Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Henderson: aandeel Apple sterk

Het aandeel Apple blijft - ook na het te vroeg overlijden van iMan Steve Jobs - aantrekkelijk, stellen de fondsmanagers van het Horizon Global Technology Fund. Binnen het fonds is en blijft het zelfs de belangrijkste positie met een weging van 10%. “Vanuit het perspectief van een fonds verandert er niets,” stellen de fondsmanagers. “We zijn al vele jaren in het bezit van het aandeel, en het is een belangrijke aandrijver van de outperformance van het fonds.”

Toen Steve Jobs zijn functie neerlegde, publiceerde Henderson al een update. De meeste van de aannames die toen werden gedaan, blijven hetzelfde. Apple zal dezelfde koers blijven volgen, te meer omdat de markt zich al langer bewust was van Job’s gezondheidsproblemen en in de waardering geen ‘Jobs premie’ was ingebouwd. De koers-winstverhouding - 11x de verwachte winst en zonder de cash mee te rekenen slechts 8,5x -  ligt lager dan die van de markt en van de technologiesector, wat opvallend is gezien de hoge winstgroei van het bedrijf.

Opvallend temeer omdat de winst in het vorige kwartzal met 80% steeg (jaar-op-jaar). En omdat de tabletmarkt nog maar in de kinderschoenen staat en een enorme potentie heeft, waarbij Apple marktleider zal blijven. Ook op de markt voor smartphones is verdere groei het hoofdscenario,w aarbij Apple op basis van productleiderschap marktaandeel zou moeten blijven winnen. En op de markt voor desktops is het marktaandeel minder dan 10%, maar wel oplopend - een trend die volgens de fondsbeheerders gewoon doorzet.

Apple is goed geïntegreerd in verschillende markten, met hardware, software, besturingssystemen en content. Met concepten als iTunes en de App Store creëerde het bedrijf blijvende klanten, en door de markt met verschillende producttypen te infiltreren kan Apple niet alleen de beste producten, maar ook de beste prijzen bieden, stellen de fondsbeheerders van Henderson.

beeld: Jonathan Mak Long

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 mei Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links