Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik 2011: Obligaties en Ishares

Richard Abma blikt vooruit op 2011

  • AEX-stand 31-12-2011: 330
  • Euro-dollar 31-12-2011: 1,65
  • Top-3:
    1. Ishares Eurostoxx50 index
    2. Ishares Euro Government Bond
    3. Money Market Fund
 

Ishares en staatsobligaties
Mijn favoriete beleggingsmix bestaat uit een mandje met Eurostoxx 50 Ishares en een mandje met triple-A staatsobligaties. Daarmee actief roteren lijkt de komende jaren een bovengemiddeld rendement te bieden.

Mocht u de risico’s te groot vinden in de aandelenmarkten, dan zou ik tijdelijk kiezen voor een gedegen Money Market Fund. Waardevast en minder gevoelig voor een terugval van de aandelenmarkten.

M3 en kredietgroei
Door de toenemende schuldenberg in het Westen is het lastig voor Europese landen om structurele economische groei te laten zien. Zonder structurele groei zal het voor bedrijven lastig zijn om een stabiele winstgroei te genereren.

Dit resulteert in wisselende winstverwachtingen voor deze bedrijven. Wisselende winstverwachtingen vertaalt zich weer in een tradingrange-achtige beweging van de aandelenmarkt het komende jaar.

Om uit deze vicieuze cirkel te breken zal de geldhoeveelheid en de kredietgroei in Europa moeten verruimen. U kunt dit volgen in het statistiekenoverzicht van de Europese Centrale Bank.


Richard Abma is asset manager bij OHV vermogensbeheer en werd in 2006 door ABN Amro in de turbocompetitie uitgeroepen tot de Slimste Belegger. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


Richard Abma is asset manager bij OHV vermogensbeheer en werd in 2006 door ABN Amro in de turbocompetitie uitgeroepen tot de Slimste Belegger. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 december 2010 15:16
    Ik sanp het niet helemaal goed. Ten eerste zou je column van 14 december de laatste van 2010 zijn en ten tweede schreef daarin dat je steeds positiever op de aandelen aan het worden bent. Nu verwacht je een AEX eind 2011 van 330. Ik vind het best hoor. Want zodra Abma positief wordt ga ik uit de aandelenmarkt. Nu kan ik de aandelen nog even aanhouden dus.
  2. Julian247 25 december 2010 20:11
    Hij moet toch wat schrijven!!! De arme stakker is het hele jaar flauw geweest, heeft waarschijnlijk op 355 alles teruggekocht (gereset noemen sommigen dat) en is bij zn nieuwe voorspelling gewoon even vergeten dat ie vorige week zo positief was.............

    ik zou zeggen: gewoon resetten die handel
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links