Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Makelaarsbranche neemt maatregelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling 1
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 StoplossBurner 1 april 2022 11:43
    Allemaal lapmiddelen op lapmiddelen voor een ontspoorde huizenmarkt (in ieder geval voor de instappers) met alle uitwassen die er uit volgen zoals dit er één van is. Dit opblazen wat voor 80% zo bewust geregisseerd is door de overheid in de afgelopen decennia met als grootste aanjager de VVD. 20% kun je nog toeschrijven aan de ECB.
  2. Duym 30 april 2022 06:31
    Vastgoedmakelaars, de grootste bedriegers en parasieten onder de huisparasieten, doen het nog straffer. Je moet al een ferme knop in je hersen, zeg maar in je geweten, kunnen omdraaien om een goede makelaar te zijn, en wel om twee redenen:
    1. Ik ken niet een beroep waarin één man de belangen van twee tegenstelde partijen zegt waar te maken: de koper maakt hij wijs om het goed aan een zo gunstig mogelijke prijs aan te bieden, en aan de verkoper om het goed aan een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen. Hoe dat te rijmen valt, mogen ze eens uitleggen.
    2. Als elke vastgoedmakelaar na de verkoop van een eigendom zich de vraag zou stellen of hij het verkochte pand in de huidige staat en aan de overeengekomen verkoopprijs aan zijn zoon of dochter zou verkocht hebben, dan kan hij de boeken sluiten. Hij ziet en weet veel zaken die de enthousiaste koper niet ziet; ik zou alvast geen goede makelaar zijn.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links