Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffen

  1. Premium

    Gasmarkt blijft uiterst gespannen

    Europa lijkt de dans van een gascrisis dankzij een bijzonder zachte winter te ontspringen. Althans, voor nu.

  2. Premium

    Beleggen in grondstoffen: lucratief, maar complex

    Particuliere beleggers storten zich in toenemende mate op beleggen in commodities. De vraag is of dat nu wel zo verstandig is.

    De handelsvolumes in zaken als goud, zilver, olie en koper lagen het afgelopen jaar bijna 100% hoger dan over 2021, waarbij mini-futures veruit de sterkste groei lieten zien. Dat is juist de categorie waar vooral retailbeleggers in investeren, in verband met de lagere margins ten opzichte van reguliere futures.

  3. Vooruitblik 2023: koper, nikkel, goud, zilver, platina en palladium

    2022 was een jaar van twee gezichten op de metalenmarkten. Wat brengt 2023 voor koper, nikkel, goud, zilver, platina en palladium, volgens grondstoffenspecialist Koen Lauwers?

  4. Vooruitblik 2023: olie, gas, uranium, koffie en suiker

    Grondstoffen hebben afgelopen jaar beter gerendeerd dan de meeste aandelenindexen en obligaties, al zijn de onderlinge verschillen groot. Wat brengt 2023 volgens grondstoffenspecialist Koen Lauwers?

  5. Premium

    Koning Koper

    De koperprijs is een belangrijke barometer voor de economie, maar het metaal speelt de komende jaren ook een cruciale rol in de energietransitie. Goldman Sachs noemt het ‘de nieuwe olie.’

  6. Premium

    Opec+ scoort minpunten

    Ondanks de inflatiecrisis verlaagde Opec+ de productie met 2 miljoen vaten. De reactie op de oliemarkt valt voorlopig mee, maar op de lange termijn kunnen de consequenties groot zijn.

    Stelt u zich voor dat uw energiemaatschappij de stroomprijzen verhoogt met als argument dat door de al hoge prijs de vraag terug dreigt te lopen, wat zou kunnen leiden tot lagere prijzen. Dat is - enigszins gesimplificeerd - wat de Opec+-landen gisteren als argument gaven voor de beperking van de dagelijkse productie met 2 miljoen vaten.

  7. Goud: peak negativisme

    Het rendement van goud is dit jaar ronduit ontgoochelend. Hoe kan dat? Grondstoffenanalist Koen Lauwers geeft een verklaring. Maar hij ziet ook mooie kansen, met name bij de gouddelvers.

  8. Uranium-bullmarkt staat in de steigers

    Grondstoffenexpert Koen Lauwers duidt de ontwikkelingen en tipt twee ETF's waarmee u kunt inspelen op de toekomstige prijsevolutie in de uraniumsector.

  9. Wat als Rusland de gaskraan verder dichtdraait?

    Bereid u voor op een diepe recessie, zegt hoofdeconoom Sandra Phlippen van ABN Amro.

  10. Vooruitzichten olie, gas, goud en zilver na een bewogen tijd

    De kans is groot dat goud wordt herontdekt als een systeemhedge. Voor de olieprijs loopt op korte termijn de weg van de minste weerstand omhoog.

  11. Premium

    Beleggen in olie, hoe moet dat?

    Alle belangrijke beleggingsthema’s van dit moment hebben invloed op de olieprijs - maar hoe belegt u daar precies in? En wat betekenen de termen contango en backwardation?

  12. Meer vraag naar zeldzame aardmetalen door transitie naar koolstofarme economie

    De prijzen bereikten begin 2022 het hoogste peil in meer dan tien jaar. Er is een ETF waarmee u in deze markt kunt beleggen.

  13. Premium

    Goud versus bitcoin in 2022: voorlopig 1-0

    Bitcoin is 2022 ondanks inflatie en de oorlog in Oekraïne slecht begonnen. Goud steeg wel - blijft dat het beeld voor 2022?

  14. De impact van de oorlog in Oekraïne op de grondstoffenmarkten

    Voor een aantal markten zijn Russische en Oekraïense grondstoffen van essentieel belang: onder andere energie, meststoffen, tarwe, zonnebloemolie, palladium en titanium.

  15. Wat zijn de vooruitzichten voor koper, nikkel en aluminium?

    In zijn derde vooruitblik gaat grondstoffenspecialist Koen Lauwers in op de markten voor basismetalen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links