Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'7 à 9% rendement op high yield'

De huidige economische opleving is gunstig voor high yield obligaties. ING IM voorspelt een rendement van ‘7 à 9% in 2011’ voor de zogenaamde junk bonds. De default rate (het percentage van bedrijven dat niet aan de aflossingsverplichtingen kan voldoen) daalt volgens Hans Stoter tot 1%. Stoter is hoofd van de High Yield and Investment Grade Credit boutique van ING IM. “Met een huidig rendement van circa 7% en een spread boven staatsobligaties met een vergelijkbare duration van bijna 5%, bieden hoogrentende obligaties nog altijd uitstekende mogelijkheden voor een aantrekkelijk rendement.”

Natuurlijk ziet Stoter ook risico’s voor de high yield markt, maar de kansen hebben de overhand, denkt Stoter. “Terwijl het rendement op high yield bedrijfsobligaties is gedaald tot het niveau van voor de crisis, blijven de premies boven op het rendement van staatsobligaties hoger dan het historisch gemiddelde, ook al is het aantal wanbetalingen sterk afgenomen. Hoewel er een beperkt opwaarts prijs potentieel aanwezig is, beschouwen wij hoogrentende obligaties niet als overbought.”

Vanwege de aantrekkelijke couponinkomsten zijn high yield bonds volgens ING IM nog steeds een van de meest interessante vastrentende beleggingscategorieën voor dit jaar. De vermogensbeheerders is positief over de hele range van bedrijfsobligaties. De economische groei zorgt voor rugwind voor ondernemingen, maar de groei is ook weer niet zo hoog, dat het verleidt tot onverantwoorde fusies en overnames, stelt ING IM.

In een tijd van lage maar positieve groei, hetgeen ING IM voor 2011 voorspelt, blijven ondernemingen alert op de risico’s in hun bedrijfsvoering en lossen ze hun schulden liever af dan dat ze deze laten oplopen, stelt Stoter. Risico’s zijn er vooral op het gebied van algemene risicobereidheid onder beleggers die door de ontwikkelingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten kan teruglopen. Ook de rente kan een rol spelen.

“Oplopende rentestanden vormen eveneens een bedreiging, maar de credit spread van hoogrentende obligaties fungeert hiertegen als schild.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 11:00 Must read: Uitstervend ras
  2. 06 jun Must read: Centrale banken slaan massaal goud in
  3. 05 jun Must read: Amerikaanse aandelen de duurste? Echt niet!

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links