Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bij ING duurt 'eeuwig' vijf jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. MrGlass 14 december 2011 13:36
    Goed nieuws? Als je 58% ipv 54% terugkrijgt van je uitgeleende geld?
    Ik weet niet hoe financiële jongens daar tegen aan kijken, maar meer dan 40% van je inleg kwijt zijn noem ik niet bepaald goed nieuws!!

    ING probeert zich gewoon in te dekken tegen oplopende rentes en denkt dat nu goedkoop te kunnen doen.

    De enige overweging die je naar mijn mening zou moeten hebben: bestaat de ING nog zolang ik mijn perpetual wil laten lopen?

    Ik heb ze toendertijd (gelukkig) niet gekocht want ik vertrouwde het niet helemaal. Maar goed ook blijkt nu. Ongelooflijk hoe goed de naam Perpetual gekozen is; je zit er namelijk voor eeuwig aan vast.

    Als je er tenminste op wilt verdienen. Voor die arme stakkers zit er nu niks anders op dan óf nu 40% verlies te nemen óf hopen dat de rente flink gestegen is op het moment dat je het geld nodig hebt.
  2. Jan Vledder 14 december 2011 21:09
    Geachte heer Tak, hartelijk dank voor Uw heldere uiteenzetting. Ik blijf echter toch met vragen zitten, daar mijn "huisbank" een korte begeleidingsbrief stuurde met daarin de mededeling dat ik mijn ING perps kan omzetten tegen 58% (ik heb 100% betaald) en dan 4% couponrente ontvang. Ik weet dus niet wat de nominale waarde is van de geconverteerde obligatie en ik weet ook niet of de 4% een vaste couponrente is of variabel. Dit betekent dat ik na conversie in ieder geval 36% minder rente zal ontvangen.
    ING lijkt mij bijna "too big too fail" gezien de steunacties door het vorige kabinet, zodat ik geneigd ben te denken dat ING zal blijven bestaan en ook de perps zal "ondersteunen". Mijn vraag is of deze gedachtengang van mij naïef is of toch enige realiteitszin bevat. Verdrer vind ik dat een bedenktijd van een week erg kort is. Graag Uw reactie.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links