Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onteigenen voor gevorderden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2013 19:22
    quote:

    Ghestem schreef op 7 februari 2013 15:47:

    De markt bepaalde dat de frequenties zoveel moesten kosten. Je weet wel die markt waar iedereen zo gek van is want de overheid snapt er helemaal niets van en is meestentijds ook nog corrupt en wat al niet te meer.
    Bij KPN is de grote koersval veroorzaakt door KPN en niemand anders. De aangekondigde emissie van 4 miljard is buiten elke proportie. Met een emissie van 0,5 tot 1 miljard had de markt vermoedelijk wel kunnen leven daar het ook wel ietwat in de lijn de veerwachting lag.
    Nee, die frequenties kosten natuurlijk feitelijk niets. Het is gewoon een ordinaire belasting.
  2. forum rang 6 haas 7 februari 2013 21:19
    Omdat schijnbaar er iets kan gebeuren zoals met SNS heeft de Ne overheid wetten gemaakt en...........Toezichtorganen opgericht.....

    Van Mismangement is er in ieder geval sprake bij de Overheid en haar toezichtsorganen: wss wel toezien ? maar wss de andere kant uutgekeken
    Immers n beetje belegger kan dat van SNS met de klompen aanvoelen,wss ook wel zonder die klompen dat het niet goed liep.........

    Zij die namens de burgers hebben zich niet van taak gekweten
    Wel zadelen ze de burgers op met grote schuldenpost van 3.7 + 5 miljard
    EN vele Nederlanders zijn de dupe wss..............
    rechtstreeks in ieder geval met die 3.7
    En velen wss direkt of indirekt doordat ze iets deden met SNS
    --------------------------------------------------
    dit staat los van het feit dat er ook sprkae is van mismanagement SNS

    Maar daarom waren er ook wetten/toezichthouders !!!
    Duizenden mensen werken er in die sektor(DNB /AFM etc)

    en er waren 2 commisarissen,benoemd door de Overheid !!??

    PS: jeroen praat graag met de 2e kamer mee over salrissen nw direkteur/terughalen van ten onrechte genoten bonussen: maar dat zijn afleidingstechnieken van de werkelijkheid !
  3. [verwijderd] 7 februari 2013 21:20
    @realiteit 2013

    De realiteit in het jaar 2013 is helaas dat oude of nieuwe "top" min of meer synoniem is geworden met te hoge bonussen die door de top verdiend of "gegraaid" moeten worden en oude of nieuwe "toezichthouders" min of meer synoniem met slaapwandelend en dan ook falend toezicht,

    zodat je als Nederlander in een situatie dat de bij een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand van de Euro schulden- en vertrouwenscrisis betrokken overheid van de lidstaat Nederland op een doorsnee dag van deze crisis met de mogelijke consequentie van een vrije val van de euro waar niemand in de Eurozone op zit te wachten op het 1e t/m 58e gezicht ertoe overgaat om op een monopoliepositie in een noodsituatie op grond van een niet toereikende nieuwe interventiewet de eigenaren niet met een volledige schadeloosstelling als de noodzaak en wenselijkheid van de onteigening in het algemeen belang van de "souvereine" lidstaat Nederland wettelijk is aangetoond wettelijk schadeloos te stellen,

    maar in tegenstelling hiermee eigendommen van nietsvermoedende Nederlanders mogelijk met een lange adem waar niemand in de lidstaat Nederland goed van wordt "te jatten"/"te stelen"/"af te pakken"/"te confisceren"

    – het doet er uiteraard niet toe hoe je dit verder noemen wilt –

    kan ik slechts ter verder het bij de duurzaam wèl scorende oneliner "Marcel Tak for president" latende kennisgeving niet anders zeggen dan dat een naam van een website hierover, t.w.

    www.sos-ns.nl/

    goed is gekozen.
  4. gerrit 69 7 februari 2013 21:36
    quote:

    k2es schreef op 7 februari 2013 14:51:

    Zo'n frequentieveiling is leuk voor de staat want de telecombedrijven zullen tegen elkaar op moeten bieden anders gaan ze achter lopen als ze niet meedoen en de prijs wordt zo enorm opgedreven, maar de telecombedrijven, zoals KPN, komen daardoor met gigantische schulden te zitten. De staat is dus zeker medeschuldig aan de schulden van KPN. Het zou beter zijn om i.p.v. een veiling een reëel bedrag af te spreken en dat ieder telecombedrijf dan kan deelnemen.
    Precies zo denk ik er ook over.
    De overheid is de lachende derde, maar indirect betaalt de belastingbetaler al deze veilingen, al was het maar, dat KPN er zelf ook een prijskaartje aan moet plakken om deze investering weer terug te verdienen.
    ab-tje van mij.

    Gerrit
  5. gerrit 69 7 februari 2013 21:46
    quote:

    plof® schreef op 7 februari 2013 15:52:

    Van de overheid heb ik echt geen grote pet op. Liefst zie ik de overheid bescheiden en met een beperkte rol. Maar Pechthold, Rutte en Samson zijn nog altijd meer te vertrouwen dan het graaiende (mis)management zoals bij KPN, SNS, POSTNL en Imtech om maar wat te noemen.
    Onze onbetrouwbare overheid is al druk bezig om menig vermogen langzaam aan te onteigenen voor al die mensen, die afhankelijk zijn van een zorginstelling of verpleeghuis of ander soort zorg als men invalide is geworden.
    Als het zo doorgaat hebben we niets meer over ons gespaarde vermogen te vertellen en de vermogensrendementsheffing word ook nog eens geheven als je geen of zelfs een negatief rendement gemaakt hebt.
    Voor onteigenen voor gevorderden moet men dus bij de overheid zijn!
    Of toch niet, want aan alle onterecht uitgekeerde bonussen en salarissen ver boven de balkenende-norm kan men nog steeds niets ondernemen.
    Ik vind het ook geen wonder, dat veel ouderen polariserend gaan denken en massaal straks op de partij 50+ van Krol gaan stemmen, want onze overheid is ziende blind geworden met hun snoeibeleid.

    Groet van Gerrit
  6. forum rang 6 haas 7 februari 2013 21:48
    ING ? Obli ? Emmissie ?

    wss zit de Staat ING achter de vodden ?
    want Jeroen D.wil natuurlijk niet dat hij 3 grote systeembanken aan het steunen is ,reps eigenaar van is ??
    Wat moeten ze wel niet denken in EU van Nederland ?:)

    wss zal er met alle macht worden gewerkt aan iets waardoor ING uit de steun kan van de Staat
    Maar of dat ING en haar aandeelhouders zal helpen ????????????

    En wat betreft KPN : VOC mentaliteit van de NE Overheid: deinzen nergens voor terug !!
  7. [verwijderd] 7 februari 2013 22:37
    quote:

    The Third Way.... schreef op 7 februari 2013 16:01:

    [...]

    Zo, jij durft, politici aanprijzen? Ondermeer Samson heeft ook een niet onbesproken verleden... ;-)

    jazeker. In ieder geval totdat ze ...-tig keer toetreden tot het corps der raden van commissarissen, raden van bestuur of raden van toezicht, na hun politieke "carriere".

    De namen, van ineens deze nieuwe graaiers, kun je ongetwijfeld zelf invullen.
  8. BASF en BAYER kopen 8 februari 2013 08:49
    SNS melde in haar cijfers € 15,89 eigen vermogen per aandeel SNS, met goedkeuring van KPMG en de toezichthouder. Aan pakken deze niets nutten die boel zo genaamd controleren en miljoenen declareren.
    Heeft Wellink (de Nederlandsche Bank) tijdens zijn gehele loopbaan, met een salaris van 850.000,- ooit maar iets goeds gedaan? Behalve zich zelf te bewieroken in de media.
    Ondertussen zijn de aandeelhouders op grote schaal belazerd, door de Raden van Bestuur/Raden van Commissarissen/Accountants/Toezichthouders?ministerie van Financieen/en de Nederlandsche Staat,
    en staan met lege handen.
  9. [verwijderd] 8 februari 2013 10:45
    quote:

    realiteit 2013 schreef op 8 februari 2013 08:49:

    SNS melde in haar cijfers € 15,89 eigen vermogen per aandeel SNS, met goedkeuring van KPMG en de toezichthouder. Aan pakken deze niets nutten die boel zo genaamd controleren en miljoenen declareren.
    Heeft Wellink (de Nederlandsche Bank) tijdens zijn gehele loopbaan, met een salaris van 850.000,- ooit maar iets goeds gedaan? Behalve zich zelf te bewieroken in de media.
    Ondertussen zijn de aandeelhouders op grote schaal belazerd, door de Raden van Bestuur/Raden van Commissarissen/Accountants/Toezichthouders?ministerie van Financieen/en de Nederlandsche Staat,
    en staan met lege handen.
    Wellink houdt wijselijk zijn mond. Hij weet dat hij een zeer kwalijke incompetente rol heeft gespeeld in wat er de afgelopen jaren zicht heeft ontrafeld in de Nederlandse financiele wereld.

    Hij komt echt over als een typische pappen en nat houden aan het pluche verslaafde "don't rock the boat" non-valeur.

    Over HEM zou de controverse moeten zijn over te hoog salaris dat moet worden terug betaald. Hij moet zich DIEP schamen.
  10. [verwijderd] 8 februari 2013 13:48
    "De aandeelhouders waren, door de koersval van 17 euro naar 84 eurocent, natuurlijk al lang onteigend. Zij raakten vóór het overheidsingrijpen al 95% van hun inleg kwijt."

    Alsof "aandeelhouders" een exclusieve club is bestaande uit investeerders die allemaal op 17 euro gekocht hebben met een eeuwigdurende lockup periode.
  11. [verwijderd] 8 februari 2013 22:23
    quote:

    Rosser schreef op 8 februari 2013 13:52:

    "Zou 3,7 miljard een priemgetal zijn?"

    Iemand die goed met getallen is weet dat geen enkel even getal, behalve 2, een priemgetal is.

    Maar goed, je hebt bij het ministerie van Financieen gewerkt zie ik...


    Kennelijk let er toch nog iemand op. Waarvoor dank
  12. forum rang 6 haas 8 februari 2013 22:38
    Het parlement is inmiddels luilekkerland ?
    Het barst van allerlei toezichthouders
    Zodra er iets zgn wordt geprivatiseerd,...
    Zodra er iets niet goed werkt.....,hup weer toezichthouder erbij:)

    En ja zoals al gemeld: die toezichthouders worden grote instanties op zich !
    Denk maar aan de AFM,wat ik goed heb gevolgd sinds de start: 1200 medewerkers.....Straks ook maar privatiseren......kan binnenkort ook wel naar de beurs :):) Hup daar gaat ie weer.
    De DNB, moest zo nodig de Verzekeringskamer en Pensioenkamer onder zich hebben. Maar de belangen van deze instanties zijn tegenstrijdig !
    Levensverzekeringen-PensioenFondsen-Depositoregeling-etc.

    Idem gebeurt het met personen,.nu vers van de pers:.........
    Verhagen,
    (nog in minder dan 12 mnd jarenlang mede-verantwoordelijk voor de funeste regeringsbeleid) volgt de al 15 ( ! ) jaren zittende voorzitter (BrinkMan)van BOUWEND Nederland op.

    Is dit NU belangenbehartiging of mss Belangenverstrengeling !
  13. Karel 200 10 februari 2013 12:25
    Als de staat ervoor kiest om SNS over te nemen in plaats van failliet te laten gaan, moet de staat -zolang deze tenminste nog rechtstaat wil zijn- ook de konsekwenties anvaarden en de aandeelhouders compenseren ipv. hun aandelen zomaar af te pakken. Want dat is beroving en beroving is een misdrijf.
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links