Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boodschappenlijstje 2013

Natuurlijk kan ik niet achterblijven bij de traditie om aan het begin van het jaar een lijstje te maken. Vanaf volgende week gaat mijn portefeuille bij Fondsmanager Gezocht van start en zal ik mijn column op dinsdag- en vrijdagochtend weer als concreet beursdagboek gaan gebruiken. Voor nu presenteer ik met gepaste trots - en met garantie tot aan de deur - mijn drie toppers voor 2013.

Yahoo!
De eerste helft van vorig jaar was Yahoo zoals altijd dood geld, maar vanaf het moment dat seksbom Marissa Mayer benoemd werd als de nieuwe CEO ging het aandeel als een speer. Het heeft Marissa Mayer slechts drie maanden gekost om het moraal terug te brengen en om analisten hun mening over Yahoo te doen veranderen. De eens zo bloeiende internetdienst probeert zichzelf opnieuw uit te vinden, in de hoop uit de schaduw van Google te kunnen treden.

Met 700 miljoen bezoekers per maand is Yahoo echter nog steeds een populaire bestemming. Er worden goede nieuwe mensen aangetrokken, kleine en tactische overnames gedaan en drastische veranderingen doorgevoerd.
Bovenop dit alles zit er nog een extra'tje verstopt. Yahoo heeft een aannemelijk belang in de Chinese internetgigant Alibaba Group. Dit concern is aan het plannen voor een beursgang in 2013 of 2014. Yahoo zou bij een IPO daarom flink kunnen cashen. Al met al zit het aandeel in mijn ogen nog steeds in de lift en kan in 2013 verder oplopen.

KPN
Het verhaal rondom KPN is bekend. Ik sluit me aan bij Leon Hillen en John Beijer en zie KPN als een topper in 2013. Juist omdat alle signalen zo (overdreven) negatief zijn en er nergens meer een lichtpuntje te vinden is, lijkt het me een goed moment om in te gaan stappen. Immers, als iedereen dezelfde kant op kijkt zijn er juist kansen in de andere richting.

Intel
Een paar weken geleden deed het gerucht de ronde dat Apple de Intel chips in zijn iPhones, iMacs en MacBooks zou vervangen. Het is waarschijnlijk dat Apple uit de productieovereenkomst met Samsung wilt stappen, en dat het op zoek is naar een partner die even betrouwbaar is en vooral die geen directe concurrent is.

En dan komt Intel in beeld. Alleen de geruchten kunnen de koers al een flinke boost geven. Het aandeel is in 2012 namelijk zo gekelderd, dat er weinig positief nieuws nodig is om de koers een draai te kunnen geven.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in KPN en Intel. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2013 11:40
    Intel is ook technisch gezien een koop ;)
    (SMA55, RSI>50, visueel: dubbele bodem, hogere bodem en omkeer patroon, opwaarts trend kanaal.) Wellicht nog een short-squeeze in de maak.

    Fundamenteel gezien zijn het dividend en de waardering prima, wel maak ik me alleen zorgen over de PC markt.
    Het zal er in zitten of de emerging market smart phones het goed zullen doen. Hun chip zit ook in een variant van de nieuwe razorr die het heel goed doet bij verrizon.

    Bezit het aandeel (als spec) met een stop op 20:20, gekocht voor 19:80.
  2. [verwijderd] 6 januari 2013 09:17
    "KPN
    Het verhaal rondom KPN is bekend. Ik sluit me aan bij Leon Hillen en John Beijer en zie KPN als een topper in 2013. Juist omdat alle signalen zo (overdreven) negatief zijn en er nergens meer een lichtpuntje te vinden is, lijkt het me een goed moment om in te gaan stappen. Immers, als iedereen dezelfde kant op kijkt zijn er juist kansen in de andere richting."

    Dit lijkt me een kronkel redenatie. De koers gaat alleen omhoog als de vraag (interesse) groter is als het aanbod. Dus kijkt niet iedereen dezelfde kant op.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links