Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuws

 1. Must read: Het is tech en geeft nu ook dividend

  Plus: inhaalslag Europese smallcaps is logisch, harde landing VS toch niet uitgesloten, geloof de AI-hype wel/niet, woningprijzen stijgen door, en meer.

 2. Van Lanschot Kempen blijft overwogen staatsobligaties

  Volgens Van Lanschot Kempen zijn aandelenkoersen wel erg ver opgelopen. De vermogensbeheerder is daarom happy met zijn overwogen positie in staatsobligaties en blijft neutraal op aandelen.

 3. Must read: Beursoptimisme is terecht

  Plus: slim beleggen na de apocalyps, beurs heeft renteverlaging niet nodig, beurs maakt veel particulieren rijker, VS begraaft vrije markt, en meer.

 4. In een apocalyptische wereld zijn bitcoins en goud waardeloos

  Zijn bitcoins en goud goede belegging als de hel op aarde losbarst? Nick Maggiulli denkt van niet. Bij maatschappelijke chaos tellen alleen de basisbehoeften: voedsel en water, een veilig onderkomen, medicijnen, een nooduitrusting (inclusief wapens) en een hechte vriendenkring.

 5. Must read: Chinese aandelen zijn dit jaar de winnaars

  Plus: vastgoed, high-yield en crypto's beschermen niet, grondstoffen op recordstand, beleggers hebben geen recessie-angst, banken moeten meer liquiditeit aanhouden, en meer.

 6. Vastgoed, crypto's en high yield zijn slechte diversificators

  Vastgoedfondsen, high yield-obligaties en crypto's bieden weinig bescherming in het geval van een aandelencrash, schrijft Amy Arnott in een blog voor Morningstar.

 7. Connect

  Oplossing klimaatprobleem vraagt dringend om blended finance

  Gemengde financiering heeft volgens Martin Ewald een grote toekomst. Dat moet ook wel, want het is volgens hem de aangewezen financiering om bijvoorbeeld de grote en belangrijke strijd tegen klimaatverandering te kunnen winnen.

 8. Must read: Goudrally verklaard

  Plus: beurs heeft renteverlaging niet nodig, the case for saaie nutsbedrijven, Britse beurs is spotgoedkoop, Beijing stut vastgoedmarkt, en meer.

 9. Institutionele beleggers nemen steeds meer risico

  Beleggingsadviseur bfinance constateert een steeds grotere risicobereidheid onder zijn institutionele klanten. Aandelen stijgen in populariteit, net als het beleggersvertrouwen. Verder bereiden beleggers zich voor op een periode van structureel hogere rentetarieven en dito inflatie.

 10. Must read: zachte landing nog steeds mogelijk

  De Amerikaanse economie kan nog steeds een zachte landing maken. Plus: we hebben heel veel koper nodig, crypto is niet zo'n goed diversificatiemiddel en de economie wordt gedreven door schuld.

 11. Obligaties van buiten de VS favoriet bij Pimco

  Pimco heeft een voorkeur voor Westerse obligaties buiten de VS en voor Amerikaanse largecaps met een sterke balans. De Magnificent Seven krijgen wel steeds meer concurrentie van de 493 andere S&P 500-bedrijven. Andere opvallende adviezen in de nieuwste outlook van Pimco?

 12. Must read: Dit zijn de plannen van de nieuwe regering

  Plus: Europese aandelen hebben wind eindelijk mee, Chinese beurs valt niet te negeren, de ultieme goudbelegging, en veel meer.

 13. Amerikaanse verkiezingen geen game changer?

  De Amerikaanse presidentsverkiezingen spelen tot nu toe een ondergeschikte rol op de beurs. Maar dat gaat veranderen, zegt LGIM. Zo kan een streng migratiebeleid onder Trump de beurs negatief beïnvloeden.

 14. Must read: Powell heeft geduld

  Plus: Hoge inflatie wel slecht voor aandelen, winstgroei drijft koersen hoger, wel of niet in diepzeemijnbouw, AI maakt beleggingsanalisten overbodig, en meer.

 15. JP Morgan AM: Winstgroei drijft markt nog hoger

  JP Morgan AM neemt in de nieuwste outlook wat winst op de sterk gestegen Amerikaanse techaandelen. Kansen zijn er met name in Europa waar industriële bedrijven 'bijzonder goedkoop" ogen. Indiase en Chinese aandelen vallen om verschillende redenen in de categorie afblijven.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links