Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SAM: kansen in duurzame landbouw

Aanbieders van veelomvattende duurzame oplossingen voor gewasbeheer bieden investeringsmogelijkheden. Dat stelt Robeco-dochter Sustainable Asset Management AG (SAM) in het derde vooruitzicht in een serie van vier over de voedselvoorziening. Het intensieve gebruik van grondstoffen vraagt namelijk op vernieuwde technieken, die deze bedrijven verstrekken.

De laatste vijftig jaar lieten een sterk groei zien in de agrarische productie. Om de toekomst te verzekeren van een stabiele voedselvoorziening, zal de productie niet verder moeten groeien. Dit vanwege de groeiende schaarste van water en bewerkbaar landen, veranderende consumptiepatronen, bodemerosie en klimaatverandering.

Want hoewel de geïntensiveerde agrarische productie de afgelopen decennia duidelijke voordelen had voor de maatschappij, wordt het ook geassocieerd met negatieve gevolgen voor het milieu zoals de uitputting van de bodem en grondstoffen, de beschikbaarheid van schoon water en een bijdrage aan de vermindering van de biodiversiteit.

Om verdere druk op de natuurlijke hulpbronnen te vermijden, vereist een verdere intensivering de transformatie van traditionele landbouwtechnieken tot duurzame gewasbescherming. Daarvoor moeten bijvoorbeeld verbeterde zaadsoorten worden gebruikt, en effectief bodemgebruik en bestrijding van plagen plaatsvinden.

De verbeterde zaadsoorten zullen droogte en plagen beter kunnen weerstaan en gebruiken het beschikbare vocht efficiënter, om zo het gebruik van water te verminderen. Boeren zullen moeten leren over bodemgebruik dat erosie voorkomt, en daarvoor geavanceerde technologieën gebruiken, vooral in ontwikkelingslanden. Het gebruik van bio-meststoffen zal daarnaast de bevruchtingstechnieken optimaliseren, wat het risico dat de toekomstige vraag het aanbod overstijgt, vermindert. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: "I hope I come next year"
  2. 03 mei Must read: Sell in May?
  3. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links