Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleintjes blijven achter

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 07:30 Weinig reden tot zorg 14
  2. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  3. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 18 december 2023 17:13
    Kleintjes zijn te trikky op dit moment. Zeker in bad weather circumstances. Ze kunnen omvallen en kunnen snel het slachtoffer worden van zwaar naar beneden duwende verkopers en verkoopsters. Er zit natuurlijk als tegenhanger een extra reward in.

    Beurzen doen rood. Wat ze in tijden niet hebben gedaan. Europese futures dan. Amerikaanse futures staan gewoon op groen.

    Op zich niet het beste teken om zo de dag te eindigen. Zo veel mogelijk op de laagste koersen van de dag.

    Adyen.TTROO is niet overtuigd en zie zelfs een top bij de 1.200 a 1.250 zone. En daarmee gaat de dalende trend gewoon verder. Eerst wellicht nog rusten op de 1.000 en daarna door naar de 800? We gaan het zien in 2024.

    Akzo. Ook een middel lange top daar? Op weg naar een 50? Waar waren die mooie tijden gebleven dat ze ruim 100 euro deden?

    ASML. Is de Chinese extra gekochte omzet in 2024 opvangbaar door andere partijen? En hoe dichtbij komen de Chinezen in 2024 bij ASML? Wat gaan de Japanners en wat gaan de Amerikanen doen? Ook zij staan niet stil op ASML gebied.

    Shell. Herstel begonnen? Een mooie uprit voor de boeg daar.
  2. forum rang 6 ttroo 18 december 2023 17:17
    Apple. Ze doen het keurig met een -1.4%.
    Kan meer vanaf. De top is gezet.
    Ze moeten wat gaan opgeven na dit kwartaal. Ze zijn nog weinig leidend. Hebben geen Auto, hebben geen AI, hebben geen baan brekende smartphone features. En ze financieren zich heel duur. Daar gaat een prijs betaald worden. Nog niet dit kwartaal. Want dit is het 1e kwartaal van Apple en die is altijd geweldig, maar de volgende kwartalen moeten ze wat gaan opgeven. Wordt zeer interessant. Gelukkig voor ze zitten ze nog niet in een zwaar concurrerende markten. Met low, mid en high models. Zodra de concurrentie zwaarder gaat worden, zal Apple dit meer en meer gaan merken.
  3. forum rang 6 ttroo 18 december 2023 18:42
    Het is de midden grafiek die de ruimte voor hoger creeert.
    Het is lastig want op de korte termijn zitten veel fondsen zo'n beetje tegen het hoogtepunt aan. Maar dat kan doorgaan omdat de midden grafiek er ruimte voor houdt.
    Dat het een flinke top gaat worden. Ja. Zeker. De mid en de korte termijn grafiek gaan samen pieken.

    Het maakt het wel lastig. Want met die over de top technische waarderingen is de gedachte al snel dat het lager kan en moet. Maar de mid grafiek moet niet over het hoofd worden gezien.

    VIX is het zelfde verhaal. Al een tijdje duwen ze de VIX naar zeer lage technische waarderingen en ook hier geeft de mid grafiek van de VIX de ruimte aan. Het maakt het wel lastig Want er zou zo een sprong hoger kunnen plaatsvinden. Maar zo te zien ook niet vandaag. Het wordt wel krappies daar.

    Lastige is uiteraard macro economische omstandigheden met 3 a 4 gesloten beursdagen voor de deur en een hoog veiligheidsrisico in Europese landen. Dat doen ze zeker niet voor de lol. Alleen hoe ernstig het kan worden en wanneer, dat lezen we helaas wanneer het heeft plaatsgevonden.

    Het omvaren daar zit niet heel veel aan. Tuurlijk. Het wordt wat duurder, financieren wordt wat duurder. Het is mogelijk wel trikky voor partijen die qua cash op het randje zitten. Maar dan werden ze vanzelf toch wel een keer over de rand geduwd.

    De beren hebben nog wel wat ruimte op de korte termijn grafieken om het met een 2 a 4 procent naar beneden te gaan drukken, maar ze verspelen wel een stuk van hun potentie. En als de beren te lang wachten, verspelen ze zelfs meer dan dat. Dan wordt dalen een dalinkje.

    De mid grafieken lijken te pieken voor de beurzen rond mid Januari en dat doet de VIX met de bodem in de midgrafiek. Dus dat houdt TTROO in de gaten als een maximaal termijn voordat de beurzen goed gaan corrigeren. Maar dat is op dit moment. Het kan zomaar een week eerder zijn of een week later. In termijnen denken kan geen kwaad.

    Een Europese daling zoals deze moet morgen worden opgevolgd. Anders blijft het te veel hangen en hangen is steeds meer in het nadeel van de beren. Maar nogmaals er is nog genoeg ruimte voor de beren. Als ze die ruimte ook daadwerkelijk pakken, zien we morgen.

    TTROO cash positie is goed en TTROO blijft geduldig monitoren. Maar geen shorts uitbreidingen op dit moment.

    Have Fun!
  4. antiflow 18 december 2023 18:55
    quote:

    Calimero schreef op 18 december 2023 17:54:

    [...]
    Hey .. die antiflow heeft het in de vingers .. als hij nou even zegt waar we heen moeten ... dan komt dat ook misschien ... :)

    www.youtube.com/embed/io7Z9Jb8SJs?rel...
    Het is geen overtuigend rood, laat ruimte voor wederom een nieuwe stijging. Alle candles die duiden op lager zijn de laatste weken waardeloos gebleken. Maar goed dat is de tactiek, tegen alle verwachtingen in het tegenovergestelde doen. Doptieman kan dat beamen!
  5. Nick75 18 december 2023 19:20
    quote:

    need_to_hold schreef op 18 december 2023 18:10:

    Ondertussen in de VS : allemaal nieuwe all time highs

    Ook de Fed begrijpt het niet goed blijkbaar

    CNBC
    Fed's Goolsbee says he was 'confused' by last week's market reaction
    het is nog niet ten einde zo te zien. Op naar de 9de groene dag op rij.....
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links