Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

27 kooptips voor 2024 van beursexperts

27 kooptips voor 2024 van beursexperts

Belegger.nl, de zusterwebsite van IEX, heeft de jaarlijkse serie Kooplijsten afgerond, waarbij negen beleggingsexperts ieder drie kooptips voor 2024 geven. Dit leverde enkele zeer verrassende keuzes op.

De experts tipten in totaal 25 verschillende aandelen. Microsoft en NN Group zijn door twee experts op het boodschappenlijstje gezet. Verder is het beeld zeer gemengd. Op de kooplijstjes staan zeven bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs. De overige aandelen zijn van buitenlandse bedrijven.

Techaandelen, die in 2023 de kar trokken, zijn in de minderheid: er zijn er negen getipt, waaronder enkele chippers.

Ook worden vergeleken met vorig jaar minder aandelen getipt van bedrijven die inspelen op de energietransitie. Er worden zelfs twee bedrijven genoemd die het grotendeels moeten hebben van de winning van fossiele brandstoffen: Equinor en Peabody Energy. Volgens enkele beleggingsexperts kunnen we voorlopig nog niet zonder olie, gas en steenkool, de goede bedoelingen van overheden om het over de groene boeg te gooien ten spijt.

Het complete overzicht kunt u hier vinden.

Peter Paul de Vries wint Kooplijstencompetitie 2023

Inmiddels is ook de uitslag van de Kooplijstencompetitie van 2023 bekend. Peter Paul de Vries, CEO van investeringsmaatschappij Value8, heeft deze met overmacht gewonnen. Alle getipte aandelen leverden een (ruim) dubbelcijferig rendement op, maar de toppers waren Besi (+149,7%) en  Alphabet (+58,3%).

Jean-Paul van Oudheusden, van Markets Are Everywhere, koos ook uitsluitend winnaars. Hij werd tweede. Het best renderende aandeel van alle lijstjes was Meta (+194,1%), dat werd getipt door Cees Smit. Dat leverde hem het brons op.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1
  2. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  3. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links