Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe serie RBS AEX obligaties

RBS Markets bracht maandag een nieuwe serie van vijf obligaties op de markt. Hoe hoger beleggers de AEX inschatten, hoe hoger de rente als de koers niet onder de gekozen grenswaarde zakt. De rentegrens varieert van 4,5 tot 10 procent. De jaarlijkse peildatum is 31 maart en de obligaties hebben een looptijd van vijf jaar. Op de afloopdatum hebben beleggers recht op een afbetaling van honderd procent van de nominale waarde.

Als de AEX niet onder de 200 punten zakt, krijgt de belegger bijvoorbeeld een couponrente van vijf procent. Zakt de koers wel onder de grenswaarde, ontvangt de belegger geen rente. Voor wat betreft de couponrente wordt geen rekening gehouden met de mogelijkheid van stijgende inflatie en een oplopende rente. 

De RBS AEX obligaties werden vorig jaar bekroond met de Gouden Stier voor Product van het Jaar 2010. Het product werd door de jury vooral geroemd om zijn transparantie. Ook bij IEX vielen de obligaties vorig jaar in de prijzen, als publieksfavoriet en Beste Serieproduct bij de uitreiking van de IEX Gouden Tak. Dit omdat het product geschikt is voor zowel beleggers met een gematigder visie die genoegen nemen met een lager rendement, als voor de optimisten die kiezen voor een hogere grenswaarde met de bijbehorende hoge rente.

De AEX obligaties die doorlopen tot 2014 keerden vorig jaar de overeengekomen rente van 4,5, 5, 6 en 7,5 procent uit. Voor de rentecoupon van tien procent was een AEX-stand benodigd boven de 340 punten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Elektrisch rijden wordt dit jaar écht betaalbaar
  2. 13 mei Must read: Dat was de fossiele-energierally?
  3. 12 mei Must read: TikTok is niet voor beleggingsadvies

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links