Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vast of flauw op Vopak

Ik kan ellenlange verhalen schrijven, maar ik weiger vandaag. Gewoon even lekker kort door de bocht. Vopak stijgt vandaag bijna 3% en noteert rond 11.00 uur 41,50 euro. Gisteren ook al zo'n goede dag voor het aandeel. Wat de dag van morgen brengt dat weet ik niet.

Ga nu ook niet kijken wat allerhande analisten ervan roepen, want die weten het ook niet. Wat ik wel weet is dat een beweging van 3% dus makkelijk kan plaatsvinden.

Dat geldt dus ook weer voor de dag van morgen. Een daling of stijging van 1,20 is immers zomaar gepiept. Wel wel, laten we dan eens kijken naar wat optiepremies. Vandaag is het donderdag 30 augustus.

Dat betekent dat de septemberexpiratie nog iets meer dan drie weken verwijderd is. Dat lijkt mij in ieder geval 'tijd zat' voor wat beweging.

Kiezen

  • de Vopak September07 41,00 call kost ongeveer 1,80
  • de Vopak September07 41,00 put kost ongeveer 1,75

    Kies gerust die optie uit die past bij uw verwachting omtrent de koersontwikkeling van Vopak. Bent u vast, dan opteert u voor de call. Bent u echter flauw, ga dan voor de put-optie.

    Nog een of twee bewegingen van 1,20 in de goede richting en u bent spekkoper. Tegen deze premies wilt u toch geen opties schrijven? Althans, dat hoop ik, want stel dat u twee weken lang goed zit en er gebeurt niets, dan resteert er nog een ruime week waarin u door een minimale beweging toch nog zwaar de bietenbrug opgaat.

    Gevoel uitschakelen
    Bovendien heeft u tegen die tijd ook al twee weken onrustig geslapen. Of heeft u geen last van vrees, angst, stress en zweetdruppels en bent u een bikkel? U zou de eerste zijn die geen gevoel heeft. Op zich is het uitschakelen van gevoel wel handig tijdens het lopen van de posities.

    Bij het opzetten en aangaan heeft u juist ook gevoel nodig, zij het dit maal fingerspitzergefühl. Het getuigt uiteraard van sterkte om negatief gevoel te onderdrukken, maar laat de positieve vibes alstublieft op standby staan!


    Jerry de Leeuw is derivatenspecialist bij Mercurious. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Jerry de Leeuw heeft op het moment van publiceren geen positie in de genoemde aandelen en opties. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

  • Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Jerry de Leeuw

    Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

    Meer over Jerry de Leeuw

    Recente artikelen van Jerry de Leeuw

    1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
    2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
    3. feb '09 Gouden olie 7

    Gerelateerd

    Reacties

    5 Posts
    | Omlaag ↓
    5 Posts
    |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links