Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

 1. Premium

  Groei Nvidia lijkt geen grenzen te kennen

  Nvidia wist gisteren nabeurs weer de toch extreem hoge verwachtingen te overtreffen. En aan het groeiverhaal komt voorlopig nog geen eind.

  Nvidia wist wederom de hooggespannen verwachtingen te overtreffen met een omzet van $26 miljard in het eerste kwartaal van fiscaal 2025. Daarmee kwam de omzetgroei uit op 262%(!) en dat is echt ongekend hoog voor een dergelijk groot bedrijf.

  Deze groei werd mogelijk gemaakt door de Datacenterdivisie, waar de groei zelfs 427% was en de omzet uitkwam op $22,6 miljard. Bij kleine startups zijn zulke groeicijfers al extreem goed; voor het op twee (Microsoft, Apple) na grootste bedrijf van de wereld is zoiets ongekend.

 2. Premium

  Overnamespeculatie stuwt koers NSI

  De koers van kantorenfonds NSI is de afgelopen weken flink gestegen door een opmerkelijke transactie.

  De Singaporese First Sponsor Group vergrootte zijn belang van 2,87% tot 13,52% tegen een prijs die 11% boven de beurskoers lag. Dat voedt de overnamespeculatie.

 3. Premium

  Mooie opsteker voor Shell

  Beleggers konden zich in zeer ruime mate vinden in de gewijzigde CO2-doelstellingen van Shell en daarmee is de kous weer af. Voorlopig dan; beleggers doen er verstandig aan op 12 november alert te zijn.

  Het dreigde een roerige aandeelhoudersvergadering te worden bij Shell, maar dat bleek mee te vallen, mede overigens dankzij flink aangescherpte beveiliging. De uitstekende jaarresultaten riepen weinig vragen op.

 4. Premium

  Aantrekkelijke robotbouwer uit het Noorden

  Autostore maakt efficiënte magazijnrobots en bestaat al bijna dertig jaar. Het relatief kleine Noorse bedrijf, deels in handen van Softbank, groeit hard en heeft genoeg potentie.

  Autostore is een Noors bedrijf dat voor 40% in handen is van Japanse techinvesteerder Softbank. Het maakt robotsystemen voor magazijnen die volledig automatisch goederen kunnen oppakken en opbergen.

 5. Nvidia lijkt de beursdag te redden, Fed laat het afweten

  Nvidia heeft geleverd waar beleggers om vroegen. Verder: Fed-notulen, Vivoryon en Onward.

 6. Nvidia test cruciale barrière

  Kan Nvidia de torenhoge verwachtingen waarmaken? Technisch ligt het aandeel er, afgezien van de recente consolidatie, uitstekend bij.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links