Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rothschild: weer tijd voor EM

De aandelen uit de opkomende markten (EM) doen het voor het eerst weer beter dan die van de ontwikkelde markten, schrijft zakenbank Edmond de Rothschild in den maandelijkse analyse van de markten. Het verschil in momentum met de ontwikkelde markten kan geleidelijk verdwijnen. Het optimisme van beleggers drukt de laatste tijd de geopolitieke onzekerheid en Europese schuldencrisis naar de achtergrond.

De specialisten van de vermogensbeheerder blijven positief over de dollar versus de euro. De wisselkoers is stabiel gebleven ondanks naderende rentestappen van de ECB. Het momentum van het Amerikaanse herstel kan de dollarkoers stimuleren en de munt blijft een vluchthaven voor risicomijdende beleggers.

Na een paar maanden redelijk voorzichtig te zijn geweest wat betreft de opkomende markten, is Rothschild hier weer positief over gestemd. De aandelen uit deze landen doen het voor het eerst weer beter dan die van de ontwikkelde markten. De monetaire verkrapping is onder controle en zorgen over een vertraging van de groei zijn tanende. Hetzelfde argument voerde Goldman Sachs gisteren aan om aandelen aan te bevelen van westerse bedrijven met grote belangen in opkoemdne markten.

Aandelen en obligaties
Over Europa is Rothschild positief geweest, omdat de markten sterker terug waren gevallen dan andere. Het herstel was ook meer dan elders, waardoor de specialisten reden zien nu een neutrale positie in te nemen ten opzichte van alle aandelenmarkten, in afwachting van meer duidelijkheid over de nucleaire situatie in Japan, de geopolitieke spanningen en stappen van de ECB.

In obligaties is Rothschild calls aan het verkopen. Ze zijn negatief geworden over Duitsland, geleidelijk worden shortposities daarin opgebouwd. De rentetarieven zijn nog steeds volatiel in de VS en Europa.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 07 jun Must read: Uitstervend ras
  2. 06 jun Must read: Centrale banken slaan massaal goud in
  3. 05 jun Must read: Amerikaanse aandelen de duurste? Echt niet!

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links