Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NRVT wil af van desktoptaxaties

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 robrdam 15 september 2023 10:44
    Een paar opmerkingen: een taxatie dient om de marktwaarde van een woning te bepalen. Op het moment van een transactie is die transactieprijs bijna per definitie de marktwaarde, tenzij er andere factoren (ouder/kind, witwassen) een rol spelen. Die 30% van de taxaties die gelijk zijn aan de koopprijs verbazen mij dus niet, de 60% waarbij de taxatiewaarde hoger is dan de transactieprijs wel. Zeggen de taxateurs dat 60% van de verkopers cadeautjes aan het uitdelen zijn (van maar liefst 5,3% gemiddeld!)? Of laten de verkopende makelaars ernstige steken vallen en adviseren ze hun opdrachtgevers niet goed?
    Verder begrijp ik niet waar de klacht om gaat, de desktoptaxatie is bedoeld om een globale inschatting te maken, en daarbij zul je aan de voorzichtige kant blijven. Die nieuwe luxe keuken en prachtige badkamer worden daarin niet meegenomen. Daarbij nog een keer een afslag van 10% voor de hypotheekbasis, en iedereen is gelukkig. Wil je echter dichter langs het randje financieren dan ben ik het eens met een uitgebreide taxatie, zonder dat overigens een "werkelijke" waarde te willen noemen. Het lijkt er op dat deze NVM makelaar het vooropgezette doel had een klacht in te dienen waarbij naar mijn mening totaal geen basis voor een klacht is. De 500K vanuit de desktoptaxatie ten opzichte van de 630K van de uitgebreide taxatie is volledig in overeenstemming met wat ik zou verwachten.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links