minstens zoveel schuld als Griekenland maar het is productiever dan griekenland en daarom mag je torenhoge schulden hebben of is schuld gewoon zoiets als een fatamorgana behalve dan voor de gewone burger? Short DOW gesloten op vrijdag want het zal wel weer meevallen, dacht ik en ja hoor, Italië krijgt een wasbeurt. Andere turbo's naar de knoppen.
  3. forum rang 4 ischav2 11 juli 2011 11:02
    Ik zie de afgelopen weken als een dead cat bounce. Ik vertrouw de markten voor geen meter en heb alles geparkeerd op een lousy spaarrekening dan wel in Noorse staatsobligaties om het valutarisico van de Euro af te dekken. Technisch zie ik ook geen reden om in aandelen belegd te zijn.
  4. Wij Rosario 11 juli 2011 12:17
    StandaardEnArm 11 jul 2011 om 10:32
    In dit geval kan het ook met een ei bedoeld zijn iets moet leiding nemen in de rampspoed.
    Zoals al vaker gemeld de grote correctie is in 2001 begonnen en al het geprinte geld met bijbehorende peptalk kan de koersen wel tijdelijk optrekken maar het houdt geen stand. Beleg in tastbaar spul en niet in allerlei bankrommel zoals VIX is mijn gratis advies.
  5. forum rang 7 handyman6 11 juli 2011 12:24
    Elke ondernemer weet dat het maken van schulden juist goed is :het risico van jouw ondernemen komt immers bij de ander te liggen!
    En wat kan je uiteindelijk gebeuren?Failliet gaan en opnieuw beginnen:prima toch?!
    Zolang beleggers met " in-loondienstogen" naar schulden blijven kijken ,komen we van dat dagelijkse gepiep over schuldenplafonds nooit af:ondertussen trekken de beurzen zich er al lang niks meer van aan ...die kijken naar (te verwachten)winstcijfers/dividenden..grH6
    ps..precies Frank:de Amies hebben zo'n enorme(deels verborgen) techniese voorsprong..als ze daar nu es wat meer mee deden voor burgers,zou de eco boomen!
  6. [verwijderd] 11 juli 2011 12:27
    Dat beurzen stijgen is denk ik vooral omdat de leidende indices dmv een soort survival of the fittest altijd bestaat uit de meest sterke bedrijven.
    Bedrijven die niet innoveren zullen uiteindelijk amper meer verhandeld worden en verhuizen naar de meer lokale indices en uiteindelijk van de beurs verdwijnen. Er komen nieuwe innoverende bedrijven voor in de plaats.
    Dan de schuldpositie van Amerika. Ik zie de dollar simpelweg niet vallen daar er een interdependentie is met vooral China. Die Chinezen zullen de dollar niet laten klappen want dan zijn hun bezittingen direct niets meer waard, stort hun eigen economie in etc.
  7. [verwijderd] 11 juli 2011 13:35
    De beursreactie in USA is helemaal niet moeilijk te verklaren. Herinneren jullie je TARP? Een gedeelte van het programma was / is bestemd om aandelen te kopen.
    Nu het spel. Stijgende koersen van aandelen = hogere onderpandswaarde = meer krediet = hogere consumptie = groei van de economie. Ik heb de indruk dat de FED telkens als de koersen dreigen onderuit te gaan, steunaankopen doet. Alleen als er sprake is van een stortvloed van verkopen met instortende koersen, gaat deze truc hun krachten te boven. Momenteel zijn de volumes laag, dus werkt het.
    Soms zijn dingen gewoon simpel - als je weet waar je moet kijken.
  8. [verwijderd] 11 juli 2011 15:58
    Solidariteit met wie eigenlijk. Dat vraag ik me ook steeds af bij de Europese schuldencrisis. Griekenland cs komen in de problemen omdat ze niet tegen normale rentes kunnen lenen om de aflopende staatsobligaties te herfinancieren. Volgens de Jager en consorten moeten Europe banken hieraan meebetalen door hun obligaties weer te beleggen in Griekenland (en later wellicht andere landen).
    Welke partijen hebben dan eigenlijk voordeel bij deze herfinanciering met Europees belastinggeld? Plaatselijke vermogende beleggers, plaatselijke banken of rijke landen als China? Hier lees ik nooit iets over.
  9. [verwijderd] 11 juli 2011 16:33
    quote:

    pensioenbelegger schreef op 11 juli 2011 15:58:

    Solidariteit met wie eigenlijk. Dat vraag ik me ook steeds af bij de Europese schuldencrisis. Griekenland cs komen in de problemen omdat ze niet tegen normale rentes kunnen lenen om de aflopende staatsobligaties te herfinancieren. Volgens de Jager en consorten moeten Europe banken hieraan meebetalen door hun obligaties weer te beleggen in Griekenland (en later wellicht andere landen).
    Welke partijen hebben dan eigenlijk voordeel bij deze herfinanciering met Europees belastinggeld? Plaatselijke vermogende beleggers, plaatselijke banken of rijke landen als China? Hier lees ik nooit iets over.
    Met de polici natuurlijk!

    Deze hard werkende mensen worden uiteindelijk vorstelijk beloond als ze de gepeperde rekeningen succesvol bij de belastingbetalers en eh.. brave pensioenbeleggers neer weten te leggen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links