Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vasteland houdt vertrouwen in euro

Al wankelt de eurozone op haar grondvesten, de beleggers van het Europese continent houden vertrouwen in de munt. Uit onderzoek van Allianz Global Investors blijkt 80% van de institutionele beleggers te geloven dat de munt de crisis overleeft. Allianz ondervroeg 140 beleggers uit Europa over de munt en huidige crisis.

In het Verenigd Koninkrijk bevinden zich volgens Allianz GI de meeste eurosceptici, daar twijfelt 41% aan de overlevingskansen van de geplaagde munt. Terwijl in Italië alle respondenten in de munt geloven, in Frankrijk en Duitsland de grote meerderheid. De meest kritische beleggers denken dat er een splitsing komt in de eurozone, maar dit idee wordt ook gedeeld door voorstanders van de munt.

“De achterdocht tegenover de euro vanuit Groot-Brittannië is niet nieuw. Maar er is een groeiend besef dat de Britse economie significant voordeel heeft van een stabiele euro door de nauwe economische en financiële banden met de eurozone”, stelt Andreas Utermann, CIO van RCM, een dochter van Allianz GI. Hij denkt dat de unie niet uiteen zal vallen en verwacht ook dat Griekenland binnen boord gehouden wordt.

Van de door Allianz GI ondervraagde investeerders denkt 42% dat de stabiliteitsmechanismen in de muntunie verder versterkt moeten worden, waarbij een kwart de introductie van euro-obligaties als de waarschijnlijkste scenario voorziet. Slechts 11% verwacht een gezamenlijk begrotingsbeleid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Help! De Amerikaanse economie stagneert
  2. 03 jun Must read: Vraagtekens bij aankomende renteverlaging ECB
  3. 31 mei Must read: 8% rente of meer, da's veel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links