Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daling blijft uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2012 11:22
    Men zou veel meer aandacht moeten vestigen opde S&P 500 als je zeker wilt weten dat je short kunt gaan op de AEX. De vorige top van 325 is doorbroken omdat ná sluiting van de AEX de Amerikaanse index nog een stukje te gaan had en dit trok de AEX synchroon mee omhoog. dit is nu wederom het geval de AEX liep iets achter op de Amerikaanse index en deze steeg dus de AEX ook. Dit is niets nieuws natuurlijk maar dit kan wel tot gevolg hebben dat toppen op de AEX worden doorbroken dit kan verandering van sentiment tot gevolg hebben wat we na het doorbreken van de top op 325 punten hebben gezien. Mijn shortpositie heb ik voortijdig (met winst gesloten) omdat ik wederom hetzelfde zie gebeuren als bij de vorige top. Of we doorbreken weet ik niet maar ik heb het idee dat we de échte correctie al gehad hebben en dat er iets moet gebeuren op politiek gebied willen we echt gas terug nemen.

    Ik word elders voor gek verklaard maar het is niets nieuws dat deze indexen aan elkaar gekoppeld zijn. de AEX beweegd synchroon met de S&P 500 vooral na sluiting van de Nederlandse handelsuren is de AEX erg gevoelig. Daarom openen we vandaag ook hoger.

    Mijn tip om je positie te bepalen is dat je ook naar de Amerikaanse index kijkt en of je nu VS 500 / S&P 500 of de SPX500 hebt dit maakt niet veel uit. Aan de hand van de externe invloed kon ik bepalen dat mijn short positie geen stand ging houden.
  2. [verwijderd] 17 augustus 2012 12:27
    Natuurlijk bepalen de markten de koers van zowel AEX als Amerikaanse index maar wat ik bedoel te zeggen is dat bij het vormen van toppen of short gaan de invloed van buitenlands sentiment ook in de gaten gehouden zou moeten worden. Ik twijfel alleen of ik het bij het juiste eind heb maar ik ben in ieder geval blij dat ik dit verhaal toch met winst heb gesloten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links